Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : dones
[25Nov] La llibertat de les dones per esvair la violència patriarcal
22 nov 2004
Com cada any, ens hem trobat algunes dones i grups per preparar el Manifest i la Concentració. Convocades per Dones X Dones i Tamaia, també hem participat Dones Juristes, Ca la Dona, Creación Positiva, Escletxa, vocalies de dones de l’esquerra de l’Eixample, Grup de Lesbianes Feministes, Dones Juristes, Associació de Llevadores, Les Grans, Comissió 8 de març, Dones Llibertàries, Dones amb Iniciativa, Dones de JERC i ERC, i algunes dones individualment.
Convoquem:

- El mateix 25, una MARXA DES DE CA LA DONA PASSANT PER DIFERENTS PUNTS. Sortirem a les 19h per arribar a la plaça a les 20h.
- El proper dilluns dia 22 per acabar les diferents propostes per la plaça.
Mira també:
http://caladona.pangea.org/Presentacio%20Manifest%20i%20Concentracio_25N04.rtf

This work is in the public domain

Comentaris

manifest
22 nov 2004
LA LLIBERTAT DE LES DONES
PER ESVAIR LA VIOLÈNCIA PATRIARCAL
25 de Novembre de 2004
Dia Internacional de la no violència vers les dones


La violència sexista atempta contra la llibertat de les dones. Podem avançar realment fins a eradicar la violència sexista. L'objectiu innegociable és la llibertat i el reconeixement del dret de les dones a controlar i gaudir del nostre propi cos i a decidir la nostra actuació i els nostres moviments.

Benvingudes siguin les lleis que contemplen algunes mesures contra la violència vers les dones, malgrat siguin parcials i insuficients. Però el fet que les dones hàgim accedit a la condició de subjectes de dret, no comporta ni ha comportat la llibertat femenina.

Per això el moviment feminista no es limita a reclamar la igualtat de drets sinó també la llibertat per a les dones. Amb la llei només no n’hi ha prou. Ni tan sols la unanimitat amb què fou aprovada la llei integral de mesures contra la violència de gènere no ens garanteix la seva futura aplicació. Les feministes volem anar més enllà de les mesures de tutela, protecció i repressió. Volem uns pressupostos suficients i comptar amb els recursos que permetin refer lliurement i al seu ritme la vida de les dones que pateixen violència i, treballar la prevenció conscientment i amb el compromís i la col·laboració de tota la societat.

Davant el greuge històric i la discriminació patida per les dones que vulnera la igualtat i genera la violència lluitem per la llibertat i pel respecte a la diferència. La llibertat de les dones va més enllà de la igualtat de drets.

Una vegada més denunciem la violència estructural del sistema patriarcal i del sistema econòmic dominant que genera i que alimenta tota mena de manifestacions violentes. La injustícia, la discriminació, la pobresa, la guerra, la malaltia, l'exili, el racisme, la marginació, l´assetjament, la precarietat, l'atac a les minories, la lesbofòbia, el feixisme, l’exclusió social, l’esclavitud, els abusos a la parella i a la família

Les feministes estem atentes i vigilants, alertades que no ens retallin els drets adquirits amb tant esforç, com pretén la futura Constitució europea.

Aquest any la Campanya Internacional de 16 dies d'activisme contra la violència vers les dones anima a visibilitzar i denunciar el vincle entre violència i salut, posant especial èmfasi en vincular violència i VIH (sida). La violència augmenta la vulnerabilitat de les dones a infectar-se de VIH, dificulta l’accés als mitjans de prevenció, a la prova de detecció, a poder tenir cura de la pròpia salut de forma integral. El diagnòstic de VIH és un factor que fa augmentar la violència contra les dones. L'estigma associat al VIH és per si sol una vulneració dels drets humans .

En l'escenari mundial i pel que fa a la presència de les dones en els conflictes armats, també recordem la resolució 1325 de les Nacions Unides. Aquesta resolució reclama la participació de les dones en els processos de pau , en la gestió dels mateixos i en la elaboració dels pressupostos. I també el seu paper en la reconstrucció de la pau. Les feministes exigim la divulgació i aplicació d'aquestes mesures.

Ens solidaritzem amb les propostes de pau i contra la violència de les dones de Ciutat Juárez, de Colòmbia, de Palestina-Israel, de l’Iraq, de l’Afganistan, i d’arreu el món. Dones que actuen i defensen la vida de les persones exigint el respecte i autoritat per exercir en pau la llibertat de les dones per esvair del planeta la violència patriarcal.


XARXA DE DONES CONTRA LA VIOLÈNCIA
Ca la Dona. C/ Casp 38 pral. Barcelona. www.caladona.org

DIA 25 CONCENTRACIO A LA PLAÇA SANT JAUME A LES 8 DE LA TARDA
SORTIM A LES 7 DES DE CA LA DONA
Sindicat