Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Voteu per l'unitat de la llengua
13 nov 2004
Per fotre a tant "blaver",podeu votar a favor de l'unitat de la llengua a un Diari valenciá :"Levante"que está fent una enquesta .
¡VOTEU ,per favor !
Ara mateix hi ha un empat :www.levante-emv.com
A l'esquerra de la pagina trobareu l'enquesta.

This work is in the public domain

Comentaris

discutir l'obvi
13 nov 2004
2350415582156.jpe
ritapresa.bmp
...o que la Terra gira enderredor d'el Sol.
Re: Voteu per l'unitat de la llengua
13 nov 2004
Així ès com el tenim penxat en realitat els valencians al Museu de Xativa ...fá segles.
En càstic per llevar-nos els nostres drets.
Deuriem posar un altre amb Zaplana...penxat d'un arbre !
presa de pel
13 nov 2004
no posen ni la gent que ha votat, aquests hispans (per la llengua en que escriuen) que s'atreveixen a parlar d'una llengua que evidentment no es la seua.
Res
13 nov 2004
ni una trista noticia en tota la web en valencià. no se com no els cau la cara de vergonya
Re: Voteu per l'unitat de la llengua
13 nov 2004
És acollonant la pregunta en si que per suposat no està feta en català-valencià sino en castellà:
"Está de acuerdo en considerar catalán y valenciano lenguas distintas?". O sigui que es passen per la collonera tot el que diguin els científics i filòlegs en aquesta materia, el resultat depèn de l'opinió d'uns lectors d'un diari clarament blaver, mediatitzats i de garrulos varis que voten contra el sentit comú. Demà posaran un titular en el que diran que el nosequants per cent dels valencians diuen que són llengües diferents i ja està. La unitat de la llengua és un fet que per ells es pot votar i demà que votin també el color del sol o el soroll del mar. En aquest tema l'actitut del PP i tots els cercles de blavers mereix que els hi passi el pitjor, estan enfrontant a valencians i catalans de mala manera, només per interesos partidistes, estan jugant amb la nostra cultura aquells que ni tansols la parlen, és una actitut tan mesquina i baixa que em fan sentir ganes de veure-ls morts algun dia. I si allà el català recula per culpa d'aquests cabrons aquí cada dia el parla menys gent i existeixen cada cop més llocs on és un miracle sentir-la. Entre el nostre autoodi i la manipulació o plantem cara o preparem-nos a veure una llengua morta en unes poques generacions, però ésclar nosaltres no ho veurem. I si veieu a qualsevol immigrant i li parleu en català sereu uns maleducats, feixistes i no se quantes tonteries més, el que quan tu li parles en català et contesta en castellà és simplement un ciutadà que s'expresa amb tot el dret i que vol entendres amb tothom. O espavilem o se'ns mengen. I el que més em fot és que aquest debat l'han tret els polítics únicament per enfrontar a la gent i per fer-nos oblidar dels problemes greus que patim, em sembla que tal com està la situació la cultura comença a ser un problema ben greu provocat com sempre per polítics fastigosos i mentiders.
Re: Voteu per l'unitat de la llengua
14 nov 2004
mal no entiendes nada o entiendes muy mal.
las personas hablamos en idiomas. para empezar tu.
q el valenciano es catalan es una cuestion filologica q los politicos utilizan, sobretodos los valencianos del pp.
deja los politicos y estudia. veras q es la misma lengua por los estandars q se aceptan internacionalmente.
por favor estudia filologia antes d hablar.
Re: Voteu per l'unitat de la llengua
14 nov 2004
Quina arguments més aplastants, els del mal!
Ara resulta que el criteri per distingir llengües és la seva fonètica, toma ya! Així, el català que es parla a Lleida deu ser un idioma, el de les Illes un altre, el de la Catalunya Nord ves a saber què, el de Girona, tot un misteri, el xava(que deu ser el més similar al castellà en pronúncia), és una autèntica rara avis, i així anar contant. No m'estranya que als fatxes i blaveros us surtin milers d'idiomes a la Franja, per exemple. Ara diuen que en aquesta zona no s'hi parla català, ni tres llengües (català, aragonès i castellà), sinó 31!
Ala, il·luminats, al col·legi potser encara tenen places per a classes de reforç de parvulets.
Re: Voteu per l'unitat de la llengua
14 nov 2004
Aquests qu'es diuen "valencianistas" sempre parlen en castellá...una estranya manera de ser "valencianista"¿no ès sospitós ?
La gent que nega la obvietat de que catalá i valenciá sòn la mateixa llengua,curiosament ,sempre parlen en castellá.Jo mai he escoltat a Rita l'alcaldesa de València,parlar en "valenciá",ni per supost a Zaplana(de Murcia).
El propi Diari "Levante" fa l'enquesta sobre la llengua ¡en castellá !¡quina poca vergonya !
Re: Voteu per l'unitat de la llengua
15 nov 2004
SIGUES CONSEQÃENT!

CANYA AL FATXA? DONCS SUÃ?CIDA'T, MERDA PURA!
Re: Voteu per l'unitat de la llengua
16 nov 2004
Vinga, tots els imperialistes a votar en una enquesta d'un diari valencià, i votant més d'una volta, per a que parega que els valencians pensem això. Mireu, chiquets: sols heu pogut igualar les coses. Aixina que, si sumes el 50% de gent que vol una llengua valenciana, i tota la gent que ha votat que no pero pensa que, encara que siguen la mateixa llengua tenim dret els valencians a dirli com vullgam i utilizar les normes que vullgam, i tindreu una gran majoria. Ya dic, malgrat tots els vots no-valencians que esteu provocant. En Valéncia ho teniu ben negre, chiquets. Millor dixeunos estar que sigam lo que nosatres vullgam ser. Això es diu respecte, democràcia i llibertat.
Vixca Valéncia Lliure.
Re: Voteu per l'unitat de la llengua
16 nov 2004
S'ha de ser molt babau per voler treure conclusions dels resultats d'aquesta mena d'enquestes.

al demòcrata anterior: Si no ho tradueixes al català no t'entenc.
Re: Voteu per l'unitat de la llengua
09 mar 2006
Després l'aprovació de l'Estatut Blaver-Valencià no ens queda altra que confiar que algun dia pugam modificar-lo, atenent a a realitat lingüística. No hem d'escoltar a eixos que diuen que els ataquen quan els diuen que parlen el mateix que els catalans, doncs és ben sabut que s'equivoquen. He de reconéixer que el PSPV m'ha defraudat amb l'estatut, pero confie fermament que quan siguen al poder (que per ara semble lluny) ho modificaran. Per ara l'únic que podem fer és seguir treballant per que no s'impose la ignorància i l'irracionalitat sessessionista. A més vull dir que eixa enquesta no significa res, doncs no és científica, no es cap mostra o cens, sino una enquesta dirigida tansols a qui llig el diari.

Jo sóc alacantí, i des de la meua posició faig tot el possible perque la llengua segueixca viva i unida.

Salutacions d'un xic de DÉNIA.
VISCA EN BASSET!!!
Sindicat