Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Botiflers il·lustres beneficiaris de l'expoli
17 nov 2004
Una sèrie de catalans botiflers del Comité Olímpic Espanyol processen Oliveras per defensar les seleccions catalanes
El Comitè Olímpic Espanyol (COE) va acordar obrir un expedient disciplinari al president de la Federació Internacional de Patinatge (FIRS) i membre del COE, Isidre Oliveras de la Riva, per haver anunciat el seu suport a l'oficialitat de la Federació Catalana de Patinatge (FCP). L'executiva del COE va prendre aquesta decisió per unanimitat al considerar que "hi ha prou indicis en les actuacions i manifestacions d'Oliveras" perquè es puguin considerar "infraccions disciplinàries greus".
Entre les 23 persones que formen la cúpula del COE, presidida per José María Echevarria, hi ha el duc de Palma i exjugador del Barcelona d'handbol, Iñaki Urdangarin, el fill de l'expresident del COI, Juan Antonio Samaranch Salisachs, el president de la Federació Espanyola d'Hoquei Herba, Martí Colomer, i el president del bàsquet espanyol, Ernest Segura de Luna. També hi ha dirigents no catalans coneguts al món federatiu com els encara presidents del futbol i handbol espanyol, �ngel María Villar i Jesús López Ricondo, respectivament.
El cas és que el màxim dirigent del patinatge mundial s'ha posicionat en les últimes setmanes a favor de l'ingrés de Catalunya a la FIRS, cosa que ha de ser confirmada en la votació que hi haurà el pròxim dia 26 d'aquest mes a l'assemblea de Fresno (Estats Units). La FCP va ser provisionalment acceptada a la reunió del comitè central de la FIRS el març passat. El caràcter bel·ligerant de la Federació Espanyola de Patinatge (FEP), que molt ràpidament es va situar en contra de l'admissió de la federació catalana, interposant fins i tot un recurs que s'haurà de discutir el dia 25, va iniciar una batalla entre les dues federacions que ha arribat fins a Oliveras de la Riva.
L'executiva de la FIRS mai no ha vist rebocada una decisió seva en una assemblea i aquesta sembla que trontolla. En aquest sentit, Oliveras va indicar fa un dies que dimitiria immediatament si Fresno diu no a Catalunya. Igualment, el dirigent català va afirmar que tant la FEP com el Consell Superior d'Esport (CSD) utilitzaran "tot el que tinguin al seu abast" per impedir el ple reconeixament de la FCP, i va acusar el PSOE d'estar fent "l'impossible" per evitar el sí de la resta de federacions amb dret a vot.
Per instruir l'expedient contra Oliveras de la Riva, el comitè executiu del COE va nomenar com a instructor Marco Antonio Rioja, president de la comissió jurídica de la institució, i com a secretari Julio González Ronco, que ja és secretari del COE.

O Catalunya o Espanya. Cal escollir. No es poden tenir dues pàtries o dues mares al mateix temps. Això és el que passa ara amb el reconeixement internacional de la Federació Catalana de Patinatge a Fresno el dia 26. O s´està amb Catalunya o amb Espanya.
La Federació Espanyola de Patinatge, encapçalada per Enrique García Raposo, prepara el desembarcament per a Fresno. "Viatjarem-ha dit-el dilluns dia 22 perquè no vull perdre´m l´assemblea prèvia que celebra la CIPA(subfederació de patinatge artístic)el dia 23. La delegació estarà formada per diversos federatius.
La Federació Catalana ha de superar dos esculls per entrar definitivament en el panorama internacional.El primer, el dia 25, en la reunió del comitè central de la FIRS, que presideix Isidre Oliveras de la Riva."Esperem tenir accés a la reunió i poder defensar el nostre punt de vista abans que estudiïn el recurs que hem presentat",comenta el president de l´Espanyola que lamenta "que no hi ha cap representant espanyol en aquest comitè"."De fet,el nostre representant era el propi president Oliveras.I dic era,perquè s´ha decantat totalment del costat de Catalunya. I no parlo per impressions perquè m´ho ha confirmat directament.
Si el recurs no prospera i les opcions de la Catalana continuen vives aleshores resta el segon escull: l´assemblea general del dia 26."També allí exposarem la nostra postura,segurament ho faré jo",diu Raposo. "Això encara no ho hem decidit. Pensem però que la Catalana no té dret a parlar en aquesta assemblea perquè el seu reconeixement és provisional i només aplicable a competicions esportives. Segons els estatuts,encara no té veu ni vot en una assembla. Només poden ser espectadors".
García Raposo ha dit que tenen el recolzament del Consejo Superior de Deportes.Per al màxim dirigent espanyol "tot el que va passar a Miami no va ser espontani. Hi havia TV3, Catalunya Ràdio i Niubó. Aquestes coses no es poden improvisar.
Si Catalunya supera aquestes dues proves s´obrirà una crisi greu a l´Espanyola i per això "encara no hem decidit què farem.Potser anirem als tribunals.
Finalment García Raposo proclama." Sempre he respectat els drets dels altres, però la Catalana ha vulnerat els estatuts de l´Espanyola, els seus, els de la Federació Internacional i la llei de l´Esport. Espero que tornem a treballar junts"
Doncs, Déu no ho vulgui.

