Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : sanitat
Atac i menyspreu als catalanoparlants
05 nov 2004
Aquest missatge ha aparegut en un anunci a la Universitat de València, el seu taranna és espanyolista, feixista i discriminatori envers les persones que pateixe la SIDA.
Us envie una còpia de l'anuncia, am el seu telèfon de contacte i el seu e-mail, per tal que qui vulga li faça arribar la seua opinió.
Gràcies i endavant!

ALQUILO PISO A ESTRENAR SAN VICENTE 26/10/2004 12:47:13
Alquilo piso , nuevo a estrenar en san vicente, enfrente del parqu=
e lo torrent.90 metros, 3 habitaciones, terraza, 2 aseos garage, traster=
o.400 euros, imprescindible que ser no fumador.Tampoco alquilo el piso a=
gente q hable en valenciano(paso de sidosos).


Persona de Contacto
Ram=F3n 651554383 golondrina ARROBA hotmail.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
05 nov 2004
Aquest anunci es punible des del punt de vista legal
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
05 nov 2004
stop especulacio!!!!!
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
05 nov 2004
es su piso y cumple su derecho a elegir a la gente que le da la gana. Es despectiu amb el valencià (q por cierto no existe, existe el catalaán) pero eso de que es punible desde el punto de vista legal me parece una tonteria.

También me parece una tonteria un comentario para poner este anuncio excepto por el hecho de la mala baba que se gasta la gente con el tema del valenciano.

Será un piso de españolistas fachas pero poner el teléfono, el mail y el nombre aquí en barcelona.indymedia.org también me parece un poco ofensivo.

En fin, a parte de todo eso la eterna polémica del catalano-valenciano me parece más que patética y triste. Llevan lustros en Valencia con estas discusiones absurdas y ahora encima aparece lo de la constitución en Valenciano, hay que ser cabezota. Mi opinión es que los que hacen tanto esfuerzo en demostrar que son lenguas diferentes su secreta ambición es que desaparezca...y lo peor es que lo están consiguiendo.

También es un poco fea y absurda, en mi opinión y solo es una opinión, el empeño en hablar del paisös catalans, es anacrónico y manipulador, porque jamás han existido los paisös catalans excepto desde un punto de vista idiomático, ni eso, porque las lenguas son dinámicas.
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
05 nov 2004
antiterrorista sobres d´indimedia
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
05 nov 2004
evidentment és punible i vulnerador de dret en tant que discrimina a les persones per raó de llengua, per molt que sigu el "seu" pis. és anticonstitucional directament, si bé sabem que per molt que s'apreti quedaria en un no res

abans de fer l'imbècil, entera't una mica de les coses, que no costa tant

ah, i visca els Països Catalans
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
05 nov 2004
És punible per la llei catalano-espanyola... però ja sabem qui fa les lleis i per a qué...

La meva proposta és l'acció directa: l'enviu de e-mails a aquest payo i trucar-li al seu mòbil, per imbècil... per intolerant, per espanyolista, per incult, i per insolidari amb una enfermetat que està matant a més del 35% de població Africana i el 13% de la Occidental.

Acció directa i Països Catalans!!!
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
05 nov 2004
Amb la Sida no es fa broma, aquest tio es un capullo, quan li toqui a ell que es foti
per a per a dv
05 nov 2004
No tens rao, aixó es com als restaurants, existeix una cosa que es diu dret d'admisió. Si aquest home no li agradan las tortugas i els australians o els valencians i els seropositius a casa seva te tot el dret.

Fer un mail-bombing o acosar a algú per telefon o e-mail si que il.legal.

