Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
En Zigor aïllat a Valdemoro
12 nov 2004
El PSOE continua amb les restriccions en les condicions de vida dels i les preses polítiques; difòn i solidaritza't!
En Zigor aïllat a Valdemoro

El pres polític català Zigor Larredonda ha estat sancionat amb un dur règim dâaïllament el passat dimecres 10 de novembre a la presó de Valdemoro (Madrid).
El veí de Terrassa i actiu militant dels moviments socials va ser traslladat des de la presó dâAlbacete (on està assignat) a la presó de Valdemoro fa un mes i mig en motiu del judici a lâAudiència Nacional espanyola, on han estat absolts tant ell com la també veïna de Terrassa Laura Riera, actualment dispersada a Badajoz.
El passat dimecres dia 10 de novembre, en Zigor i altres presos polítics es van negar a âdoblarâ? les celâ¢les (a compartir-la més dâuna persona) alâ¢legant que contradiu el propi reglament penitenciari que permet estar un sol pres per celâ¢la.
Com a conseqüència dâaquesta negativa ha estat sancionat a un règim d'aïllament de 23 hores sol a una celâ¢la especial, comptant només amb un canvi de roba i un llibre. En Zigor té una hora de pati sol i els seus familiars han denunciat que a pesar de lâintens fred que pateix la zona encara no li han pogut entrar cap paquet de roba dâabric. A més, els seus familiars sâhan trobat amb que amb el nou règim (que encara no se sap quants dies pot durar) els locutoris i bisos sâescurcen fins a 20 minuts.
El govern espanyol del PSOE torna a apostar per la via de la repressió i la vulneració constant dels drets dels i les preses polítiques per intentar fer callar la dissidència política i social. Seguint els passos marcats pel govern de José Maria Aznar continua aplicant la dispersió, lâaïllament i els maltractaments, però actualment amb el suport dels vots âcatalanistesâ? i âprogressistesâ? dâERC i del tripartit català.
Prou repressió política, prou tortures a les presons!
Llibertat presos i preses polítiques catalanes!

Rescat, colâ¢lectiu de suport a presos i preses polítiques catalanes.
www.rescat.org / info ARROBA rescat.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: En Zigor aïllat a Valdemoro
12 nov 2004
ostia... i ara en Zigor! :(
a difondre a difondre...
Re: En Zigor aïllat a Valdemoro
12 nov 2004
I, en juanra? se sap alguna cosa de com està a Valladolid?
llibertat pres@s!!!!!!!
Re: En Zigor aïllat a Valdemoro
12 nov 2004
QUE SE PUDRA EN LA CARCEL
Re: En Zigor aïllat a Valdemoro
13 nov 2004
a ciudadano...ya veo por donde van los tiros... demasiado rencor, demasiada pena, tristeza, frustracion, porque te das cuenta de que no eres nadie, de que no eres nada mas que un troll mas que no le da mas que por meterse aqui a pasar el rato escribiendo mas y mas basura; dime lo que escribes y te dire lo que eres, y tu eres tan solo eso, basura que se pudre dia a dia carcomida por la frustracion. Puede que Zigor, este muchacho por el que tan poca simpatia sientes, este entre rejas, pero a pesar de ello le queda la rebeldia, ideas, conviccion, alegria de vivir aunque a veces cueste...creeme, otros y otras (como tu), afuera, estais mucho mas encerrados en frente de vuestros ordenatas, playstations, discotecas....no es que merezcas morir, es que ya estas muerto!
Re: En Zigor aïllat a Valdemoro
13 nov 2004
Informe del Comitè contra la Tortura de l'ONU sobre l'Estat espanyol (novembre 2002)
Motius de preocupació i recomanacions

[...]

Motius de preocupació

8. El Comitè observa amb preocupació la dicotomia entre l'afirmació de l'Estat que a Espanya no es practica la tortura o maltractaments tret de casos molt aïllats (CAT/Cl/SS/Add.5, par, 10) i la informació rebuda de fonts no governamentals, que revela la persistència de casos de tortura i maltractaments per part de les forces i cossos de seguretat de l'Estat.

9. Són particularment preocupants les denúncies de maltractaments, incloent-hi abús sexual i violació, contra immigrants, suposadament per motivacions racistes o xenòfobes. El Comitè constata que Espanya s'ha convertit en una important via d'entrada a Europa de la immigració, la quel cosa ha suposat un augment significatiu de la població estrangera en el territori espanyol, En aquest context adquireix especial importància l'omissió en el text de l'article 174 del Codi Penal sobre la tipificació de la tortura basada en "qualsevol tipus de discriminació", deixant de banda que, d’acord amb el Codi Penal, el racisme és una circumstància agreujant.

