Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Una imatge diu més que mil paraules (la ciutat de Faluja des de l'aire)
11 nov 2004
Aquesta fotografia, que va ser presa el passat divendres 5 de novembre per un satèl·lit geogràfic d'una empresa privada, dona molta informació del que està passant a la ciutat de Falluja.
Fotografia aèria de Falluja ara fa una setmana.jpg
Per fer-vos una idea de la dimensió de la zona urbana fotografiada heu de tenir en compte que de punta a punta de la zona urbana situada entre la ribera del riu Eufrates (a l'esquerra de la imatge) i el límit de la zona desèrtica delimitada per una carretera hi ha prop de 7 quilòmetres. Similar a la distància que separa la plaça de les Glòries de la plaça Cerdà de Barcelona.
A l'est de la imatge es pot veure com el passat divendres, abans que comencés l'atac dels Marines, grans barricades (es poden veure línees de runa que fan ombra en diagonal) quilomètriques intentaven protegir la ciutat de l'avanç de les tropes provinents de l'àrea de Bagdad. Fixeu-vos que les zones urbanes properes a aquestes barricades ja estan pràcticament destruïdes pels bombardejos de fa uns mesos. Sembla ser que a l'actualitat tota la zona més cèntrica de la ciutat que a la fotografia encara es veu força sencera molts edificis estan també semienderrocats. Un important detall és veure com la ciutat no té continuïtat urbanística que l'anexioni a altres municipis, i que per tant es fa sorprenent la versió americana de la fugida d'Al Zarqawi. La versió de la persecució d'Al Zarqawi tampoc es fa molt creïble quan veiem les grans zones d'habitatges devastades a l'est de la ciutat abans que comencés l'atac nordamericà.
Tanmateix el passat divendres hi ha havia una gran quantitat de vehicles circulant pel casc antic i el barri de Yolan (al nord-oest de Falluja), la zona més poblada, oberta a l'Eufrates i més protegida de l'avanç de les tropes americanes.
Tenint en compte que els americans han decretat que tots els homes majors de 16 anys són objectiu militar és perfectament comprensible que els milers de persones que s'encaixin en aquest perfil estiguin refugiades en aquests barris, unint-se a la resistència armada o simplement protegint-se atemorits de l'assalt porta a porta de la ciutat.
L'exèrcit americà ja parla de com a mínim 600 morts entre els iraquians.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Una imatge diu més que mil paraules (la ciutat de Faluja des de l'aire)
12 nov 2004
seria força interessant veure quin aspecte te actualment. Slgú sap d'on es podria descarregar una imatge similar del
satèl·lit geogràfic després delc combats d'aquests dies?

Moltes gràcies
Re: Una imatge diu més que mil paraules (la ciutat de Faluja des de l'aire)
12 nov 2004
felicitats per la informació i aquesta bona descripció d'imatge, també a mi m'agradaria trobar la pàgina per a poder descarregar del satel.lit.
Salut!
Sindicato Sindicat