Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: ecologia
La CUP de Vilafranca proposa que el govern alliberi 34 hectàrees industrialsa canvi de la base del TGV
04 nov 2004
Salvem el Penedès tira endavant el debat sobre la base de muntatge, tot i la negativa de PSC, ERC i ICV de participar-hi.
El grup municipal de la CUP aprofitarà el ple extraordinari per debatre la base de muntatge i manteniment del TGV que s'ha de fer en els pròxims dies per reclamar que es desclassifiqui la zona industrial que hi ha just davant del polígon Domenys II, amb 34 hectàrees, si finalment s'acaba construint la base del TGV. La formació considera que és necessari «recuperar el terreny agrícola que perdrà el municipi amb la infraestructura».

La CUP considera que la pèrdua de les 11 hectàrees amb vinyes que patirà Vilafranca a causa de la infraestructura ferroviària no pot quedar sense resposta. Per això proposarà que el govern desclassifiqui els 370.829 metres quadrats que el pla general preveu com a zona industrial perquè es mantingui com a zona agrícola, que és l'ús que té mentre no es desenvolupi. Per la formació, és necessari que es compensi la pèrdua que ja ha creat les obres de la base del TGV. La formació considera que l'actuació s'hauria d'estendre també a la zona del costat, que ocupa unes 25 hectàrees més, una operació que caldria fer en el futur, apunta.

El portaveu de la CUP, Otger Amatller, va anunciar-ho dimarts, després de criticar el govern -PSC-ICV i ERC- per la manca d'accions decidides per defensar el sòl agrari del municipi, i qualificava de «presa de pèl» l'aturada de les obres «feta quan les vinyes ja estaven arrencades». La formació va criticar també la proposta d'ERC de voler fer un referèndum per decidir el futur de l'estació de regionals perquè només pretén servir com a «cortina de fum» per a la base de muntatge.

Es prepara un debat sobre la base .

La plataforma ecologista Salvem el Penedès prepara per demà, a partir de les vuit del vespre, el primer debat ciutadà que hi haurà sobre la base de muntatge del TGV. En el debat, que es farà a l'auditori del Museu del Vi de Vilafranca, hi prendran part només els caps de llista de l'oposició -CiU, el PP i la CUP-, ja que el govern -PSC-ICV i ERC- ha declinat participar-hi i han criticat la iniciativa. La plataforma va denunciar dimarts aquesta absència en roda de premsa i va afirmar que amb aquesta actitud el govern demostra que «té una visió molt estreta del que és la participació ciutadana. Quan hem volgut discutir amb el govern sobre la base sempre se'ns ha portat cap al terreny de l'estació de trens regionals», diuen.

La plataforma va voler deixar clar que «el debat no pretén suplantar el ple» i va apuntar que durant el debat s'obrirà un torn de paraules perquè hi intervingui el públic assistent. D'altra banda, la plataforma va voler deixar clar que si es va irrompre en els dos darrers plens va ser per criticar les actituds polítiques, mai les personals, i en cap cas per insultar els membres electes. «Xiular i picar de mans no són actituds violentes», diuen.


*************************

Otger Amatller: "L’aturada de les obres és una presa de pèl".

En motiu de la propera convocatòria del Ple Extraordinari convocat pel grup municipal de CIU sobre la base de muntatge i de manteniment de l'AVE, des de la CUP ens plantegem revisar les actuacions que ha realitzat l'equip de govern de l'ajuntament de Vilafranca en relació a aquesta infraestructura.

Durant el mes de Març del 2004, van aparèixer les primeres informacions públiques sobre la intenció del ministeri de fomento de col•locar una base de muntatge i de manteniment de vies, per la línia de l'AVE Madrid-Barcelona, en sòls del terme municipal de Vilafranca, en uns terrenys qualificats de protecció agrícola. En aquells moments l'equip de govern de l'ajuntament va dir que no disposava de cap tipus d'informació per part del ministeri, i que la noticia els havia vingut de nou. Per aquest motiu, en el ple del març del 2004 es va presentar una moció conjunta de tots els grup municipals del consistori, que va ser aprovada per unanimitat, en la qual es demanava que l'ajuntament emprengués totes les accions legals possibles per tal d'aturar el projecte (text aprovat “Que l’Ajuntament utilitzi tots els recursos administratius i jurídics al seu abast per tal de posar tots els entrebancs possibles a l’avenç administratiu del projecte (presentació d’al•legacions, negació en les signatures de les actes d’expropiació, etc.�).En aquest ple, l'alcalde també va fer una crida a la unitat de tots el grups municipals, per tal d'anar tots a la una en aquest tema i poder fer el màxim de pressió per tal d'aturar el projecte.

L'única acció que va dur a terme l'equip de govern per tal d'oposar-se al projecte, van ser unes simples al•legacions, que es van presentar amb tres mesos de retard respecte el ple esmentat i que no van ser comunicades a la resta de grups municipals. En la resposta que el ministeri de fomento fa d'aquestes al•legacions queda clar que hi ha negociacions entre l'equip de govern i el GIF .

A començament del mes de juliol, el grup municipal de la CUP va trobar als serveis tècnics de l'ajuntament un projecte constructiu de la base de muntatge i manteniment, elaborat pel GIF amb data de febrer del 2003, més d'un any abans de que l'actual equip de govern afirmés que no disposava de cap informació al respecte. En el qual es fa referència a negociacions anteriors entre l'ajuntament de Vilafranca i el GIF. Per aquest motiu, i com a acte de protesta, el grup municipal de la CUP va decidir abandonar el ple, per tal demostrar la manca de confiança que tenim amb l'equip de govern.

