Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La Cambra de Babel
18 nov 2004
Quina, penseu, que és la solució a l'actual problema de llengües i d'identitats per arribar al respecte i l'igualtat entre els pobles?... creieu que mirar cap a un altre costat és solventar el problema?
La polémica del català - valencià és ignorància d'alguns valencians, prepotència dels espanyols e impsassivitat d'altres països que, per molt que diguin, no valoren la cultura dels pobles. Açó és intolerable.
La polèmica sobre el català i el valencià va animar ahir una sessió del Senat en què Zapatero va correspondre amb un "bon dia" a la salutació del portaveu de CiU. El Senat va viure ahir una jornada de molta llengua. El portaveu de CiU, Pere Macias, va activar la màquina al saludar José Luis Rodríguez Zapatero amb un: "Bon dia, senyor president. CiU agraeix especialment la seva presència al Senat". Així, en català. La intervenció va prosseguir en castellà.

"Bon dia", va respondre el president del Govern, acompanyat dels seus dos vicepresidents, María Teresa Fernández de la Vega i Pedro Solbes, i dels ministres d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, i Foment, Magdalena ?lvarez. A la bancada popular van ressonar murmuris.

Una "noble tasca" En un moment donat de la sessió, diversos senadors del PP van exhibir cartells que deien: El valencià, una llengua d'Europa. Zapatero, que un dia va ser acusat per Aznar de portador de pancartes pel seu activisme contra la guerra de l'Iraq, va avisar amb un somriure venjatiu el president de la Cambra que alguns senadors exercien la "molt noble tasca de la pancarta". Sense deixar el somriure sibil.lí, Zapatero va agrair als senadors del PP que li haguessin recordat la iniciativa "històrica" del Govern de promoure el reconeixement a la UE de les llengües cooficials.Després de la sessió, els senadors Juan José Ortiz, Pedro Aramús, Carlos Murría i Diego Castel, abanderats per José María Chiquillo, van abordar Zapatero als passadissos. Segons aquest últim, li van recriminar que es deixés "fer xantatge" pel president d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, i li van reclamar respecte per l'article 7 de l'Estatut valencià, que reconeix com a pròpia la llengua denominada .valencià.

Exhibició als passadissos Zapatero els va replicar que coneixia l'article i va aconsellar treure la qüestió lingüística del debat polític. Ni cas: després d'abordar el president, els senadors del PP de València van recórrer els passadissos per difondre la seva croada davant els periodistes.

Zapatero va arribar al Senat a les 9.20 hores i va ser rebut per Javier Rojo, que el va guiar per dependències de la Cambra abans d'anar a l'hemicicle. Després de les intervencions, va parlar a la cafeteria amb companys de partit procedents de Lleó. Ho va fer en una de les quatre llengües de l'Estat. Que alguns insisteixen que són cinc.


This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: La Cambra de Babel
18 nov 2004
Mireu, estos patètics politicastres que portaven els lletrers mai de la seua vida han parlat en valencià. És més, el menyspreen i se'n foten dels que el parlem, mirant-nos com a bitxos raros, amb aire de superioritat.
Només volen polititzar el tema, traure'l d'on s'ha de parlar d'ell, que és a la universitat i entre filòlegs.
Em fa gràcia que el socialista Lerma el fotografiaren amb ells. Durant els anys en que va ésser president de la Generalitat Valenciana, 1982-1996, si no m'enganye, va fer tot el possible per dificultar l'ensenyament de la llengua, cedient a tots els xantatges blavers.
Re: La Cambra de Babel
18 nov 2004
La gent que a Castelló diu que el valencià no és català és la gent que no parla mai català.
Re: La Cambra de Babel
18 nov 2004
Hem de tranquilitzar-nos. Total, en cosa d'uns trent a cinquanta anys ja no hi haurà polèmica, donat que l'us del valencià haurà desaparegut totalment. Només cal mirar el que ha passar a Alacant. En 20 anys l'us social del valencià ha desaparegut.

Fa de mal dir, però mort el gos, morta la ràbia. El que hem de fer es que a Catalunya no es vagi pel mateix camí, donat que només cal donar una volta per BCN per veure que el català és absent de la parla diaria.
Re: La Cambra de Babel
18 nov 2004
Per natros, la llengua que es parla a les Illes, a Catalunya, a Castelló, Valencia i Alacant és el llemosí. Una mateixa llengua, si, però mai un mateix pais, els Paisos Catalans sòn un invent imperialista de Catalunya i el Pais Valencià és un invent imperialista d´Espanya.
Per la Republica Socialista de Castelló!!!

