Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : ecologia : especulació i okupació
dos detinguts contra el pla caufec
22 nov 2004
Els dos detinguts queden en llibertat el diumenge acusats d'atemptat a l'autoritat. Tot plegat tot un muntatge dels mossos d'esquadra per tal de cobrir-se les esquenes per les agressions als dos joves durant la detenció. El dia 14 de gener és el judici.
arbres a sacresa.jpg
Si el pla Caufec no s'atura, nosaltres tampoc -

COMUNICAT DE LA COORDINADORA D'ASSOCIACIONS VE�NALS I ENTITATS CONTRA EL PLA CAUFEC D'ESPLUGUES, SOBRE L'ACCIÓ INFORMATIVA DUTA A TERME AVUI I LA DETENCIÓ DE DOS DELS SEUS MEMBRES.

> foto de l'acció a sacresa (illa diagonal) de la planta d'arbres cimentats - 20-N
________________________________________________
El dissabte 20 de novembre es va dur terme una roda de premsa davant de les oficines de SACRESA, l'edifici Illa de la Diagonal. La intenció era denunciar l'especulació desmesurada que pretén realitzar SACRESA amb el pla CAUFEC. Diferents ponents, de la Coordinadora Diagonal Ponent, de la plataforma Salvem la Vall de Sant Just i de la coordinadora contra el PLA CAUFEC, van explicar la relació d'aquest pla amb els que es projecten a l'entorn d'Esplugues, Hospitalet, Sant Just i Barcelona, denunciant la falta d'un pla d'equipaments i serveis associats, així com que el denominador comú de tots ells és l'especulació promoguda per institucions, ajuntaments i constructores. També es va informar del darrer Contenciós presentat contra la modificació d'aquest pla, aprovada recentment. Finalment es va presentar un estudi econòmic que demostra que els beneficis nets que SACRESA obtindrà amb el PLA CAUFEC, estaran a l'entorn dels 450 Milions d'€.

En acabar la roda de premsa, es va retornar a SACRESA una petita part del ciment amb el que vol envair Collserola, fent una plantada d'arbres morts a les portes de les seves oficines. Durant tot l'acte es va observar una forta presència de cossos policials de paisà.

Al finalitzar l'acte, els participants pugen al tramvia per tornar Esplugues, aprofitant el trajecte per repartir fulletons i enganxar cartells i adhesius explicatius. Sobre les 12:30 h, a la parada de Can Rigalt de l'Hospitalet, uns agents dels mossos d'esquadra detenen el convoi i obliguen a baixar a les persones participants, fent un ús desmesurat de la força, especialment en dos dels presents, un dels quals ha quedat ferit d'una ma.

Després de retenir a unes vint persones, s'enduen a deu a la comissaria dels mossos d'esquadra de l'Hospitalet, vuit de les quals han estat alliberades sobre les 15 h, quedant detinguts els dos membres que més havien patit la força del mossos d'esquadra. Curiosament a la persona que havia resultat ferida, l'acusen des d'un principi d'atemptat a l'autoritat. A l'altre jove detingut l'acusen de

Els amics, amigues, familiars i membres de la Coordinadora que estaven esperant a les portes de comissaria no se'ls va informar de la seva situació, i fins i tot se'ls donen versions contradictòries a les que es faciliten a la premsa. No tenien constància de que se'ls hagués permès fer cap trucada ni assignat advocat d'ofici, pel que resten incomunicats fins les 22h que arriben els dos advocats d'ofici.

El dia següent, en un judici ràpid, la fiscal acusa als dos joves d'atemptat amb pena d'un any i mig. A un d'ells li demanen un altre any de presó per un delicte de lesions i 1.800 € d'indemnització a un mosso que diu haver-se trencat un dit mentre l'arrossegava al cotxe. A l'altre, per falta de lesions, li demanen una pena-multa de 40 dies a 8 euros/dia.

Pel judici que tindrà lloc el 14 de gener s'inclouran diferents testimonis presencials i una cinta de vídeo intervinguda durant l'operació policial. Trambaix també té la intenció de presentar-se com a acusació particular pels suposats danys a un tramvia. L'informe policial parla de col·lectiu d'estètica “okupa� i s'inventa agressions i insults per part dels detinguts.

Tot plegat és una reacció desmesurada a un senzill acte informatiu que pretén trencar el silenci que plana sobre el PLA CAUFEC. Un pla especulatiu que impulsa SACRESA i compta amb la complicitat d'ajuntament d'Esplugues i Generalitat.

Contacte: paremoselcaufec ARROBA rusc.net - noalplacaufec ARROBA mixmail.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: dos detinguts contra el pla caufec
22 nov 2004
molt de compte amb els mossos d'esquadra. són els pitjors verros que s'han vist, no perquè siguin més fills de puta que els nacionals, sinó perquè en són mes i tenen coses a demostrar...

molt d'ull, van armats i són perillosos. son feixistes (rollo ultra-sur: hooligans), mercenaris a sou del tripartit.

la Tura torTura
Re: dos detinguts contra el pla caufec
23 nov 2004
tantu am els mossus, són tan gossos com altres polícies però van rollu zipayos, a tots 2 els entrena el mossad (servei d'espionatge israelià) el més potent del món. no són com la nacional que a una mani carrega a saco... van on fa més mal i ... al tantu.

ANTIPOLIZIA SEMPRE
ANTIMOSSO

fins que akabem am ells!!!
no durareu mol... jajajja
Sindicato Sindicat