(una altra cosa es que el anunci aquest sigui escrit per un perfecte imbècil). Abans de fer tonteries informeu-vos.
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
05 nov 2004
"Es despectiu amb el valencià (q por cierto no existe, existe el catalaán) "

No ets més subnormal perque no t'entrenes.
El Valencià existeix tant com el Català de BCN, una altre cosa es que siguin dos dialectes de la mateixa llengua.
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
05 nov 2004
EN Bargalló i en Maragall van molt a missa i els hi han dit que el Zapatero vol treure'ls els calerons a l'Esglesia. Es per aixó que ara van a per ell amb l'excusa idiota del valencià: qui ha dit que el valencià no existeix ? Es clar que existeix; i que es parla i s'escritu de forma quelcom diferent del català encara que ens poguem entendre....les llengues evolucionan i al principi el castellà i el cataà tambè serien varietats del llatí... per tant aquesta polémica del català i el valencià es tan sols una pugna política que fa servir la llengua d'excusa, bè d'això s'en diu realment feixisme.
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
05 nov 2004
Ja ha sortit l'autoracista de torn llençant merda a tort i dret :(

Ara resultarà que els catalans haurem de ser com sempre la raça (messellament) superior que va set passes més enllà d'on hi arriben mai la resta dels mortals. Jo no sé si el senyor Blair va a missa o no, tampoc no sé si ho fan la resta de manaires de països on la llengua d'ús oficial és l'anglès -o el francès, o l'espanyol-. Tanmateix no en tinc cap dubte de que les múltiples variants de la llengua anglesa -com les de les altres- presenten unes diferències entre elles que, a ulls de qualsevol persona desacomplexada, les situarien molt més a prop de ser catalogades com a diferents de l'anglès oficial, que no pas les diferències que hi pugui haver entre les diverses variants i modalitats* del català. Malgrat tot, no em consta que cap de les redaccions dels estatuts de cap organisme internacional hagi estat redactada en cap variant de l'anglès altrament que la britànico-americana. Tampoc no he sentit a ningú entre tants i tants milions d'angloparlants que hagi protestat per això ni reclamat si més no que es fessin tantes còpies com variants de l'anglès n'hi ha -tot i que els continguts fossin exactament iguals- amb l'únic propòsit de fer-hi constar l'existència de la seva variant o modalitat* particular. Del món castellanoparlant com del francoparlant en podríem parlar en els mateixos termes.

Amb tot, ens trobem que, per aquest peculiar racò del món, hi ha qui ens reclama que siguem més papistes que el papa, que fem allò que ningú no fa. Que de la nostra llengua en fem, de moment, dues. Tant se val si això no ho fa ningú més. Tant se val que sigui una aberració des d'una perspectiva estríctament científica. Tant se val que, atesos els arguments anteriors, això faci un tuf a politiqueria barroera d'allò més pudent. Tant se val, fins i tot, que la supervivència del català ja estigui prou amenaçada amb independència d'aquest fet. Som una raça superior i fem el que cap altre mortal fa, som fins i tot capaços d'arribar al suicidi col·lectiu si cal (cultural). Al capdavall, a una raça immortal com la nostra li correspón una llengua i una cultura igual d'immortal... Aleshores, de què ens hem de preocupar?

Molt més preocupant és saber qui va o no va a missa, és clar.

Hi ha qui sembla que ha descobert en l'autoracisme l'essència subliminal del seu racisme inconscient. De tant racistes com són s'acaben odiant a ells mateixos i desitjant la seva propia desaparició.


au, salut i no caigueu en la paranoia autoracista!
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
05 nov 2004
Si més no fiscalment, aportant (a la força) un 90 % dels "fons de solidaritat" que sostenen l'estat espanyol.

I linguistica i culturalment també, encara que en una nacíó oprimida lo normal -per això se la oprimeix- és que grans parts del seu teixit social hagin mort per susbtitució linguistica o directament per transplantaments poblacionals.

