Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
La Barcelona de la pau no vol vaixells de guerra
07 nov 2004
IMG_0270-(1).gif
LA BARCELONA DE LA PAU NO VOL VAIXELLS DE GUERRA

Comunicat de premsa de l'assemblea antimilitarista de Catalunya

El passat dia 7 de novembre va tenir lloc al port de Barcelona, l'entrega de la bandera de combat a la fragata "Almirante Juan de Borbon" per part de l'infanta Pilar de Borbon, acompanyada del rei i altres membre de la familia reial (Leti inclosa).
A les 12 del migdia, una vintena d'activistes antimilitaristes han manifestat la seva oposició a l'acte, a la presència de la familia reial, a la hipocresia del tripartit i a la presencia de vaixells de guerra al port de Barcelona. L'acte de protesta ha consistit en el desplegament d'una pancarta amb el lema "Vaixells de la mort, fora del port" i el repartiment d'octevetes amb les que es denunciava entre d'altres coses la col.laboració de l'ajuntament i la Generaluitat en un acte militar i d'exaltació de la guerra i la violència. Més encara quan aquestes institucions s'han vantat de defensar els valors de la pau i el diàlag, tant al famós fórum de les cultures com a les multitudinaries manifestacions contra la guerra de l'Irak, d'abans de l'elecció del senyor Zapatero.
Durant un parell d'hores s'ha cridat consignes antibel.licistes, fins que una nombrosa dotació de la policia nacional ha efectuat la identificació de tots/es els participants, formant un cordo policial que ha impedit la continuació de la protesta. S'ha donat fí a l'acte col.locant la pancarta a les reixes de Capitania Naval de davant de Colom

Assemblea Antimilitarista de Catalunya

Nota: s'adjunta copia del manifest repartit
LA BARCELONA DE LA PAU NO NECESSITA VAIXELLS DE GUERRAAquest matí, a les aigües del port de Barcelona, tindrà lloc l’entrega de la bandera de combat de la fragata "Almirante Juan de Borbón" per part de la infanta Pilar de Borbón, que té com a principal mèrit a la vida el fet de ser germana de l’actual monarca. Mentrestant, encara ressonen a les nostres oïdes les paraules de pau, sostenibilitat i multiculturalitat que el Fòrum propagà amb insistència durant els últims mesos. Molts de nosaltres vam desconfiar del veritable propòsit de les autoritats en convocar aquest magne esdeveniment i, sobretot, de la magnitud del compromís en la promoció i en la defensa del primer d’aquests conceptes: la pau.


Hem de recordar que aquesta ciutat s’ha mobilitzat repetidament en els últims anys en suport de les solucions dialogades als conflictes i rebutjant les veleitats bel·licistes d’aquells que ens volen abocar a la guerra a la primera baixada de les seves expectatives electorals. Les protestes contra la desfilada militar de l’any 2000 (que van aconseguir que aquesta es desenvolupés d’una forma quasi clandestina), l’aposta pel diàleg amb que culminà la manifestació en rebuig de l’assassinat de l’Ernest Lluch i el clam generalitzat contra la guerra de l’Irak són alguna de les mostres del desig de Barcelona d’un món en pau.


Lamentablement, el consistori no té cap intenció de trasl·ladar la seva retòrica al terreny dels fets i de les accions reals en contra de les guerres i d’aquells que se’n beneficien. Al districte 22@, les empreses de la indústria militar reben tot tipus de facilitats per instal·lar-s’hi, Indra (firma tecnològica capdavantera de la indústria militar) va ser una de les patrocinadores del Fòrum i, ara, l’ajuntament acull amb tota la fanfàrria possible l’entrega de la bandera a la fragata "Almirante Juan de Borbón" al port de la ciutat.


Molts creiem que defensar la pau passa per implicar-se en els fets i, també, per un coneixement autèntic del mon en què vivim i de la natura dels seus conflictes. L’Estat espanyol té necessitat de vendre fragates a Xile i a Malàsia per defensar la pau? Ha de destinar 921 milions d’euros en subvencionar la divisió militar d’Izar en el període 2000-2002, i després fer-nos creure que el problema són els 356 milions d’euros que reclama la Unió Europea en concepte de subvencions il·legals a la divisió civil? No és molt més coherent encarregar a les drassanes espanyoles bucs de neteja de costes, d’investigació oceanogràfica o petroliers amb les degudes garanties ecològiques? No, sembla ser que el no va més del pacifisme és ser seu d’un espectacle grotesc on una senyora que no sabem qui és fa entrega d’un drap groc i vermell al seu germà, que quan s’avorreix sobiranament no se li acut una altra cosa que anar-se’n a Romania a matar óssos.


FORA ELS VAIXELLS MILITARS DEL PORT.

TRANSFORMACIÓ CIVIL DE LA INDÚSTRIA MILITAR

Barcelona, 7 de novembre de 2004. Assemblea Antimilitarista de Catalunya
IMG_0290-(1).gif
IMG_0322-(1).gif
IMG_0327-(2).gif
IMG_0364-(2).gif

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Barcelona de la pau no vol vaixells de guerra
07 nov 2004
Barcelona de la pau? a pendre pel sac la Barcelona de la pau!

Barna està en guerra contra l'especulador, contra el feixista espanyol, contra el progre enmascarat, contra l'empresari terrorista...

Barcelona és nom de guerra, Barcelona Rosa de Foc!

però sí, els vaixells que se'n vagin a ca seua.
Re: La Barcelona de la pau no vol vaixells de guerra
07 nov 2004
No ens enfadem. I no entenc arrán de que dius que barcelona és nom de guerra. Per mi barcelona és bar + cel + ona, tres elements macos del paisatge barceloní.
Re: La Barcelona de la pau no vol vaixells de guerra
07 nov 2004
El que vol dir és que no volem els vaixels, però hi ha coses més importants per les quals lluitar.
Re: La Barcelona de la pau no vol vaixells de guerra
08 nov 2004
Els feixistes neoliberals estan encantats amb el militarisme, vaja, són ells mateixos. Que la paraula Pau estigui intoxicada és una altre cosa. Fins i tot a la tele en diuen missions de Pau de les seves croades imperialistes i assassines.
Re: La Barcelona de la pau no vol vaixells de guerra
08 nov 2004
Generanulitat...si heu llegit bè, parlo de la General Nulitat, on està el President d'aquest poble, El Català!

Antimilitaristes els del Psc Psoe?Erc?Iu?El Tristpartit!jeje

Barcelona Rosa de Foc i Bar-cel-ona!1 pregunta...bar podría ser per exemple el Bar Manolito?com a paisatje?

No vaixells Militars, ni trens militars, ni avions militars,ni experiments militars, ni ...ah, lo més important; humans militars!

Salut REvolució i SAlut per aquests antimilitaristes per la voluntat i lluita!
Re: La Barcelona de la pau no vol vaixells de guerra
09 nov 2004
Gracienc, i contra els feixistes catalans o anglesos o xinesos, no??
Re: La Barcelona de la pau no vol vaixells de guerra
09 nov 2004
Contra tots els feixistes, militaristes i militars, inclosos els catalans que són, gairebé tots, espanyolistes.
Sindicato Sindicat