Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Ni reis ni patronal
05 nov 2004
Pst! Pst! que venen els prínceps. Passa-ho!!

Un antònim d’una determinada paraula és aquella que significa tot el contrari. A diferencia d’un sinònim, que significa el mateix. Ho sap tothom. Tot fill o filla de pare i mare. El contrari d’alt és baix, de curt, llarg, de gran, petit, de democràcia, monarquia. Fins aquí cap problema. Però... cap problema? NO. A una bonica ciutat catalana situada al mig del Camp no tothom ho té entès. La dada més greu: entre els ciutadans i ciutadanes que van fer campana, de xiquets, el dia que explicaven els sinònims i els antònims, es troba la primera autoritat de la ciutat: l’Alcalde. Sí, ho heu endevinat, parlo de Reus.

Una prèvia. El pilar fonamental de la democràcia és la possibilitat que tota la ciutadania pugui presentar-se i pugui votar en les eleccions. Electes i electors. Algú li pot semblar banal, però és la mare dels ous. És una condició sine qua non per al bon funcionament de la democràcia. És la base perquè tots i totes ens poguem sentir còmplices i coresponsables del nostre present. De fet, tothom en té la possibilitat, i cadascú és lliure de fer i desfer i arribar fins on cregui oportú. Depèn d’un mateix. Però sembla que hi ha excepcions a la norma, excel·lentíssimes exepcions. Sí, ho heu endevinat, parlo de la monarquia.

La monarquia és el contrari i la negació de la democràcia. Li treu el sentit. La imposibilita. El Cap d’Estat, el màxim representant de l’Estat, no és escollit per la ciutadania. És aliè a la voluntat popular. Una institució, la monarquia, que en d’altres estats ja han posat al seu lloc. A les pàgines de la premsa groga i sensacionalista, és clar, que és el seu lloc natural. Però en l’Estat que per força o per gràcia -allà cadascú-, els Paisos Catalans ens trobem en la major part, la monarquia ha estat restaurada a finals del segle XX per un dictador. Sí, ho heu tornat a endevinat, parlo del Regne d’Espanya.

Ja és prou trista la cosa. Però tornem a Reus. L’il·lustre alcalde de la ciutat, en Lluis Miquel Pérez i Segura, del Partit dels Socialistes de Catalunya PSC-PSOE, està entussiasmat per la presencia a Reus durant el sopar-gala de la CEPTA, la Confederació d’Empresaris de la Província de Tarragona i mestres de l’explotació laboral i del neoliberalisme salvatge, dels Prínceps d’Astúries, els hereus a la monarquia espanyola, i per tant, successors del Cap d’Estat posat pel dictador Franco. I el seu entussiasme és contagiós i contaminant. Demana públicament a la ciutadanía que faci un acte d’adhesió popular a la monarquia assistint massivament a donar la benvinguda als esmentats prínceps. I, a sobre, demana que els ciutadans i ciutadanes que no hi estiguin d’acord, es quedin a casa. Un clar contagi, al nostre parer.

Les paraules de l’alcalde no han sorprés a ningú. Una persona que no ha entès de què va la democràcia no se li pot exigir que sigui demòcrata. El que sí podem demanar és que plegui. Que ens deixi tranquils. Que ens privi definitivament del seu saber fer i els seus grans consells. Que es dediqui al praxis.

Davant els fets, les entitats signants convidem a la ciutadanía de Reus a no quedar-se a casa. Us convoquem al SOPAR POPULAR, per al proper divendres 5 de novembre a les 21:30 hores, a la Plaça del Prim de Reus.

No hi falteu!!!

Organitza:

Amics i amigues de l'ós romanès
Suporters del vi de Batea
Associació Coca en Recapte oberta al món
Associació reusenca de vianants
Campanya: Jo també vull ser rei
Confederació galàctica republicana

This work is in the public domain

Comentaris

Els del tristpartit de Reus i els amiguets empresaris
05 nov 2004
Podreu trobar una llarga relació de la seva bruticia a:

L'Ajuntament de Reus signa el primer conveni pel futur Tecnoparc amb la farmacèutica NOVARTIS

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/88975

NOVARTIS âResponsabilidad por un desarrollo sustentableâ?

Klaus Werner y Hans Weiss

NOVARTIS
âResponsabilidad por un desarrollo sustentableâ?