La "dinamicitat" de la llengua no hi té res a veure. Si el fet que les llengues "sempre són dinàmiques" impedeix que hagin existit els Paísos Catalans, el mateix fet impedeix que existeixi Euskal-Herria, Espanya (és a dir, la gran Castella o Països Castellans), Portugal, Anglaterra, Rússia, ...
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
06 nov 2004
Valtros, es que anau parlant de Països Catalans, no vos heu parat a preguntar als que son de fora de Catalunya si realment volen ser d'aquestos Països Catalans. Simplement vos ho heu inventat, com es van inventar Espanya. Però està be dominar als altres (Illes Balears/Valencia) però no ser dominat per altres (Espanya). Bé us estan menjant el cap, l'altre dia vaig haver de sentir que un imbècil deia que Balears era una provincia de Catalunya. Parlam la meteixa llengua, amb variants dialectals, però això no vol dir que siguem catalans. Deixeu de inclouren en aquesta ximpleria de Països Catalans. Parleu del que sou valtros, catalans i deixeu-nos en pau.
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
06 nov 2004
No, al·lota, tu si vols no ets catalana, com si vols tampoc de les balears. Cadascú és d'on vol ser i per mi com si et consideres de Swazilandia, però hi ha fet indubtable que no se si t'hauràs percatat, i és que em sembla que parlem la mateixa llengua, diguem perspicaç, però si parlem la mateixa llengua alguna cosa tenim a veure. I com potser que parlant català no siguis catalana? Potser a tu i a molts altres el que els molesta és que se'ls digui Països catalans, o que alguns us diguin catalans, comprensible que no us agradi però en el fons el que us passa és que els que dieue això ja us està bé Espanya. No és una qüestió d'imperialisme a mi com si li voleu dir països valencians, balears o Gran associació de puntaires. El problema no és que no us agradi el nom, el problema és que negueu l'evidència de que som un mateix poble i que parlem la mateixa llengua, i en això esteu equivocats i a la llarga els únics que podem defensar la nostra cultura serem nosaltres, si us voleu aliar amb els espanyols alieu-vos, el català amenaçat arreu i vosaltres dient que no som una cultura, enviant constitucions idèntiques amb dos noms, etc, etc. Em cago en tots els imperialismes, aquesta actitut vostra (nostra) és suicida.
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
06 nov 2004
Si es clar que parlem la meteixa llengüa pero això no vol dir que siguem un poble, que vols dir que un argentí i un espanyol son el mateix poble? no ho crec. El que pasa es que vos sentiu sols, no soportau que el que també parlen català no estiguen al vostre costat. Jo no soc espanyola, soc de la meua illa. Conec a massa gent que està farta del vostre imperialisme català. Defenem la nostra cultura, però sense imposar-la a ningú, som un lloc molt obert, ja que per si no ho sabies una llengua es per comunicar-se, no per tancar-se. No sabeu la sort que teniu de coneixer la vostra cultura i estar tan a prop d'altres cultures. Mira que pasa amb els americans que es creuen tot el que els hi diuen. Reflexiona i no m'amollis es eslogans apresos del catalanisme.
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
06 nov 2004
Anglaterra també és una víctima més del ferotge imperialisme català, si ho dubteu entreu aquí:

www.catalans.co.uk/

Recordeu, panellets = armes de destrucció massiva

Per no ser imperialista, millor posar-ho en anglès que com tothom sap és una llengua greument amenaçada pels perversos imperialistes catalans:
panaiyitss = weapons of mass destruction.

Es terrífic, mireu la foto d'un nadó plorant quan li col.loquen una barretina-bomba al cap!! Cabrones rojoseparatistas!!
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
06 nov 2004
Els imperialismes passats han deixat la seva emprenta a la terra, el fet que a sudamerica es parli castellà sabem d'on ve, i és clar, després de les seves independencies aquesta concepció va canviar. Si que eren una entitat, conquerida per les armes, i tant que ho eren, però els processos emancipadors portan a això.

En el tema del català, el fet que a balears i València es parli la mateixa llengua també fou un procès imperialista i de conquesta ocorregut al s.XII i XIII, però tan en el català com en qualsevol altra llengua, la realitat de les llengües és que neixen en un lloc i s'espandeixen i reculen durant els segles, i moltes vegades per la força de les armes, però en d'altres per la força del procès immigratori.

