Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : especulació i okupació
Dessallotjat l'Hortet
18 nov 2004
A les deu del matí 10 furgonetes dels antiavalots dels mossos d’esquadra han entrat violentament a l’hortet de Santa Eulalia i els habitatges del costat. En aquell moment no hi havia ningú en l’interior.
.

Els mossos dâesquadra desallotjaven lâhortet després de que el jutge Jose Maria Cutillas Torns considerés que no era necessari comunicar als ocupants de la casa i lâhortet la data i lâhora del desallotjament. Segons el mateix jutge: âla actitud de oposición (dels ocupants) està vulnerando el derecho a la tutela judicial efectiva de la parte ejecutante (lâempresa constructora) ... se estima necesario proceder al lanzamiento inaudita parte,notificando el señalamiento a la parte ejecutante... sin que pueda causar indefensión alguna a la parte ejecutada.â? Lâactitud del jutge demostra la complicitat dâaquests amb constructores i immobiliàries i ja no tan sòls recorren al ordenament jurídic ordinari sinò també a les excepcionalitats que aquest permet.

Lâactitud desl mossos dâesquadra ha estat prepotent i només han deixat cinc minuts i escaig a les persones que hi vivien per a recollir els seus objectes personals, han colpejat amb la porra a varies persones que hi havia concentrades davant lâhortet.

LâHortet era un projecte comunitari dâhorts i espai verd que al llarg dâaquests deu messos havia recuperat una zona verda (catalogada al PGM del 1976 com zona en transformació a zona verda) que portava deu anys abandonada. En aquests deu messos han participat des de nens i nenes fins a avis en les activitats organitzades i en la cura de lâhortet i ha recollit nombrosses signatures per aturar aquest procediment judicial dâentitats i col·lectius de la ciutat com el A.E. Quico Sabaté, A.V.V. Cinc Carrers, A.C. La Florida i altres. També es van recollir prop de 1000 signatures individuals que el jutge va rebutjar.

La propietaria és la constructora Nova Reus, S.L., administrada per Ramon Casals que va adquirir aquests terrenys lâany 2003, juntament amb uns altres ubicats al barri de la Torrassa que posteriorment va cedir a lâajuntament de LâHospitalet. Lâajuntament va proposar la modificació del PGM de lâHortet per a poder edificar-hi pissos de luxe lâabril del 2003, que va aprobar la Generalitat al novembre del 2003. Segons documents aportats per la mateixa constructora, aquests 1780 m2 de terreny van ser adquirits per 632.000 euros.

Des de lâHortet manifestem la nostra oposició a la construcció dâuna ciutat dissenyada a mesura dels interessos de les immobiliàries, de les quals lâajuntament en sembla un promotor més i manifestem la nostra intenció de lluitar i plantar cara a lâespeculació i a la precarització de les nostres vides.

########################################################

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dessallotjat l'Hortet
18 nov 2004
Ànims! Ke la lluita continua...

Ens treuran els espais físics, però mai les nostres idees!

un petò i una abraçada molt fortes.
Anims!!!
19 nov 2004
Tots sabem que toca...
Re: Dessallotjat l'Hortet
19 nov 2004
Una abrassada desde kny!! No ens rendirem mai!!
Un desalojo otra okupación!!
Re: Dessallotjat l'Hortet
19 nov 2004
Sabadell està també amb vosaltres.
cap agressió sense resposta;
per tots els mitjans necessaris!
Re: Dessallotjat l'Hortet
19 nov 2004
FORÇA HORTET. l' hORTET VIRA CORBACHO ESPECULADOR EUIA COMPLICES.
Re: Dessallotjat l'Hortet
20 nov 2004
desde tailandia tambe recordem a la gent de l hortet, perque les cases ocupades siguis on siguis tenen sentit per tots aquells que creiem en un mon diferent, anims!!
Re: Dessallotjat l'Hortet
20 nov 2004
mai desallotjaran les nostres idees...
tenim tot un món per guanyar!!
endavant amb els projectes!!
Re: Dessallotjat l'Hortet
20 nov 2004
Molts anims, més rabia...
i quan passi la tempesta a veure si apliquem mes seny, enginy i malícia perque aixo no pot continuar aixi...
una abraçada fortissima!!
Re: Dessallotjat l'Hortet
25 nov 2004
un abrazo revolucionario desde iruñerria, nosotras estamos el alerta maxima en tres gaztetxes: iturrama-tximista, atarrabia y rotxapea. nos estan hinchando a denuncias.
animo ke el ke okupa preokupa
Re: Dessallotjat l'Hortet
30 nov 2004
L'Hortet és i serà, un espai alliberat!!
Ànim ke com més desallotgin més okuparem
resistencia okupa! una abraçada
Re: Dessallotjat l'Hortet
02 des 2004
muchos sueños rotos pero nunca en vano.Des de Girona molta força!!!!!!! l'hortet seguirà brotant!
Re: Dessallotjat l'Hortet
07 des 2004
Un desallotjament, una altra okupació! Seguim lluitant, seguim somniant. Un altra món és possible, diguin el que diguin. Plantem la llavor del dubte.
Sindicat