Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
“Després de morir Franco van sortir d’Espanya més de 3.000 milions de dòlars cap a Suïssa"
21 nov 2004
LA MALLA.NET

21/11/2004

Ho revela l'economista Fabià Estapé en el seu últim llibre

La por a la incertesa econòmica després de la mort de Franco, l’ingrés d’Espanya a la Unió Europea el 1986, el problema de l’habitatge, però també la seva amistat amb Ernest Lluch, les actuacions de l’actual govern català i el Barça de Joan Laporta són alguns dels temes del nou llibre de memòries de Fabià Estapé, El joc de viure. Records d’un economista. El veterà economista fa un repàs a la seva vida i a la història política i econòmica espanyola. Els record i les opinions personals es barregen amb dades fins ara desconegudes, com per exemple que després de la mort de Franco, davant la incertesa política, sortissin d’Espanya cap a Suïssa 3.000 milions de dòlars.
Divendres 19 de novembre lâeconomista Fabià Estapé va presentar la seva nova obra, El joc de viure. Records dâun economista. Als seus 81 anys, Estapé vol expressar amb aquest llibre de memòries âla dialèctica vital que mâha tocatâ?. Per això, entre records de la seva dona morta lâany 1982 i la seva amistat amb Ernest Lluch, el veterà economista fa un repàs també de la seva vida professional des de la seva faceta com a comissari adjunt del tercer Pla de Desenvolupament del govern franquista, als anys 70, fins a la seva cara més coneguda com a colâ¢laborador a Catalunya Radio, La Vanguadia i com a tertulià en diversos programes de televisió.


De la seva participació en el govern de Franco, Fabià Estapé explica en el seu llibre que va ser una decisió molt pensada i que va prendre en contra de lâopinió de la gent que lâenvoltava, però que ho va fer perquè âcreia que sâhavia de treballar pel futur dâEspanyaâ?. Dâaquesta època, Estapé també explica la âparafernàliaâ? que envoltava Madrid els mesos abans de la mort del dictador i el desconcert que es va crear un cop mort. En aquest sentit, lâeconomista revela que la incertesa de la situació política i econòmica del moment va provocar lâevasió de â3.000 milions de dòlars cap a Suïssaâ?, una dada que es desconeixia fins ara.


Fabià Estapé també relata en les seves memòries com va ser lâingrés dâEspanya al Mercat Comú al 1986, tots els esforços que es van haver de fer per tal dâequilibrar el país a la resta de països de la Unió Europea i analitza la situació econòmica actual, el problema de lâhabitatge i la tasca del govern tripartit, entre molts altres temes dâactualitat. A més a més, el veterà economista nascut a Portbou recorda, en un dels episodis del llibre, el polític socialista assassinat per ETA, Ernest Lluch, de qui diu que âva ser lâalumne més importantâ? que ha tingut.


Segons Fabià Estapé, El joc de viure. Records dâun economista, que ha estat publicat en català i castellà per RBA Ediciones, no és encara un llibre de comiat, ja que lâúltima obra que escriurà es titularà âHasta luegoâ?.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: “Després de morir Franco van sortir d’Espanya més de 3.000 milions de dòlars cap a Suïssa"
21 nov 2004
A veura els que critiquen el "cas Carod 2", ara escriuen en contra de Franco...esperem les vostres crítiques sobre les contes a Suïssa, endavant...no us talleu...

Salut Revolució i ull amb Suïssa, la de pasta que deu haber per alli...
Re: “Després de morir Franco van sortir d’Espanya més de 3.000 milions de dòlars cap a Suïssa"
21 nov 2004
Jo no he criticat això que tu anomenes "El cas Carod II". Si et refereixes a les acusacions que alguns mitjans varen formular el passat divendres en el sentit que hi havia una investigació oberta per a aclarir si el Sr.Carod Rovira i Batasuna tenen o no comptes conjuntes..doncs jo de moment no em posiciono. Parteixo del dret a la presumció d'innocència. Fins que no em demostrin amb proves palpables i incontestables que aquestes acusacions tenen un fonament clar...continuaré pensant que la justicia és la conveniència dels poderosos..i en aquest Estat..l'Español...en concret...la justicia és la conveniència dels Franquistes i els seus aliats del PSOE.
Re: “Després de morir Franco van sortir d’Espanya més de 3.000 milions de dòlars cap a Suïssa"
21 nov 2004
Aquest fet ja era ben conegut en la mateixa època en que es produí
Re: “Després de morir Franco van sortir d’Espanya més de 3.000 milions de dòlars cap a Suïssa"
22 nov 2004
Perdona "antifranquista", he rellegit el meu missatge, i crec que expressant-me malament (per les presses), no has estès la meva idea...rectifico...

Hem referia, a que la gent que fa uns dies, criticaven i feien sang amb el anomenat "Cas Carod 2", per dir-lo d'alguna manera...(encara que jo l'hagi ficat aquest nom, estic en contra d'aquestes muletilles, ja que fan d'algo no provat, a la consagració d'algo com si fós provat...no?)...per on anava que hem perdo...doncs, els crítics amb Carod, a veure si ara, critiquem un fet "Cas Franco 2004" (perdó per la muletilla), i parlen de les contes d'aquest subjecte "Paquito I l'hidràulic", dels 3000 milions USA dolars i fan crítica...segur que no ho fan...

Es fàcil doncs entendre la seva filosofia, no?

Perdó, per la meva manera d'expressar-me...vaig millorant a poc a poc, la manera d'expressarme...

Salut REvolució i Suïssa fa mooooooooooolta pudor...seran les Vaques?uy uy uy
Sindicat Terrassa