10. El Comitè segueix profundament preocupat pel manteniment de la detenció incomunicada fins un màxim de 5 dies, per a determinades categories de delictes especialment greus, durant la qual el detingut no té accés ni a un advocat ni a un metge de la seva confiança ni a notificar-la a la seva família. Si bé l'Estat explica que aquesta incomunicació no implica l'aïllament absolut del detingut, ja que aquest compta amb l’assistència d'un advocat d'ofici i d'un metge forense, el Comitè considera que el règim de la incomunicació, independentment dels resguards*** legals per decretar-la, facilita la comissió d'actes de tortura i maltractaments.

11. El Comitè expressa igualment la seva preocupació pel següent:

a)La perllongada dilació de les investigacions judicials respecte a les denúncies de tortura, que pot donar lloc que els condemnats rebin indults o no arribin a complir condemna a causa del llarg temps transcorregut des que es va cometre el delicte. Aquesta dilació ajorna la satisfacció dels drets de les víctimes a una reparació moral i material.

b) El fet que, en certs casos, l’Administració s’abstingui d'iniciar procediments disciplinaris quan hi ha un procés penal en curs, a l'espera del resultat de l'acció penal, A causa dels retards dels processos judicials, aquesta situació pot donar lloc que una cop es resolgui el procés penal, l'acció per fer efectiva la responsabilitat disciplinària hagi prescrit.

c) Els casos de maltractaments en el transcurs d'execució d’ordres d'expulsió especialment quan es tracta de menors no acompanyats.

d) Les severes condicions de reclusió dels presos classificats en l’anomenat Fitxer d'Interns d'Especial Seguiment. Segons s'ha informat al Comitè, els qui es troben en el primer grau del règim de control directe han de romandre a les seves cel·les la major part del dia, en alguns casos poden gaudir de només dues hores de pati, estan exclosos d'activitats col·lectives, esportives i laborals i subjectes a mesures extremes de seguretat, En general, sembla que les condicions materials de reclusió i, especialment, la privació sensorial que sofreixen aquests interns, estarien en contradicció amb mètodes de tractament penitenciari dirigits a la seva readaptació i podrien ser considerats un tractament prohibit per l'article 16 de la Convenció.

Recomanacions

12. El Comitè recomana a l'Estat que consideri la possibilitat de millorar la tipificació del delicte de tortura en l'article 174 Codi Penal per completar la seva total adequació a l'article 1 de la Convenció. En aquest sentit el Comitè recomana que l'Estat Part continuï prenent mesures per evitar incidents racistes o xenòfobs.

13. El Comitè convida l'Estat part a considerar mesures cautelars que s’haurien d’usar en casos de detenció incomunicada, com ara:

a) La pràctica general de gravar en vídeo els interrogatoris policials amb la intenció de protegir tant el detingut com els funcionaris que poguessin ser acusats falsament de tortura o maltractaments. Aquests enregistraments hauran de ser posats a disposició del jutge sota la jurisdicció del qual es trobi el detingut. L'omissió impedirà atribuir efecte provatori a qualsevol altra declaració que s'atribueixi al detingut.
b) L'examen conjunt d'un metge forense i un metge de confiança del detingut sota aquest règim.

14, El Comitè recorda a l'Estat la seva obligació de realitzar investigacions ràpides i imparcials i enjudiciar els presumptes autors de violacions de drets humans, especialement en el casos de tortura.

15. El Comitè recomana a l'Estat que vetlli perquè en casos de tortura o maltractaments s'iniciïn, deixant de banda la seva suspensió a l'espera del resultat de l'acció penal, procediments disciplinaris.

16. El Comitè encoratja l'Estat que prengui les mesures necessàries per assegurar que els processos d'expulsió, especialment en el cas de menors, es facin d’acord amb a la Convenció.

17. El Comitè recomana finalment que aquestes conclusions i recomanacions es difonguin àmpliament dins l'Estat Part en tots els idiomes que s’estimi convenient.
Re: En Zigor aïllat a Valdemoro
09 gen 2005
k se junte con sus amiguitos asesinos de niños .
Sindicat Terrassa