Però l'única conclusió a la que vull arribar és que la realitat actual del català és greu, i seguim el camí de que quedi en pur folclorisme i una llengua morta com a la Catalunya Nord. Només els que parem aquesta llengua podem defensar-la, independentment de que et diguis de les balears, valenciana o catalana, com t'he dit m'és ben igual això. Però per altra banda els mecanismes per defensar-la estan en les persones, perque els governs propis no la defensen, i barrejant les concepcions polítiques d'Espanya, questionant la unitat de la llengua i fent malabarismes com les constitucions en valencià i català, l'únic que estan buscant és degradar la nostra cultura i que reculi. No sóc jo el que vull que et diguis catalana, per mi perfecte que et consideris balear, mallorquina, menorquina, eivissenca o de formentera, però tan tu com jo utilitzem una llengua que es perd i mor, i en molts llocs d'aquests territoris ja ni s'utilitza. Únicament vull dir-te que no et confonguis d'enemic, perque tots dos hauriem de lluitar per la mateixa llengua independentment d'on siguem i precissament el problema de les balears i de València no són els catalans ni el seu imperialisme, precissament els que diuen això i estan liderant aquest debat absurd són els que no parlen català ni volen que el parli ningú.
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
06 nov 2004
Si no jo estic a favor de la llengua catalana, dona igual quina variant, perque totes son català, pero se que hi ha gent equivocada que pensa que per protegir una llengua s'ha de obligar a la gent a parlar-la i ja se sap que quan una persona es sent presionada a fer una cosa si pot no la farà. Així doncs em de fomentar la llengua facilitant als que no la parlin clases gratuites. Pero es confon la unitat de la llengua amb la unitat política, això no hauria de ser així. Si Catalunya vol ser independent, endevant, però no es just incloure als que no hi volen participar, no perque vulguin seguir pertanyent a espnya, sino perque no volem passsar de pertanyer a un estat a pertanyer a un altra.
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
06 nov 2004
Jo estic d'acord en que si un dia arribessim a un hipotètic referendum d'autodeterminació, si al País Valencià i Ses Illes no volen afegir-se cap problema. De fet crec que si ja hi ha poques possibilitats de guanyar només a Catalunya, seria del tot impossible plantejar-ho amb els altres, però això no vol dir que jo no renuncii ni em resigni a considerar aquests territoris com part del meu poble. En l'hipotètic cas que es fes un referendum, per tenir possibilitats de guanyar-lo s'hauria de fer a Catalunya, però si un dia Catalunya és independent els valencians i balears hauran d'escollir entre aquesta o espanya, i el dir que no vols pasar d'un estat a un altra vol dir que en aquesta situació preferiries estar amb espanya que amb catalunya, i això és el que no puc entendre, ara si a ses Illes feu un referendum i el guanyeu, feu el que volgueu, però d'entre escollir la llibertat per autodeterminar-se a callar i silenciar aquest problema i no plantejar cap consulta al poble va un abisme. Jo no vull estats, jo passo d'estats i em cago tant en un estat espanyol que un català, però en un referendum tinc molt clar el que votaria i de fet tinc clar que votaria.
Re: Atac i menyspreu als catalanoparlants
08 nov 2004
Els Medoccs o Medox són els habitants dels pobles riberencs de la mediterrània occidental. La confederació de pobles Medox utilitza diverses modalitats de la mateixa llengua medox, el medox valencià, el medox pallarès, el medox sardà, el medox rossellonès, el medox central, el medox xava, el medox mallorquí, el medox menorquí, el medox... i el medox evolutiu que s'enriqueix de la interelació de totes les variants pròpies i de les influències de les diverses cultures d'aquells a qui, tot i venir de terres llunyanes, els comox han acollit i acullen com a iguals.
Denúncia administrativa
09 nov 2004
Hola a tothom,

Primer de tot vull fer un comentari: jo només em sento catalana, però crec q encara que fos espanyolista mai aniria a un pis d'una persona com aquesta que demostra que és un malalt mental.

En qualsevol cas, i això ja ho dic com a llicenciada en Dret que soc (des de fa ben poc, això si), en casos així el millor que es pot fer és denunciar aquestes coses a l'Administració autonòmica (en aquest cas seria la Generalitat de la Comunitat Valenciana), almenys, en quant a la responsabilitat de la Universitat per permetre aquest tipus de publicitat. Si es volgués anar contra aquest animal (no mereix ni el tracte de persona) suposo que s'hauria d'anar a la via penal... pero és clar, qui de nosaltres ho farà?

Des d'aquí vull saludar a la gent d'arreu de parla catalana.... i m'és igual que penseu que és diferent català, valencià o mallorquí... per mi és tot el mateix, amb independència del nom.... crec q és millor tenir un únic nom per aconseguir una major unió a fi de defensar la nostra llengua llengua, però respecto totes les opinions....

Un petonet per a tots/es

Eva (Barcelona)
Sindicat