Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : especulació i okupació
aCciÓ inFoRmaTIva contra el pla Caufec a l'illa
16 nov 2004
aquest dissabte 20-N, Franco reapareix... Sacresa cotitza a l'alça de la mà de
l'especulació més salvatge i els danys socials i mediambientals per qui els
vulgui
aquest dissabte 20-N, Franco reapareix... Sacresa cotitza a l'alça de la mà de
l'especulació més salvatge i els danys socials i mediambientals per qui els
vulgui

aCciÓ inFoRmaTIva a l'illa diagonal, avd diagonal 567, oficines de Sacresa,
propietària del 85% del pla caufec.

dissabte 20 novembre:
a les 10h a l'ajuntament d'esplugues
a les 11h a l'illa diagonal

convoca a la premsa, difon el missatge, multiplica el comunicat q vé a continuació:

__________________________________________

20-N: ¿Franco ha muerto? Sacresa cotitza a l'alça
>> de la rendibilitat empresarial a la insostenibilitat sociomediambiental pel camí de l'especulació més salvatge


Acció informativa:
20 novembre 2004 -
11h a L'illa Diagonal, nº567
Convoca: Coordinadora contra el pla Caufec



El 20-N té lloc una acció informativa per denunciar el paper de Sacresa al pla Caufec. Un pla altament especulatiu que pretén cimentar Sant Pere Màrtir i anar acabant poc a poc amb Collserola. El projecte col·lapsarà el trànsit de la zona tot introduint un model d'oci, equipaments i vivenda elititzat molt lluny de les possibilitats econòmiques de la majoria de la població, exiliada del seu lloc de naixement.

L'objectiu de l'acció és que Sacresa aturi el pla Caufec. Ja que l'ajuntament d'Esplugues i la Generalitat no ho fan, ens adrecem a una gent a qui les administracions fan més cas: la família Sanahuja. Esperem la seva atenció i que expliquin al conseller de Política Territorial Joaquim Nadal la catàstrofe que suposarà el que ells mateixos anomenen Porta Barcelona. L'autoritarisme i l'arbitrarietat no poden basar les relacions entre administracions i població. És el trist espectacle de l'any del Fòrum, el diàleg i la participació, on cal exigir i cridar allò que resulta obvi.

Sacresa és una companyia gairebé desconeguda per la gent, però no pel mercat immobiliari, on és un tot un referent a l'estat espanyol. El grup va ser creat el 1989 procedent d'un grup familiar (Sanahuja) iniciat als anys 70. El seu president, Román Sanahuja, porta 50 anys consolidant un imperi de prestigi dins el mercat immobiliari. Una de les seves primeres fortunes que va inaugurar el currículum en danys socials van ser els pisos amb aluminosi del Turó de la Peira a la dècada dels 50's. De moment ja es sospitós fer fortuna durant el règim franquista.

Sacresa està implicada a diversos projectes amb oposició social, ecologista i veïnal: Porte des Neiges al Pirineu, la ciutat del bàsquet a Badalona, el mateix Pla Caufec a Esplugues, Les Arenes a Barcelona, Torre Mil·lenium a Sabadell. La Generalitat aprova els projectes de Sacresa sense escoltar el més mínim els arguments de grans sectors de la població i basant-se en les seves informacions clarament parcialitzades.

El Pla Caufec es troba en un procés judicial obert amb la interposició del segon contenciós-administratiu per la brutal modificació del PGM que multiplica per 7,8 l'edificació, annexiona zones verdes que ja existeixen i no li pertanyen i manté una sèrie d'irregularitats de procediment que ens queden fora del nostre abast, com la firma d'un conveni amb l'ajuntament d'Esplugues per aprovar el que per llei està obligat.

Sacresa vol començar les obres i l'ajuntament ja es llepa els dits dels beneficis (només econòmics). La gent d'Esplugues no vol que li tallin un braç per poder menjar avui. Volem menjar cada dia!!

Aturem el pla Caufec, encara hi som a temps!

Salvem Sant Pere Màrtir i Collserola – Més arbres i menys ciment

Convoca: Coordinadora contra el pla Caufec
Acció informativa: 20 novembre del 2004 - 11h a L'illa Diagonal, nº567

Més informació al correu electrònic>> paremoselcaufec ARROBA rusc.net
_______________________________________________
salvem sant pere màrtir – més arbres, menys ciment

aturem el pla caufec, encara hi som a temps!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: aCciÓ inFoRmaTIva contra el pla Caufec a l'illa
29 nov 2004
la mare quel's va parir als de sacresa jo no em quedare amb els braços plegats i tothom tindria que fer el mateix. La unió fa la força!
Sindicato Sindicat