Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
L'adreça de CHA expulsada en bloc a les joventuts del partit
18 nov 2004
L'adreça de CHA expulsada en bloc a les joventuts del partit

L'Executiva va aprovar no reconèixer a Chobenalla com la seva organització juvenil per les seves declaracions de independentismo i pel seu posicionament contra la celebració de la Expo 2008
JESÚS MORALES. Zaragoza | El Consello Nazional de CHA (la seva executiva) va aprovar dilluns passat "no reconèixer a Chobenalla la seva condició d'organització juvenil de CHA". A més, va decidir retirar-li les subvencions que ha rebut fins a ara i impedir-li l'accés a les seus del partit. Aquesta resolució es va aprovar amb 17 vots a favor i un en contra, el de Pedro Lobera (representant de "Puyalón", sector crític de la formació). Chobenalla compte amb 150 afiliats.



L'argument oficial és la vulneració dels estatuts del partit: "Declaracions de independentismo, posicionament contra la celebració de la Expo-2008, relacions de l'organització juvenil amb la seva partit matriu...". A més, assenyala la resolució que un dels dirigents de Chobenalla té més de 28 anys, edat límit per a estar en l'organització.



Fuentes de l'adreça del partit van assenyalar ahir que aquesta decisió està motivada "per haver adoptat acords, ponències i resolucions que contradiuen les decisions aprovades pel partit, incomplint per tant els estatuts de la formació".



Uns altres apunten un argument substancialment diferent: el sector oficialista ha perdut la batalla pel control de l'organització juvenil i ha optat per la solució més dràstica. De fet, la realitat és que, per exemple, les declaracions independentistes en les quals justifiquen l'expulsió no són una mica nou en *Chobenalla. La reivindicació independentista està en els seus estatuts des d'abril de 2002. A més, sí s'han manifestat contraris a la *Expo, però han declinat formar part de la plataforma que s'ha construït contra el projecte.



El "camp de batalla" en el qual l'adreça va veure com no podia controlar als seus joves va ser l'assemblea general de *Chobenalla, que es va celebrar fa tres setmanes a Jaca. El resultat va ser molt clar, ja que els crítics als oficialistes (a l'executiva de *CHA) es van imposar en les votacions, aconseguint 10 dels 11 representants.



La regidor de Saragossa, Mar Herrero, es va encarregar d'escenificar que l'adreça del partit no compartia els plantejaments de la nova adreça de *Chobenalla. Herrero va ser designada per l'executiva de *CHA per a clausurar l'assemblea. No obstant això, va optar per anar-se una vegada que va conèixer com els crítics aconseguien aprovar la seva proposta de ponència política.

Celeritat en la decisió



L'adreça de CHA es va mostrar plenament executiva. La decisió es va prendre durant la tarda del dilluns, i a les 20.15 el seu secretari d'organització, Gonzalo *Orna, ja havia expulsat de la seu als joves que quedaven per les oficines del partit.



L'escena va ser una mica rocambolesca. Els joves estaven celebrant una reunió quan *Orna els va convocar al seu despatx i els va llegir la resolució oficial. Segons s'indica, el citat dirigent va incidir en l'apartat de suspendre la seva participació en els pressupostos de *CHA i a retirar "l'autorització per a utilitzar les seus".



*Orna va demanar a més que signessin el justificant de recepció, però aquests es van negar. Això sí, van complir plenament l'acordat per l'executiva i, després de recollir alguns papers, es van anar de la seu principal del partit.



La relació entre CHA i Chobenalla està emparada pels estatuts d'ambdues organitzacions, que les vincula de manera expressa. En aquest sentit, la ruptura de les relacions podria necessitar passar per l'assemblea general, que és la qual pot modificar el text estatutari. L'executiva ha traslladat al comitè de conflictes del partit (maya de plets) l'acord adoptat, per "si vulnera o contradiu els seus estatuts".









font: el heraldo d'Aragó

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'adreça de CHA expulsada en bloc a les joventuts del partit
18 nov 2004
internostrum...
Re: L'adreça de CHA expulsada en bloc a les joventuts del partit
18 nov 2004
Una petita correcció lingüítica:
On diu "adreça" hauria de dir "direcció", perquè fa referència a l'executiva d'un partit.
Una "adreça" és, per exemple: C/Balmes, 35.

No obstant, moltíssimes gràcies per publicar en català.

Una salutació.

;-)
Re: L'adreça de CHA expulsada en bloc a les joventuts del partit
18 nov 2004
Ooops, he escrit "lingüítica" en comptes de "lingüística". Ningú no és perfecte.
Re: L'adreça de CHA expulsada en bloc a les joventuts del partit
18 nov 2004
Chobenalla Endavant!!

Chobenalla Entadebán!!
Sindicato Sindicat