Partit per l´Autodeterminació e Independencia de Castelló i Ademuç (PAICA)
Re: La Cambra de Babel
18 nov 2004
el "llemosí" jajaja vinga va, peperos q se us veu el llautó... posats a dir podeu dir que el que es parla aqui no és català sino "baix llatí" o "llatí vulgar"
Re: La Cambra de Babel
18 nov 2004
La solució és fotre fora als del PP del govern valencià, tot és una qüestió política no lingüística. En aquest cas, el gos que cal "matar" x a q s'acabi la ràbia és la dreta valenciana. Aquests que "defensen" tant el valencià tant els hi dona, el que volen és fotre el català... com els espanyolistes del Foro babel, etc etc...
Re: La Cambra de Babel
18 nov 2004
a "PAICA":

No és "valencia", és València.
No és "pais", és país (amb accent també collons!).
El mateix exemple amb "Pais Valencià".. País!!!
2 objectes + "és un invent" no pots dir-ho... has de dir: "Catalunya i el País Valencià són invents..."

Abans de parlar blablabla... has de conéixer la teua pròpia llengua óstia!!!

UNITAT DEL CATALÃ ALS PAÃ?SOS CATALANS!!!
Re: La Cambra de Babel
18 nov 2004
jajaja, idiota, es nota que ets un catalunofo de merda per la teua ignorancia, llemosi és el nom del nostre idioma des de que va neixar i que la vostra Catalunya de merda vol monopolitzar. Clà que vatros ja parleu practicament el castellà. A Castelló el llemosí és la llengua habitual.
Re: La Cambra de Babel
18 nov 2004
...així, la llengua que parlem prové del llemosí, és a dir de Llemotges, terra de parla occitana.

El català i l'occità són molt semblants però no són una mateixa llengua. Es curiós perquè un dels arguments habituals del blaverisme és el de dir que el català, a diferència de valencià, té moltes influències del que, des de la seva ignorància, anomenen francès -en realitat les influències provenen de l'occità-. És curiós, doncs, que alhora reclamin que la llengua que parlem té els seus origens al bell mig de les terres occitanes.
Re: La Cambra de Babel
18 nov 2004
X, queda´t a la teua CataluÑa de merda, amb el vostre tripartit tan asquerós com Jordi Pujol
Re: La Cambra de Babel
18 nov 2004
qual és el problema?
Re: La Cambra de Babel
18 nov 2004
Visca els Països Llemosins!
Re: La Cambra de Babel
18 nov 2004
natros reclamen una Castelló lliure i socialista, simplement
Re: La Cambra de Babel
18 nov 2004
Vinga, a veure qui la diu més grosa!. Seria divertit veure la foto de qui diu cada animalada, d'un costat i l'altre, per així poder saber si també fa cara d'anar pel camp menjant garrofes. També seria interesant saber on viu realment, per que fa l'efecte que la mitad del que es diu són purament intoxicacions.
Re: La Cambra de Babel
18 nov 2004
correcte, tot això del "paica" son trollades
Re: a PAICA
18 nov 2004
PAICA: No sóc un catalufo, sóc de Morella.
I a part, per qué insultes als habitants de les comarques del nord?... es nota la teua mentalitat espanyolista...
Re: La Cambra de Babel
18 mar 2005
Abans de xerrar per aqui lo que podeu fer es aprendre un poc d historia, es valencia, es mallorqui i es catala venen des llemosi, cuant es va conquista les illes balears ja es deia que a mallorca es xerraba es mallorqui i tambe de la existencia des valencia, mentres a catalunya es xerraba es llemosi encara. Asi que tots es que diuen que es valencia i es mallorqui venen del catala se equivoquen molt, i si no lletgiu es llibre dels fets, escrit a sa reconquista de mallorca. Per cert, un pic va existir un regne de mallorca, pero no he sentit mai un regne de catalunya...
Re: La Cambra de Babel
18 mar 2005
Cristo en pels, quina rao que tens Snot. Baixat sa peli de vaig fort per s' emule i riurem tots un poc
Re: La Cambra de Babel
09 jul 2005
Quanta raó hi teniu tots aquells que penseu en l'unitat cultural de tots aquells que parlen "llengües" semblants, més ben dites: dialectes, provinents les tres (Català, Valencià i Balear) d'una mateixa llengua.

No us doneu compte que la baralla ve causada per un problema de noms (que hauria de superar-se si es mirara segles enrrere). I provocada per gent inocent (que no se'n sap del que va la cosa) que només fa cas als qui pretenen apoderar-se del que realment no és seu sinò de tots (em referisc als promotors del PPCC, que són Catalans).

Lluitem tots junts per la unió, canviem el nom del projecte PPCC (que per a mi només inclou a Catalunya) per un projecte que incloga a tots els que tenen eixa ideologia, els Països Llemosins. AMUNT PA�SOS LLEMOSINS!
Sindicato Sindicat