Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : especulació i okupació
Destrucció patrimoni arquitectònic a Mataró
23 nov 2004
L’Ajuntament de Mataró ha enderrocat, amb diners públics, les teulades d’edificis singulars i irrepetibes com el Cafè de Mar i La Bòvila
La CUP demana explicacions
per la destrucció de patrimoni arquitectònic

LâAjuntament de Mataró ha enderrocat les teulades dâedificis singulars i irrepetibes: el Cafè de Mar i La Bòvila


La CUP de Mataró ha demanat explicacions al govern de Mataró sobre la destrucció de les teulades de dos edificis que formen part del patrimoni arquitectònic de tota la ciutadania: el Cafè de Mar i La Bòvila.

Concretament, mitjançant una instància, la CUP demana el cost en diners públics de la demolició intencionada de les teulades.

La CUP vol que sâinvestiguin les implicacions dels responsables poítics que van ordenar lâenderroc, i demana que els serveis jurídics de lâAjuntament estudïin la viabilitat de denunciar els responsables de la destrucció dâaquest patrimoni per malverssament dels diners públics pressumptament emprats en la destrucció de les teulades. També s'ha demanat que es valori econòmicament el deteriorament causat fins ara, així com el cost de reparar el dany causat i de tornar a cobrir els edificis.

Dâaltra banda, també es demana que sâimpedeixi dâara endavant lââ?encaixonamentâ? dâedificis singulars, tal com sâestà fent amb La Bòvila.

Totes aquetes peticions al govern municipal són fruit de la preocupació de lâassemblea de la CUP per les gravíssimes agressions que està patint el patrimoni urbanístic de la nostra ciutat, i amb especial alarma aquelles perpetrades amb recursos públics.

Aquests actes de terrorisme patrimonial sâhan perpetrat amb l'única intenció que ningú sâaixoplugui en aquests edificis ara buits, sense calcular que la conseqüència pot ser la destrucció definitiva dels immobles.En el cas de La Bòvila, a més hi ha lâagreujant de lââ?encaixonamentâ? intencionat de lâedifici entre naus industrials de nova construccó que impedirà a la ciutadania actual i a totes les generacions futures tenir mai més una perspectiva dâun edifici irrepetible que és patrimoni històric del nostre passat industrial.

En tots dos casos, el dia que lâAjuntament es decideixi a fer la ârehabilitacióâ? dels edificis, ens podem trobar davant ridícules situacions com la de lâanomenada âNau Gaudíâ?, que té penjat el rètol de ârehabilitacióâ? i sâha hagut dâacabar construint de nou tot lâedifici amb materials diferents als irrepetibles originals degut a lâalt grau de deteriorament de la nau.

O bé ens trobarem davant situacions com la de la Torre Llauder, construcció de lâèpoca romana que va ser enderrocada per lâAjuntament fraquista per purs interessos especulatius, tal com sâestà fent ara amb els edificis esmentats.

Mataró, 22 de novembre del 2004
Oficina de Premsa
CUP Mataró

www.cupmataro.org
Mira també:
http://www.cupmataro.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Destrucció patrimoni arquitectònic a Mataró
23 nov 2004
ens deixaran Mataró pitjor del que està...
Sindicato Sindicat