Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: criminalització i repressió : amèrica llatina
Raúl Suárez desitja l'alliberament dels dissidents
10 nov 2004
Raúl Suárez desitja l'alliberament dels dissidents empresonats encara que no justifica les seves idees.
BRUSSEL·LES, 9 Nov. (EUROPAPRESS) -



El diputat en l'Assemblea Nacional del Poder Popular de Cuba, Raúl Suárez, va denunciar avui una "manipulació política dels Drets Humans" per part d'Estats Units i la Unió Europea per a assolir la caiguda del règim *castrista.



Suárez, que a més és pastor protestant i membre del Consell d'Esglésies de Cuba, va considerar en una entrevista realitzada per EuropaPress que la Unió Europea deuria, per a ser "coherent", aplicar els seus criteris de Drets Humans a tots els països per igual. "Una bufetada a Cuba es fa notícia en el món sencer, però l'assassinat que una comunitat sencera en *Acteal (Mèxic), no és notícia", va apuntar.



En aquest sentit, va lamentar la situació en la qual estan els 75 opositors empresonats des de 2003 i va desitjar la seva posada en llibertat, encara que no coincideixi amb les seves idees polítiques. "Com cristians desitjaríem que estiguessin en llibertat però, independentment, està el fet que aquestes persones en qualsevol altre país del món en el qual es faci el que ells van fer a Cuba, estarien detinguts i en alguns països estarien assassinats", va manifestar.



"Jo volgués que estiguessin en el carrer, però no justifico la seva actitud", va afegir. "Conec a algunes persones que estan detingudes, alguns d'una ètica i una moral que no és la millor. Quan nosaltres estàvem discriminats per la nostra fe religiosa a Cuba, alguns eren militars i alguns formaven part del Govern cubà i no es van preocupar pels nostres drets humans", va recalcar.



Suárez va explicar, en aquest sentit, que ha estat des d'Estats Units, i després fins i tot des del govern del PP espanyol, que s'ha encoratjat la formació de partits polítics en la illa, quan "mai a Cuba ha hagut *socialdemocracia cristiana". Exemple d'això és que fins a 1988 "no havia moviments de drets humans perquè Cuba havia arribat a nivells ( econòmics i socials) que mai havia tingut".



El diputat, que realitza aquests dies una visita a Bèlgica per a recaptar solidaritat de les organitzacions Cristians pel socialisme i Moviment Obrer Cristià, va opinar que l'actitud de la Unió Europea pel que fa a Cuba no promou a més el que suposadament desitja, és a dir, que la societat avanç i es desenvolupi. "A un país bloquejat, contra el qual s'uneixen els països més poderosos per a eliminar el seu sistema i perjudicar la seva economia, no se li pot demanar que la seva societat es desenvolupi en tots els aspectes",va dir Suárez.



"Un canvi d'actitud és necessari, això contribuiria a un dinamisme major de la societat cubana. Hem de viure a la defensiva i, com pastor cristià, no puc estar d'acord quan la UE s'uneix a l'estratègia nord-americana de bloquejar el país i crear una crisi social per a escarabat el sistema que s'han donat els cubans. Això no té *basamento ètic algun", va argumentar.



"Només un país que viu en pau està en condicions de prendre les decisions polítiques que vulgui, a favor o no d'un sistema o d'un governant. Cal tornar a l'ètica en la política", va plantejar. "Per a mi la veritable oposició va ser la qual va fer Fidel Castro, perquè ningú pot provar que rebés un arma ni suport econòmic dels governs d'Amèrica Llatina", va considerar.



"Aquest és el canvi autèntic, però un canvi provocat des de l'exterior i tractant d'esfondrar fins al mínim l'economia dels cubans perquè aquests tirin baix a Fidel Castro, no té base ètica alguna", va insistir.



"Em preocupa encara més que (els quals promoguin aquestes polítiques) siguin països que han estat part de la civilització cristiana occidental i que es declaren eminentment cristians", va afegir.



"Aquest món s'està convertint en un infern i no són els pobres els quals ho estan aconseguint...", va ressaltar Suárez, al mateix temps que remarcava que tres futbolistes guanyen a l'any que el PIB de desenes de països del món.



ELIMINACIÓ DEL DÒLAR



Per altra banda, respecte a l'eliminació del dòlar en les transaccions comercials en la Illa des del 8 de novembre, el responsable cubà la va qualificar de "benedicció", ja que fins a ara existia un "menyspreu cap al pes cubà i una *supervaloración de la moneda estrangera". Aquesta mesura, ajudarà per punt a "donar-li més respecte i dignitat al nostre", però alhora suposa un pas cap a un moment en el qual a Cuba ja no hagi una doble moneda, va argumentar.



En aquest sentit, va explicar que l'eliminació del 'bitllet verd' ha estat acollida amb satisfacció per part de la població, ja que "no afecta ales comptes en dòlars" i "no hi ha alteració dels preus en la moneda convertible i no convertible".



Finalment, Suárez va mostrar la seva preocupació pel que va denominar" fonamentalisme religiós", reflectit en qüestions com l'avortament o el matrimoni homosexual, dels quals han donat els vots al president nord-americà, George W.Bush, i que intenten a més exportar aquest pensament a Amèrica Llatina, com ho demostra el nomenament per part del president colombià, *Alvaro *Uribe, com ambaixadora a Brasil de Claudia Rodríguez de Castellans, fundadora al seu torn de la 'Missió Carismàtica Internacional'.

Article de www.profesionalespcm.org


Ché VIVE

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat