Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Manifestació i acte públic per la llibertat dels presos de l´Hospitalet
12 nov 2004
Manifestació i acte públic per la llibertat dels presos de l´Hospitalet
Convocatòria oberta a l'acte : âProu repressió als moviments socials. Llibertat joves de l'Hospitaletâ?

Arran de les detencions que es van produir la nit del 4 al 5 dâoctubre vinculades amb un atac amb còctel molotov a la comissaria del barri de Sants, tres joves pertanyents als moviments socials de l'Hospitalet i Cornellà es van veure sotmesos a una operació policial que ha acabat amb lâingrés a presó de dos dâells i la llibertat amb càrrecs pel tercer. Des de persones properes i companys sâha iniciat una campanya de denúncia del procediment policial i judicial que ha envoltat aquestes detencions i per exigir la seva llibertat immediata.

Cronologia dels fets

Els dos joves de l'Hospitalet, de 18 i 19 anys, van ser detinguts per un cotxe patrulla mentre anaven en motocicleta, fent-los caure. Poques hores després, en rebre lâalta hospitalària, eren conduïts a la comissaria d'Aiguablava. El tercer encausat, de Cornellà, va ser detingut hores més tard i va ser dut primer a la comissaria del districte de Sants, on dos agents uniformats lâapallissaren, produint-li, entre altres danys, la pèrdua dâaudició en lâorella dreta. Posteriorment era conduït a les mateixes dependències dels altres detinguts.
Allà foren sotmesos a amenaces, vexacions, i agressions, fins al punt que els dos joves, van signar sota les pressions una inculpació per haver creuat uns contenidors al carrer, que després negaren davant el jutge alâ¢legant tortures. La Brigada dâInformació pressionà en dues ocasions perquè sâapliqués la legislació antiterrorista, però en ambdós casos va ser denegada. Finalment el jutge dâinstrucció penal de la Sala nº 13 de Barcelona, el Sr. J.A. Ramírez Suñer sota els càrrecs de desordres i danys (que mai han suposat un ingrés a presó) decreta: l'internament preventiu a la presó de menors de la Trinitat pels joves de l'Hospitalet i la llibertat amb càrrecs pel jove de Cornellà.
El jutge, després de la presa de declaració, informava als advocats que en pocs dies signaria la seva llibertat argumentant que s'havia de prendre una mesura a mode de càstig exemplar mentre la fiscalia presentava el seu informe final. Informe que presentà deu dies més tard i que ratificava aquestes peticions menors. Les pressions de la Brigada dâInformació, fan que el jutge decreti la seva presó preventiva en espera de judici el dia 18 d'octubre, alâ¢legant un desarrelament dels dos nois. La precarietat a la que molts joves ens veiem avocats devé una justificació per dictar presó.

La denuncia

Ara, una vegada el jutge ha pres una decisió que respon a les influències directes de la Brigada dâInformació de la Policia Nacional, que obvia les tortures patides pels detinguts, que vulnera la presumpció dâinnocència i el dret a la intimitat, i que ha dut de forma exemplaritzant a dos joves a la presó, ens queda la denuncia de totes aquestes pràctiques. Pràctiques que, per exemple, han estat criticades de forma reiterada per part dâorganismes com Amnistia Internacional, lâObservatori de Drets Penals o el Colâ¢legi dâAdvocats de Barcelona. També ens queda denunciar la impunitat amb la que pot actuar la Brigada dâInformació i el fet flagrant de la doble vara de mesura que sâaplica en els casos de repressió política. Un exemple: durant les festes de Gràcia, un jove vinculat als moviments socials del mateix barri és apunyalat al coll per un grup de cap-rapats, ferida que lâha deixat en estat vegetatiu. Lâagressor surt en llibertat amb el càrrec de lesions al cap de tres dies. Per contra, dos joves són inculpats sota tortures de creuar dos contenidors al carrer i es troben, com hem dit, en una situació de presó preventiva.
Per tot això, hem decidit organitzar un acte amb el lema âProu repressió als moviments socials. Llibertat presos de l'Hospitaletâ? el dia 13 de novembre al local de lâesglèsia de Sant Medir a les 11.30h, en el que diverses personalitats tractaran un seguit de qüestions: situació dels dos joves; la impunitat policial, les denúncies de tortura; lâus que es fa a lâestat espanyol de les presons i del règim penal i sobre la repressió estructural contra els moviments socials. Alhora, lâacte conclourà convocant a la manifestació que es farà el mateix dia 13 a les 17h a la plaça Universitat.

+info:

Recordar que el cartell de l´acte ha estat signat per multitud de plataformes, associacions de veïns, col.lectius i entitats d´arreu de les nostres comarques.

Dossier sobre el cas dels joves de l´Hospitalet (32 pàgines) en que es tracten una sèrie de questions al voltant del cas, les irregularitats, contradiccions i més temes d´interès així com diversos annexes...
descarregable a la pàgina dels 3 de gràcia-> http://www.tresdegracia.net

últimes notícies relacionades:

-La CUP de Vilafranca presentarà una moció en el proper ple en que s´instarà al consistori municipal a demanar l´indult pels presos de l´Hospitalet.
-L´Observatori penal de la UB demana la llibertat pels joves presos de l´Hospitalet
-Els Verds-Esquerra ecologista, membre de la federació ICV demana la llibertat pels 2 joves de l´Hospitalet.


*Acte amb el lema âProu repressió als moviments socials. Llibertat presos de l'Hospitaletâ? el dia 13 de novembre al local de lâesglèsia de Sant Medir a les 11.30h
*MANIFESTACIà el mateix dia 13 a les 17h a la plaça Universitat de BCN

LLIBERTAT PRESOS DE L´HOSPITALET! EUDALD I ERMENGOL US VOLEM A CASA!

This work is in the public domain

Comentaris

Manifestació avui dia 13 a les 17h plç.universitat. LLIBERTAT PRESOS L*H
13 nov 2004
Companys us treurem d'aki on sou. Aguanteu amb forces pq el gran dia no pot trigar molt més.
Molts ànims Wifli i Nemra. AURRERAtotes a la mani!!!!!!


LLIBERTAT PRESOS L*H
Cobertura en directo en La Haine
13 nov 2004
sigue en directo a las 17.00 la cobertura informativa sobre la manifestación, en www.lahaine.org
Sindicat Terrassa