Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Uns 150 treballadors/es de Parcs i Jardins es manifesten en la Festa de la Tardor contra la privatització
14 nov 2004
A prop de 150 treballadors de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins s'han manifestat aquest matí a la Festa de la Tardor per protestar contra la privatització de la gestió d'aquest servei públic
Amb aquest acte, els treballadors de Parcs i Jardins han expressat el seu rebuig a la intenció de l'Ajuntament barceloní i de la Presidenta del Institut Municipal de Parcs i Jardins Imma Mallol de transformar l'actual institut en una entitat pública empresarial "EPE".

Les mateixes fonts han assegurat que aquesta conversió facilitaria l'"externalització dels serveis" i que l'entrada de la "gestió privada" es traduiria, a la llarga, en una "menor qualitat del servei".

La concentració ha tingut lloc mentres se celebrava la Festa de la Tardor i els jardiners de Barcelona ham estat escridessant ( "NO, NO, NO A LA PRIVATITZACIO", "NO, NO, NO, EPES NO", IMMA MALLOL PRIVATITZA EL TEU SILLON", "AQUESTA GENT NO SOM DE ESQUERRES" a la Presidente del Institut Municipal de Parcs i Jardins Imma Mallol i al seus acompanyants Joan Saura, i altres regidors municipals.

Aquesta lluita que els treballador/es de Parcs i Jardins hem decidit reprendre contra la privatització, està motivada per la necessària defensa dels serveis públics. Volem fer entendre i demostrar a l’Ajuntament que la decisió que pretén imposar és errònia i que anirà en contra dels interessos públics, és a dir, contra els legítims interessos dels ciutadans/es i dels treballadors/es.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Uns 150 treballadors/es de Parcs i Jardins es manifesten en la Festa de la Tardor contra la privatització
14 nov 2004
Yo he estado en el Parc de la Barceloneta, los trabajadores de Parcs i jardins han repartido globos con el lema de "no a la privatización" y un manifiesto en contra de las privatizacioón de las zonas verdes de la ciudad.
Así mismo se han manifestado durante todo el momento detras de las Autoridades municipales a las cuales con sus gritos han imposibilitado el poder realizar las intervenciones de la portavoz municipal Imma Mallol.
Una anécdota que he presenciado ha sido como Joan Saura al verse interpelado por algunos trabajadores/as a manifestado que el movilizarse no es de Izquierda, debe ser de izquierda el privatizar los servicios públicos
Els operaris de Parcs i Jardins escridassen Mayol a la Festa de la Tardor
15 nov 2004
Extret del El Punt

LAURA RAHOLA . Barcelona

Els actes a favor del civisme i les protestes laborals dels traballadors de Parcs i Jardins de Barcelona van compartir ahir protagonisme a la Festa de la Tardor, que l'Ajuntament va organitzar al parc de la Barceloneta. El lema de la celebració d'aquest any era «Vine amb el teu gos» i tenia l'objectiu de conscienciar els propietaris sobre la necessitat de recollir els excrements dels animals i respectar l'espai públic. Entre els actes programats hi havia una «passejada cívica de propietaris de gossos», així com actuacions teatrals i exhibicions de la unitat canina de la Guàrdia Urbana. Però la regidora de Medi Ambient i presidenta de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins, Imma Mayol, que va presidir la celebració, es va trobar també amb una acció fora de programa: la manifestació dels treballadors de Parcs i Jardins.
Els funcionaris, que es van concentrar al parc de la Barceloneta, van increpar Mayol durant tot l'acte d'inauguració i la van acusar de privatitzar els serveis de l'institut municipal. Alhora, van repartir fulls informatius als assistents a la Festa de la Tardor, que va aplegar unes cinc-centes persones, segons la Guàrdia Urbana. El president del comitè d'empresa de Parcs i Jardins, Josep Ruiz, va afirmar ahir que «malgrat que l'Ajuntament ho nega, ja s'ha començat a privatitzar l'institut, donant serveis com ara la poda i el manteniment de parcs infantils a empreses privades». Ruiz va recordar que aquestes externalitzacions «promouen la precarietat laboral» perquè es fan amb treballadors que cobren un 40% menys i amb contractes temporals. A més, segons va denunciar, els contractes a empreses privades han fet baixar la qualitat del servei.
Re: Uns 150 treballadors/es de Parcs i Jardins es manifesten en la Festa de la Tardor contra la privatització
10 nov 2005
Aquet és el polític que us mereixeu els vagos,el és així i vosaltres no pitjors però de la mateixa calanya.Viviu massa bé del sou públic i veure com estan ara i desde fa tant de temps és vergonyós.Doneu-vos una VOLTA PER mONTJUÃ?C I VEUREU LA VERGONYA DE LA CIUTAT EN MANTENIMENT.QUINA ÃS LA SOLUCIÃ??????FER BUTIFARRADES I ALCOHOL I DESPROTICAR ALS POLÃ?TICS(OJO QUE NO ELS DEFENSO) PERà LA SOLUCIà ÃS TREBALLAR VAGOS.
Sindicat