Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
algunes noticies antigues sobre presos hospi
23 nov 2004
algunes noticies de TV3, europa press, vilaweb, avui antiges sobre els presos Hospi


Demanen la llibertat de dos joves empresonats
C entenars de persones es van manifestar ahir pel centre de Barcelona per reclamar l'excarceració de dos joves detinguts el dia 4 d'octubre passat per participar presumptament en l'atac a la comissaria de Sants. Ermengol i Eudal, de 19 i 18 anys respectivament, van ser detinguts quan anaven en motocicleta per la carretera de La Bordeta poc després que es produís un atac amb còctels Molotov contra la comissaria de Sants. Segons l'advocat dels dos joves, Jordi Busquets, els seus clients no estan acusats de llançar els tres còctels Molotov, sinó de "tirar uns contenidors d'escombraries a terra". [Redacció]





Un grup de joves acampa davant l'Audiència de Barcelona per exigir la llibertat de dos amics





Un grup de joves han acampat davant la comissaria del barri de Sants de Barcelona, per demanar l'excarceració de dos amics que van participar presumptament en un atac amb còctels molotov a una comissaria del barri. Quan la Guàrdia Urbana els ha obligat a desmuntar les seves tendes perquè no tenien permís, han decidit passar la nit a la intempèrie per continuar les mobilitzacions al matí. 













Armengol i Eudald són dos nois de l'Hospitalet de Llobregat detinguts per participar pressumptament en un atac amb còctels molotov a una comissaria de policia del barri de Sants. Des del 4 d'octubre estan en presó preventiva després de confessar sota presions i amenaces, segons el seu advocat, que havien tirat "uns contenidors d'escombraries a terra" durant l'esmentat atac a la comissaria.

Un grup d'amics dels dos joves, un sis o set nois, s'han instal·lat en una zona ajardinada del passeig Lluís Companys per demanar la seva excarceració. "Els han posat a la presó només per ser diferents", assegura un dels joves. Com que no tenien permís per instal·lar les tendes, la Guàrdia Civil els ha desallotjat. Malgrat tot, el grup ha acordat quedar-se a dormir al passeig, i ha continuat amb les seves reinvindicacions al matí.

Alguns dels presents han fet una crida a la societat perquè es mobilitzi i defensi els seus ideals. "Atropellaments com aquest no poden tornar a passar i s'ha de fer el que sigui per impedir-ho", han reclamat. Els joves han assegurat que es concentren davant l'Audiència "indefinidament", mentre no siguin escoltats.

Durant aquests dies, tenen previst organitzar diversos actes a la zona, com una recollida de firmes i altres actes de caràcter festiu. Dissabte passat ja es van manifestar per exigir l'excarceració d'Armengol i Eudald, i diverses associacions, organtizacions i fins i tot partits polítics, com els Verds-Esquerra Ecologista, també han demanat la seva llibertat.






Centenares de personas se manifiestan en Barcelona para pedir que liberen dos jóvenes acusados de atacar una comisaría

Noticia publicada a las 20:34
sábado, 13 de noviembre de aaaa


BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

Cerca de 1.200 personas, según los organizadores, y 400, según la Guardia Urbana, se manifestaron hoy por las calles de Barcelona para solicitar la liberación de dos jóvenes de L"Hospitalet de Llobregat (Barcelona) que fueron detenidos el pasado día 4 de octubre acusados de lanzar cócteles molotov a una comisaría del distrito de Sants.

La manifestación, convocada por familiares y amigos de los jóvenes detenidos, Ermengol y Eudald, contó con la presencia de la organización "Els Verds- Esquerra Ecologista" de ICV y transcurrió con normalidad, con una pancarta bajo el lema "Libertad inmediata: les queremos en casa".

Según esta organización, los detenidos se encuentran en prisión por confesar que habían tirado un contenedor de basura, un hecho que Ermengol y Eudald desmintieron ante el juez ya que, según indicaron, la confesión la realizaron debido a las "torturas" a las que les sometieron los policías.

El portavoz del grupo ecologista, Antoni Garcia, señaló que los dos jóvenes "no tuvieron nada que ver con el ataque" y añadió que "no hay ningún tipo de prueba que les vincule con el lanzamiento de los cóctels".

Por ello, calificó de "insólito" que los jóvenes permanezcan en prisión preventiva "porque la única acusación que hay contra ellos es la de haber tirado un contenedor" y criticó que "en ningún momento se ha tenido en cuenta la presunción de inocencia".

Asimismo, el portavoz de la organización pidió a las instituciones que abran una investigación sobre las denuncias de torturas presentadas por los jóvenes.
Jornada de solidaritat amb dos joves de l'Hospitalet de Llobregat empresonats des de principis d'octubre
12/11/2004 (Edició: GENERAL )
Dos joves de 18 i 19 anys de l'Hospitalet de Llobregat són a la presó des de fa gairebé quaranta dies. Se'ls acusa d'haver participat de manera indirecta en els fets del 4 d'octubre al barri de Sants de Barcelona: un grup de joves, segons diu el magistrat en la interlocutòria, va llançar un còctel molotov contra la comissaria del districte de Sants- Montjuïc. Es van detenir tres joves, un d'ells va quedar en llibertat i als altres dos se'ls acusa d'haver ajudat a entravessar contenidors d'escombraries davant la comissaria. L'autoinculpació que informava d'aquesta col·laboració va ser retirada pels joves, al·legant que havien rebut pressions policials per a fer les declaracions. El jutge imputa als nois un delicte de danys i un de desordres públics i són al Centre Penitenciari de Joves de Trinitat Vella en presó preventiva i incondicional des de fa trenta-nou dies. Segons l'advocat dels joves, Jordi Busquets, la presó preventiva que se'ls ha aplicat és 'completament desproporcionada i inadequada'. Per la seva banda, l'Observatori del Sistema Penal de la Universitat de Barcelona (OSPDH) diu en un comunicat després d'haver estudiat el cas, que també considera l'aplicació de la presó preventiva desproporcionada i inadequada i que hi ha indicis de pressions als joves a la comissaria. també els grups municipals de PSC, CiU, ERC, i IC de l'Hospitalet de Llobregat demanen l'alliberament dels dos joves. També Els verds han mostrat el seu suport i en demanen l'alliberament. Per tot això, avui s'han convocat a Barcelona un seguit d'actes i mobilitzacions durant tot el dia en solidaritat amb els joves empresonats i per a demanar el seu alliberament immediat i sense càrrecs. A dos quarts de dotze del matí hi ha un acte a la parròquia de Sant Medir en què han de parlar diferents personalitats relacionades amb el món associatiu com també el director de l'OSPDH, Iñaki Rivera. A les cinc de la tarda hi ha convocada una manifestació a la plaça Universitat de Barcelona. Ací trobareu un dossier especial sobre el cas amb la cronologia dels fets, l'actuació policial, la judicial i l'estada a presó dels dos joves.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat