Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Accions pel calcer i els drets dels treballadors a Elx
17 nov 2004
L’Assemblea de Treballadors – Moviment per a la Unitat del Poble reprén les protestes per la situació del calcer posant-hi l’accent en les seues conseqüències sobre la classe obrera. Les accions culminaran en una manifestació el proper 2 de desembre, precedida per una concentració davant la seu de la patronal aquest dijous 18.
elxservefm.jpg
Ocupen el SERVEF per un salari social per als acomiadats

L’AVANÇ ELX

Passat dimarts 2 de novembre, una trentena de membres de l’Assemblea de Treballadors-MUP ocupà les oficines del SERVEF a Elx per exigir-hi que es garantisca el benestar i la dignitat dels treballadors que estan essent víctimes de la crisi del calcer, «incloent-hi la gran majoria que, pel predomini del clandestinatge, no tenen les cotitzacions suficients per cobrar una prestació adient». Els assistents portaven pancartes en què es reclamava «Contractes i papers per a tots», mentre hi repartien propaganda i llançaven consignes com ara «Volem treball, amb drets i contracte» i «Ministres, mamons, volem solucions».
Segons els seus portaveus, l’Assemblea es proposa, d’aquesta manera, demostrar que «les mobilitzacions per la sabata i els drets dels treballadors no s’han acabat amb la manifestació del 14 d’octubre, de la mateixa manera que tampoc no s’han acabat la crisi i els acomiadaments». De fet, aquesta és la primera de un seguit d’accions que l’Assemblea ha decidit dur a terme fins la convocatòria d’una nova manifestació, el 2 de desembre, i que inclouen l’enviament d’una delegació a l’Ajuntament, per exigir-hi el compliment dels seus compromisos, i una protesta davant la seu de la patronal el 18 d’aquest mes.
Per altra banda, més de 6000 persones de tota la comarca de l’Alt Vinalopó es manifestaren dijous 4 a Elda, seguint la convocatòria de CCOO i UGT, en una marxa silenciosa i banyada per la pluja que comptà amb la presència de l’Assemblea de Treballadors il·licitana, aportant-hi els eslògans obrers. Aquesta mobilització fou recolzada per la patronal i el PP, a més del PSPV, EU i UPE.
L'Assemblea de Treballadors – MUP expressa al Primer Tinent d'Alcalde el seu malestar per l'incompliment dels compromisos adquirits pel Consistori
Els treballadors anuncien noves mobilitzacions i demanen el suport polític de l'Ajuntament a la manifestació prevista per al 2 de desembre, que ha de coincidir amb una altra a Elda

ASSEMBLEA DE TREBALLADORS – MUP (11/11/2004)