El Parlament reclama la retirada del recurs contra les seleccions

El Parlament de Catalunya ha aprovat una proposició no de llei que insta el Govern català a promoure un acord amb el Govern de lâEstat i les seves màximes instàncies esportives pel ple respecte als processos de presa de decisió de les federacions esportives internacionals a efectes dâacceptar lâafiliació de les federacions esportives catalanes que ho sol·licitin i a promoure un acord amb el Govern de lâEstat per a la retirada del recurs dâinconstitucionalitat presentat contra la Llei 9/1999 del Parlament de Catalunya de suport a les seleccions catalanes. La iniciativa ha estat aprovada per tots els grups de la cambra llevat del PPC.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Botiflers il·lustres beneficiaris de l'expoli
17 nov 2004
Estàs segur que el Oliveras aquest no és un botifler autèntic? A mi, aquest nom em fa ferum de franquisme....
Re: Botiflers il·lustres beneficiaris de l'expoli
17 nov 2004
L'Oliveras pare era un factòtum de temps de Porcioles, però al fill se veu que no li va gaire això d'aixecar el braç.
És el principal actor del reconeixement internacional d'aquest esport català, i l'únic que dóna la pell per aconseguir-ho.
Re: Botiflers il·lustres beneficiaris de l'expoli
18 nov 2004
imatge
imatge El COE expedienta a Isidre Oliveras
imatge
imatge     imatge
Dimecres, 17 de novembre de 2004 a les 20:02
Informa: Dfons     Espectacles i Esports
imatge
Imatge No han trigat més d'una setmana en moure fitxa, però a tan sols 8 dies i 17 hores per la reunio de la Federació Internacional de Patinatge (FIRS) en que es debatrà la incorporacio de la Federacio Catalana de Patinatge (FECAPA) a la FIRS, el Comité Olímpico Español (COE) ha decidit obrir un expedient sancionador al President del FIRS, el català Isidre Oliveras, per les seves declaracions en que manifestava el seu suport a la Federació Catalana i hi afegia que Catalunya tenia més estatus polític que paisos com Escòcia o Gal.les.

Probablement això serà una constant per part d'organismes espanyols, des d'ara fins a la reunió de la FIRS. Recordem que el FIRS es reunirà primerament el 25 de novembre a Fresno (EUA) per debatre el recurs interposat per la Federacio espanyola de patinatge. Si el recurs no prospera, el dia següent, el 26 de novembre, es ratificarà o no, la incorporacio definitiva de la Federació Catalana de Patinatge.
Re: Botiflers il·lustres beneficiaris de l'expoli
18 nov 2004
MIEMBROS DEL COMITÃ EJECUTIVO

Presidente
José María Echevarría y Arteche

Miembros del CIO
S.A.R. Infanta Doña Pilar de Borbón
Juan Antonio Samaranch Salisachs

Vicepresidente Primero
Iñaki Urdangarín Liebaert

Vicepresidentes
Alejandro Blanco Bravo
José María Odriozola Lino
Juan �lvarez Pérez

