Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Desmentim els rumors falsos sobre la immigració!!!
17 nov 2004
He trobat aquest article al Racó Català, i crec que és de gran interès per fer front a la creixent xenofòbia que hi ha per tot arreu. Quants de nosaltres no hem sentit a tot tipus de gent dir allò que "els immigrants no paguen impostos pels seus negocis"? Doncs, evidentment, ÉS MENTIDA.
Immigració i Rumors Fiscals

En els últims temps s'ha vist generalitzat l'ús de la frase: 'els immigrants no estan obligats a pagar impostos durant els primers cinc anys d'activitat' quan munten una empresa, botiga, taller, ...'

Crec que és absolutament injust que s'utilitzin mentides com aquestes per estigmatitzar un col·lectiu que ja de per sí ja és tractat de delinqüent pel simple fet d'existir.

No puc parlar d'altres àmbits com la seguretat ciutadana o la integració social o cultural, però sí que puc afirmar que no hi ha cap llei que digui que els immigrants no han de pagar impostos ni durant 5 anys ni durant 1 mes. És més, agrairia que si algú sap la normativa a la qual apareix aquesta afirmació i m'ho detalla amb article inclòs, estaré encantat de desdir-me de tot el que he dit.

Aquest rumor, sota el meu humil punt de vista, sembla emès des de la frustració pròpia com a individu i com a país. Dóna la mateixa sensació que aquelles frases com que 'els immigrants ens roben la feina', referint-se a feines que mai no faria un 'nacional'.

Donat tot això em faig les següents preguntes: no serà que ens fa por que una gent agosarada (per no tenir res a perdre) s'atreveixi a muntar negocis en un país on cada cop estem més acomodats al nostre lloc de treball, com si de funcionaris es tractés? No serà que som incapaços de generar nova riquesa i que ens molesta que d'altres ho intentin amb comerços, tallers o restaurants? No serà que temem la competència de gent amb ganes de guanyar-se la vida?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Desmentim els rumors falsos sobre la immigració!!!
17 nov 2004
Suposo que el problema és que sempre hi ha gent que està més fotuda que nosaltres i capitalistes sense miraments disposats a contractar-los a canvi de sous baixos. O no és això? De fet jo he treballat en un restaurant com a nacional i m'explotaven tant com a ells pagant-me un sou de merda per fer més hores de les especificades al contracte. Et refereixes a això? O no has sortit de l'ou o no has aprofundit gaire.
Re: Desmentim els rumors falsos sobre la immigració!!!
18 nov 2004
La competencia es molt forta, avui (o ahir) he llegit que s'han trobat nois contractats pels pajessos per fer la collita. Aqui fa molt que no hi havia explotació infantil i ara ens la tornem a trobar. aNem malament pero aixo no vol dir xenofobia o no xenofobia, que em sembla que aqui hi ha gent que no sap que es treballar i que deu ser de bona família. Aixo el que vol dir es: o tots iguals o ningú.

En lloc d'anar tant de antiracista, tolerant i aquestes collonades que vesteixen i res mes, s'hauria d'anar fort amb els que contracten gent sense papers i els exploten i d'aixo n'hi ha molt encara que alguns no ho vulguin veure i juguin a ser proletaris.

Lo primer i ben clar: tota aquesta gent que agafa dones de fer feines sense papers per quatre duros, s'haurien d'enxampar. I que no diguin que no es fàcil o no es pot perque si es pot, només donant-li papers a les que hi denunciin, s'acaba el cuento.

I tots aquells que a les fabriques, els restaurants o els terrenys que treballin amb gent sense papers i sense contracte que els fotin no nomes multes sino a la garjola. Tots els drets laborals que s'han aconseguit en 100 anys de lluita sestan anant a norris només perque els pijos que van d'esquerres nomes miren cap a sudamerica i les lluites "zapatistas" i els sindicats estan tots comprats. Anem malament. Papers per a tots i si no per ningú. Tots iguals o rai. Pero no aquest joc mentider que es un negoci de collons pels que s'aprofiten.

I aqui s'auria d'atacar fort i pas en lo de la pijeria de sempre sense contingut real.
Re: Desmentim els rumors falsos sobre la immigració!!!
18 nov 2004
l' explotacio infantil no ha cesat d'existir mai. del que et queixes es exclusivament, en el fons, d'haver de veure-la al teu propi pais. i el "cuento" no s'acaba sino es denunciant la pobresa i el sistema que la genera. el cop contra els drets laborals que patim els treballadors es dóna per la nova correlació de forces socials al món (en bona mesura -pero no exclusivament- hi te a veure l'esfondrament del bloc socialista que a Europa va ser el que va provocar indirectament la creació de l'"estat del benestar");
del que tu parles son efectes col.laterals.
Re: Desmentim els rumors falsos sobre la immigració!!!
18 nov 2004
y no es sino la lucha por la incondicional regularizacion de los inmigrantes que se va a lograr superar eso mismo que tu criticas de los empresarios que los sobreexplotan. y no hay otra solucion porque seguiran viniendo, y cada vez en mas numero si no se hacen politicas adecuadas a nivel local y a nivel global que palien los efectos de la globalizacion capitalista creadora de desigualdad, hambre y guerras. esas politicas no van a venir solas y van a necesitar de nuestra militancia solidaria y de nuestra conciencia de que otro mundo es posible.
regularización?????
18 nov 2004
nada de regularización!

Un papelito del estado no ayuda en nada

Anarcosindicalismo y acción directa es lo que hace falta!
Caña a los explotadores!
Guerra en los trabajos para que no exploten a nadie

PAPELES PARA NADIE!
NUESTRA DIGINIDAD SEAMOS DE DONDE SEAMOS NO NOS LA CONCEDE EL ESTADO

LA TOMAMOS NOSOTR ARROBA S...TOMEMOSLA!
Re: Desmentim els rumors falsos sobre la immigració!!!
18 nov 2004
UHP
Re: Desmentim els rumors falsos sobre la immigració!!!
19 nov 2004
UHP
Sindicato Sindicat