Seguint amb la sèrie d'accions i mobilitzacions de «calfament», de cara a la propera manifestació del 2 de desembre, que va acordar l'Assemblea en el seu ple darrer, una delegació de treballadors s'ha entrevistat hui amb el Primer Tinent d'Alcalde, Alejandro Soler, per expressar-li el seu malestar pel que els treballadors consideren un incompliment dels acords a què arribaren amb l'alcalde Diego Maciá, qui no ha pogut rebre els portaveus de l'Assemblea per trobar-se fora de la ciutat. Aquestos compromisos es referien a la cessió d'espais municipals adients per poder celebrar les assemblees del col·lectiu, a la mediació municipal perquè els treballadors puguen formar part dels fòrums pel calcer i a l'enviament de les propostes del Consistori en relació amb el problema del calcer, per a la seua anàlisi per part de l'Assemblea. Prèviament, una vintena de treballadors havien desplegat una pancarta a l'entrada de l'Ajuntament, mentre reclamaven l'entrevista i passaven per registre una queixa formal.
Durant la reunió, els set portaveus han explicat a Soler la situació del calcer des del punt de vista dels treballadors i li han expressat les dificultats quotidianes que travessen les famílies afectades per la crisi, fent especial insistència en els problemes derivats de la situació de clandestinatge generalitzada al llarg de dècades. El regidor s'ha compromés a garantir personalment que els treballadors puguen continuar disposant d'un centre social per a les seues reunions (la direcció del centre els havia comunicat que no podien seguir utilitzant-lo en l'horari que la duració de la jornada laboral requeria) i els ha proporcionat un exemplar del «Pacte per l'ocupació i la promoció econòmica d'Elx», elaborat pel Consell de Desenvolupament Econòmic i Social d'Elx. No obstant això, ha assenyalat que les noves incorporacions al Consell Econòmic i Social (CES), entitat formada per patronal i sindicats majoritaris que discuteix les solucions a la situació del sector, es duen a terme per consens; i, atés que aquest no s'ha produït respecte a l'entrada de l'Assemblea de Treballadors - MUP en l'òrgan, no pot garantir la seua inclusió en ell. Hi ha aclarit, però, que el CES engegarà fòrums socials més amplis per al debat sobre la situació en el sector, encara que no ha explicitat ni la data ni els objectius i prerrogatives que es pensa assignar a eixos organismes futurs.
Els portaveus de l'Assemblea de Treballadors - MUP han expressat, d'altra banda, el seu desig que l'Ajuntament pressione la resta d'administracions perquè es done una solució al sector del calcer i perquè es garantisca la reindustrialització de la ciutat. Han declarat també la seua intenció de lluitar fermament per aconseguir que l'Administració reconega la situació d'il·legalitat i clandestinatge que ha predominat en la ciutat durant les últimes dècades i pose, en conseqüència, els mitjans materials per garantir l'empleabilitat o, si no n'hi ha, el benestar de tots els treballadors afectats pels tancaments d'empreses i la manca de cotitzacions deguda als anys que han treballat de forma il·legal. Aquesta proposta, que l'Assemblea denomina genèricament com a «salari social», ha estat arreplegada per Soler per transmetre-la i debatre-la amb els seus companys del Govern municipal.
Finalment, l'Assemblea de Treballadors - MUP ha presentat al regidor el calendari de les properes mobilitzacions que pensa dur a terme: una concentració davant de la seu de la patronal, AICE, a la Plaça de Crevillent, dijous 18 a les 20.30 h; i una manifestació, l'eixida de la qual està previst que es duga a terme des del Tanatori de Carrús, per finalitzar davant de l'Ajuntament, dijous 2 de desembre a partir de les 20 h. Per a aqueix mateix dia, es preveu que es produïsca una protesta semblant a Elda, on l'Assemblea ha mantingut reunions amb altres grups de treballadors descontents de la comarca de l'Alt Vinalopó. La delegació ha sol·licitat el suport polític de l'Ajuntament per a la manifestació del dia 2, entenent que es refereix a «un problema de tots», com expressa el seu lema, «Pel calcer i els drets dels treballadors», davant de la qual cosa Soler s'ha mostrat reticent, encara que no hi ha expressat una negativa contundent. L'Assemblea espera que, en aquesta ocasió, l'Ajuntament i els sindicats CCOO i UGT s'impliquen en la protesta i no tornen a inhibir-se’n, tal com va ocórrer el passat 30 de setembre.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Accions pel calcer i els drets dels treballadors a Elx
17 nov 2004
Recomendación de poner los enlaces también tanto el de la web del MUP como el de las noticias y si la tenéis también en castellano pegar las dos, por cierto que esta noticia tiene ya algo de tiempo así que es mejor que la difundáis en cuanto la pongáis en la web .

Ocupan el SERVEF por un salario social para los despedidos

L’AVANÇ ELX

El pasado martes 2, una treintena de miembros de la Asamblea de Trabajadores – MUP ocupó las oficinas del SERVEF en Elche para exigir que se garantice el bienestar y la dignidad de los trabajadores que están siendo víctimas de la crisis del calzado, «incluyendo a la gran mayoría que, por el predominio del clandestinaje, no tienen las cotizaciones suficientes para cobrar una prestación adecuada». Los asistentes llevaban pancartas en las que se reclamaba «Contratos y papeles para todos», mientras repartían propaganda y lanzaban consignas como «Queremos trabajo, con derechos y contrato» y «Ministros, mamones, queremos soluciones».

Según sus portavoces, la Asamblea se propone, de esta forma, demostrar que «las movilizaciones por el calzado y los derechos de los trabajadores no se han acabado con la manifestación del 14 de octubre, de la misma forma que tampoco se han acabado la crisis y los despidos». De hecho, esta es la primera de una serie de acciones que la Asamblea ha decidido llevar a cabo hasta la convocatoria de una nueva manifestación, el 2 de diciembre, y que incluyen el envío de una delegación al Ayuntamiento, para exigir el cumplimiento de sus compromisos, y una protesta ante la sede de la patronal el 18 de este mes.

Por otro lado, más de 6000 personas de toda la comarca del Alto Vinalopó se manifestaron el jueves 4 en Elda, siguiendo la convocatoria de CCOO y UGT, en una marcha silenciosa y bañada por la lluvia que contó con la presencia de la Asamblea de Trabajadores ilicitana, aportando las consignas obreras. Esta movilización fue apoyada por la patronal y el PP, además del PSPV-PSOE, EU y UPE.

http://es.geocities.com/mup_elx/servef.htm

http://www.mup-elx.tk/
Sindicato Sindicat