Secretario General
Víctor Sánchez Naranjo

Tesorero
Jaime Echevarría y Arteche

Presidentes de Federaciones Olímpicas
Fernando Climent Huerta
Martí Colomer Ribas
José Hidalgo Martín
Jesús López Ricondo
Rodrigo de Mesa Ruiz
Manuel Pérez Rubio
Marco Antonio Rioja Pérez
Eduardo Roldán Osés
Ernesto Segura de Luna
�ngel María Villar Llona

Presidentes de Federaciones no Olímpicas
Andrés Gutiérrez Lara
Faustino Soria Morales
Miguel �ngel Zaborras Ciprián

Representante Deportistas Olímpicos
Ignácio Sola Cortabarria

font: www.coe.ecs
Re: Botiflers il·lustres beneficiaris de l'expoli
18 nov 2004
ZAPATERO ARROPA A LAS FEDERACIONES ESPAÑOLAS

El gobierno español no quiere más sorpresas con las selecciones autonómicas. Por eso, para que no se repita lo de la Federación Catalana de Hockey Patines, Rafael Blanco, director general del CSD, viajó a Buenos Aires para respaldar ante la Internacional a la Federación Española de Pelota.
   

DEPORTE REGIONAL. La pelota cuenta con una gran cobertura en el País Vasco y los partidos son seguidos por numerosos aficionados (en la imagen Tittin contra Ibarrola). A la izquierda, Cataluña ya tiene su propia selección de pelota vasca.    
(AMAIA ZABALO)    
    AMPLIAR

09.11.2004
   
           
¿TE INTERESA?    
JOSÉ MANUEL MUÑOZ (MADRID)    

Rafael Blanco, director general del Consejo Superior de Deportes, presidió el pasado fin de semana en Buenos Aires, en representación del gobierno español, los actos del 75 aniversario de la fundación de la Federación Internacional de Pelota Vasca. Blanco, que recibió consignas desde Moncloa para arropar a la Federación Española de Pelota ante los últimos movimientos del gobierno vasco que pretende, como Cataluña, que su selección sea reconocida, dejó clara la postura del Consejo Superior de Deportes ante los dirigentes de la Internacional: Vuelvo muy contento ya que todos ya saben que el gobierno de España, como así se ha aprobado estos días en el Congreso de los Diputados, sólo apoya y respalda a la Federación Española de Pelota. Y todos han comprendido nuestra postura. De esta forma el director general de Deportes del CSD -que esperaba en la capital argentina la presencia de algún dirigente de la Federación Vasca tras aprobarse hace dos semanas en el Parlamento Vasco una moción para solicitar la inscripción de su selección en la Internacional- aborta cualquier movimiento extraño del gobierno de Ibarretxe.

Por eso José Luis Rodríguez Zapatero, para evitar más sorpresas desagradables como la de la selección catalana de hockey sobre patines en el último Mundial B, ha pedido máxima concentración a los responsables del CSD, única forma de evitar que las federaciones internacionales se planteen reconocer a determinadas selecciones autonómicas.

El próximo objetivo del Consejo Superior de Deportes es ganar la votación que el día 26 de noviembre en Fresno (Nevada, EEUU) para que la Federación Catalana de Patinaje sea nuevo miembro de la Internacional: Debemos ser discretos -afirma Rafael Blanco- pero la Federación Española, con el respaldo del gobierno, se está moviendo con diligencia para que se cumpla lo que marca la ley. El optimismo del dirigente español se basa en el fundamentado recurso que la Federación Española de Patinaje presentará en el Congreso de la Internacional para impedir que Cataluña pueda enfrentarse a la selección española en el próximo Mundial.
Re: Botiflers il·lustres beneficiaris de l'expoli
18 nov 2004
FIRS presidentâs response to disciplinary action

Isidro Oliveras, president of the FIRS, has admitted that he is ânot concerned nor surprisedâ? about the disciplinary action against him, started by the Spanish Olympic Committee COE, because he believes that his actual situation is not the most important issue at present

Oliveras adds that he has taken the decision very well and thinks that the COE has the right to take their own decisions if these are legitimate.
Finally, Oliveras states that he has no idea whether this will be the previous step before his final expulsion as a member of the COE and confirms that he will present his resignation if Catalonia is not admitted as a full member of the FIRS.


Whatever the final resolution of the FIRS is, the Catalan people should be more than grateful to this man, who has showed honesty and integrity in these difficult moments.
Sindicat