Productos, marcas:

Medicamentos para perdonas: Berserin, Calcium Sandoz, Codiovan, Coragin, Estraderm, Fenistil, Foradil P, Isidon, Lemocin, Magnesium Sandoz, regulador intestinal Neda, Nicotinell, Optalidon N, Otriven, Rhinomer, Ritalin, Spasmo Cibalgin, Tegretal, Venoruton, Voltaren, Zymafluor D.
Medicamentos veterinarios: Clomicalm, Program, entre otros.
Alimentos de Wander AG: Ovamaltine, Isostar, Ocléa, Aviva.

Pagina web: http://www.novartis.com

Datos de la firma:

Ventas (2000): 22.470 millones de euros
Utilidad antes de impuestos (2000): 4.520 millones de euros.
67.000 empleados en 142 países
Sede: Basilea (Suiza)

Imputaciones:

Financiamiento de ensayos clínicos no éticos, trabas a la fabricación y comercialización de medicamentos vitales en un país en desarrollo.

En 1996 dos firmas suizas, Ciba Geigy y Sandoz, se unieron para formar Novartis. Ãsta se cuenta entre las empresas líderes del campo farmacéutico, pero también es un gigante dentro de los fabricantes de medicamentos veterinarios y productos alimenticios varios. Una de las marcas más conocidas de Novartis, desarrollada ya en el año 1909 y distribuida por la subsidiaria Wander, corresponde al extracto de malta Ovomaltine. Otras marcas de uso habitual son de los medicamentos Voltaren, Otriven y Calcium Sandoz. A comienzos de los años â80 Sandoz ocupó los titulares en los periódicos: se había descubierto que la firma donaba abultadas sumas a los médicos para intentar influir sobre sus decisiones profesionales. En mayo de 2001, Novartis adquirió el 20% de las acciones de su competidora Roche.

También en el año 2001, Novartis Sudáfrica y otras 38 empresas de la industria farmacéutica demandaron al Gobierno sudafricano por violar el derecho de patentes (ver Aventis).

En el Hospital Nyiró Gyula de Budapest, Novartis financió un estudio con sustancia experimental iloperidona (Zomaril) durante el cual muchos pacientes esquizofrénicos no recibieron ningún medicamento eficaz (ver âMedicamentosâ?). Según la declaración de Helsinki, suscripta por la Asociación Médica Mundial, está prohibido tratar enfermedades graves sólo con un placebo cuando ya existe un medicamento probado. Al cierre de las investigaciones realizadas para este libro (fines del año 2001), la iloperidona estaba por lanzarse al mercado.

Que podemos hacer:

Eleves u protesta a: Dr. Daniel Vasella, Chairman and CEO, Novartis AG Headquarters, Postfach CH-4002 Basilea, Suiza. Envíe cajas vacías de medicamentos Novartis con la exhortación: Schluss mit unethishen Medikamentenversushen! Oder: Billige für arme länder! (¡Basta de ensayos clínicos no éticos! O bien: ¡Medicamentos baratos para los países pobres!)

Información adicional:

http://www.epo.de/bucopharma
La campaña BUKO Pharma monitorea des de hace 15 años las actividades desarrolladas por la industria farmacéutica en el Tercer Mundo. Esta agrupación descubrió numerosas irregularidades y logró generar cambios.
http://www.arznei-telegramm.de
arznei-telegramm , una revista especializada alemana de línea muy crítica, informa permanentemente acerca de prácticas espurias en la industria farmacéutica.

Pág. 262/263

âEL LIBRO NEGRO DE LAS MARCASâ?
El lado oscuro de las empresas globales
Klaus Werner y Hans Weiss
Ed. Sudamericana (Buenos Aires)

http://www.novartis.com

La bruticia de Novartis
La Generalitat experimenta amb transgènics

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/57359


La Generalitat experimenta amb transgènics

Enlace con el IRTA http://www.irta.es, en el Departament dâAgricultura publican una revista
http://www.gencat.es/darp/c/departam/revista/cra096/sect96j.pdf en este ejemplar se detallan las relaciones con empresas biotech. http://www.syngentaseeds.es la web de Syngenta Sedes es también interesante.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/57359

Novartis a Reus
per jordi marti font

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/96757

¿Investigació o negoci?

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/104783
Re: Ni reis ni patronal
05 nov 2004
Ep! i diuen que aquest any a la DOW li donen un premi per bons xiquets.

Sembla que segueixen enfoten't-se de tots nosaltres.
Sindicat Terrassa