Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Nosaltres volem ser palestins
16 nov 2004
Ara que el poble palestí viu moments de dol; ara que un mur s’aixeca separant famílies i fomentant l’odi; ara que la vella Europa es renta les mans i oblida que, amb l’holocaust nazi, va sembrar les llavors d’un altre holocaust igualment sagnant... nosaltres volem ser palestins.

Ara que el nostre expresident, Jordi Pujol, ha oblidat que era, deia, president de tots i ens fa sentir vergonya aliena amb les seves declaracions perilloses; ara que gent com Lluís Guàrdia i periòdics com com «La Marxa de Catalunya» permeten l’insult més desmesurat i més gratuït contra tot el col·lectiu musulmà («La Marxa de Catalunya», divendres 12-11-04), nosaltres volem ser palestins i palestines, i afirmem que un genocidi contra un poble és un genocidi contra tota la condició humana, i sentim nostres les oliveres arrencades i el plany per les cases destruïdes.

Palestina som totes, som tots. Gaza és Osona, Cisjordània és Osona, Jenín plora amb nosaltres, i el mur és una gran ferida. Palestina no és lluny, perquè cada nen palestí que no pot créixer fa que Osona no pugui créixer: ens fa a tots presoners, refugiats; ens fa a tots culpables.
Fem nostres les paraules del poeta palestí Mahmud Darwish (pronunciades a Ramallah el 24 de març de 2002, davant d’una delegació del Parlament Internacional d’Escriptors):

«Sé que els mestres de la paraula no necessiten exercicis retòrics davant de l’eloqüència de la sang. Així, doncs, les nostres paraules seran tan simples com els nostres drets: hem nascut en aquesta terra, som els seus fills. No coneixem cap més mare, ni cap altra llengua. Quan ens vam adonar que aquesta és una terra amb massa història i amb massa profetes, també vam entendre que el pluralisme és un espai on tots hi cabem, i no una cel.la; entenem que ningú no té el monopoli sobre la terra, sobre déu, o sobre la memòria. Sabem també que la història no és justa, ni elegant. Però la nostra tasca com a éssers humans consisteix a humanitzar la història, ja que en som, alhora, víctimes i creadors. Res no és tan evident com la veritat i el dret palestins: aquest és el nostre país; aquest petit tros de terra és part de la nostra real i de cap manera mítica pàtria. Encara que es vulgui atribuir tots els drets divins, l’ocupació és una ocupació estrangera: déu no és una propietat particular.
(...)
Es tracta d’acabar amb l’ocupació. La resistència enfront de l’ocupació no és només un dret: és una obligació.
(...)
L’ocupació ens priva de viure dignament, com a éssers humans. No ens promet altra cosa que un sistema d’apartheid i la derrota de l’ànima enfront de l’espasa. Però patim una malaltia incurable: l’esperança. Esperança que hem posat en l’alliberament i la independència. L’esperança de poder fer una vida normal, en què no siguem ni herois ni víctimes; en què els nostres fills puguin anar segurs a l’escola, i en què una dona embarassada pugui parir una criatura viva, en un hospital, i no una criatura morta en un control de l’exèrcit. L’esperança que els nostres poetes podran veure el vermell en una rosa, i no en la sang.»


Vic, 14 de novembre de 2004

Jamal El Messiani, Pep Musté, Francesc Arnau, Roser Iborra, Antoni Ferret...

Tothom qui vulgui s'hi pot afegir. No cal que sigui d'Osona.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nosaltres volem ser palestins
16 nov 2004
NOSALTRES TAMBÉ!!

TOTS/ES HO SOM!!!

www.esfazil.com/kaos/noticia.php?id_noticia=6530
las proximas navidades
16 nov 2004
habra que cambiar el castillo de herodes del belen por un asentamiento judio

el rio de papel de plata o espejos sera separado de la zona palestina por un muro de cemento que lo dejara del lado del asentamiento

los soldados romanos habra que sustirlos por tanquetas, helicopteros apache y bulldozers del ejercito del estado de israel

el cortejo de pastores habra que cambiarlo por una manifestacion pacifica de palestinos contra el muro del apartheid (no olvidar incluir algun anciano o ninio mutilado por las bombas lanzadas por el ejercito israeli para disolverla)

el cobertizo con el ninio jesus y familia se podria sustituir por un bunquer bombardeado por la aviacion del ejercito de israel

los reyes magos se podrian cambiar por activistas internacionales que acuden a palestina a defender los derechos del pueblo palestino, pero tambien se les puede no poner porque los han detenido en un control del ejercito judio

no hace falta poner arboles, porque el ejercito judio ha arrancado los olivos para construir el muro, tampoco hace falta musgo para sustituir al presunto cesced, ya que con el robo del rio jordan por parte del estado de israel, no hay agua y todo el nacimiento debe ser un desierto (excepto al otro lado del muro, donde esta la colonia judia que sustituye al castillo de herodes, donde los chalets adosados, ademas de tener cesped disfrutan de piscina)

::

komo esta el patio

.: satule
no olvidar
16 nov 2004
que a la hora de poner las casitas del pueblo de belen, mas de la mitad tienen que estar derribadas, quemadas o destruidas por los bombardeos. se pueden poner excavadoras derribando las casitas o tambien francotiradores del ejercito del estado de israel asesinando a jovenes de entre 8 y 17 anios que arrojan piedras contra los tanques

feliz navidad y prospero milenio nuevo (con perdon de dios, o sin el, que da lo mismo)
Re: Nosaltres volem ser palestins
16 nov 2004
visca palestina!!!!!!!!!!!!!
Re: Nosaltres volem ser palestins
17 nov 2004
Visca Palestina Lliure!
Re: Nosaltres volem ser palestins
17 nov 2004
molt be (i recordeu que ser jueu i sionista no es el mateix, es pot ser palesti i jueu alhora)
Re: Nosaltres volem ser palestins
17 nov 2004
Palestina poble ipersones lliures, Israel pesones i poble lliure!

Salut REvolució i llibertat!
Re: Nosaltres volem ser palestins
17 nov 2004
Encara que sòc valenciana i per tant europea...el meu cor está amb Palestina,els seus patiments els sent com a propis.
¡Visca la lluita d'el Poble Palestí !
Sindicat Terrassa