Finalment el 15 d'Octubre el GIF comença el moviments de terres en els terrenys afectats per la base de muntatge i dos dies més tard l'ajuntament atura les obres al•legant que en aquest terrenys hi ha restes arqueològiques i que s'han de realitzar les excavacions arqueològiques pertinents abans de realitzar les obres.

Després d'analitzar el seguit de fatídics esdeveniments relacionats amb aquest projecte, des de la CUP creiem que l'equip de govern ha enganyat als grups municipals del consistori i en conseqüència a la ciutadania de Vilafranca.

L’aturada de les obres és una presa de pèl. S'han aturat les obres quan ja s'han arrencat les vinyes, nosaltres creiem que haurien hagut d'intervenir abans, doncs l'existència de restes arqueològiques és un fet documentat en el POUM i l'ajuntament ja ho hauria d'haver tingut en compte (POUM 2002).

Això ens porta a pensar, que la postura contrària de l'ajuntament sobre la base muntatge és sols una postura de cara a la galeria, doncs no s'ha realitzat cap mesura de caràcter legal per tal d'impedir la realització del projecte i ja està pensant com pot aprofitar aquesta infraestructura un cop estigui realitzada, col•locant-hi una estació de trens regionals.

La CUP creu que l’ajuntament sí pot aturar el procés ja que en el projecte hi apareixen moltes irregularitats, com ara que no ha estat exposat a informació pública (per tant deixa als ciutadans en plena indefensió), han canviat el projecte per tant és un projecte nou , la llei és ambigua i per tant poden acollir-se a diferents articulats per a fer-ne la defensa del sòl agrari.

Des de la CUP considerem que la base de manteniment no pot ser considerada només com a un problema d’infraestructures sinó que és un problema urbanístic

Demanem a l’equip de govern que accioni legalment la nul•litat de l’expedient i que obligui al ministeri a iniciar el procés administratiu correctament, passant per l’exposició pública i aportant tota la documentació necessària per a que els ciutadans pugui fer les al•legacions que creguin oportunes i afrontant el problema com a una qüestió d’incompatibilitat urbanística i de falta de procediment administratiu.

Per finalitzar, i en el suposat cas que la base de muntatge i de manteniment es construeixi als terrenys actuals, des de la CUP demanem que es desqualifiqui el sòl industrial del polígon Domenys 3, per tal de retornar al municipi el terreny agrícola que haurem perdut. Proposta que plantejarem en el proper ple extraordinari.

Sobre la proposat de referèndum feta per ERC.

El referèndum que ha proposat ERC, està mal enfocat, és erroni i malintencionat:

- Gràcies a les modificacions fetes per la CUP al ROM (reglament Orgànic Municipal) s’ha pogut incloure la celebració d’almenys un referèndum cada legislatura.

- Aquest fet és tot novedós i agafa una gran importància ja que el poble de Vilafranca mai havia pogut decidir res sobre el que afectava al seu municipi

ERC ha fet una proposta de referèndum per decidir si volem, o no, una estació de regionals. Aquesta proposta comporta una sèrie de dubtes:

- En un referèndum, és de vital importància la participació de la gent, ja que, en definitiva, és l’objectiu final, que la gent participi. Perquè aquesta circumstància es pugui donar és importantíssim que la decisió que es porti a votació, sigui conegut per la gent, porti un debat a dins el municipi i, sobretot, que la decisió que es prengui per votació popular, es porti a terme.

- ERC ha proposat un referèndum sobre una cosa en la que l’ajuntament de Vilafranca no hi té cap poder, si volem, o no, una estació de regionals, o sigui, que Vilafranca pot votar si a l’estació de regionals i després fomento pot votar no. Això suposaria una gran frustració per la gent que vota i desincentivaria el vot en un pròxim referèndum.

- En els últims dies ha sortit una corrent de veu malintencionada que proclama que certs sectors no volen aquesta estació de regionals. Totalment fals, no hi ha hagut cap persona, entitat, o grup polític que s’hagi manifestat públicament en contra de l’estació en si mateixa, el que s’ha reclamat des de diferents sectors és un debat sobre l’emplaçament d’aquesta estació, i que aquest debat es porti a terme en el marc del pla director, però no, sembla que en els últims dies la decisió sobre l’estació de regionals sigui qüestió de vida o mort, quan es porten anys reclamant-la. Tota aquesta polèmica sense sentit només és provocada per crear una màscara que tapi tota la problemàtica de la base de muntatge i la nefasta, o nul•la, gestió de l’equip de govern per frenar-la.

- És clar que la majoria de gent vol una estació de regionals, però quin seria el resultat d’un referèndum on el que es plantegés fos si volem una estació de regionals a 5km del centre de Vilafranca o la volem al centre. Això l’equip de govern també ho sap, i per tant és qüestió de dir que els/les vilafranquins/es volen l’estació i punt.

- Totes aquestes coincidències són molt sospitoses, ja que sembla que el que es pretengui des de l’equip de govern sigui gastar un referèndum, (així s’eviten la continua i molesta participació del poble, en decisions que poden prendre ells mateixos), en una votació que ja saben que guanyarien i així que no hi hagin noves propostes populars en el que queda de legislatura. També és sospitós que es plantegi un referèndum just quan es planteja un ple extraordinari per debatre sobre la base de muntatge: més fum per tapar el problema de fons, la desaparició d’11 hectàrees de terreny d’especial protecció agrícola.

Candidatura d'Unitat Popular
Vilafranca del Penedès
2 de novembre de 2004
Mira també:
http://www.cupvila.org

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: La CUP de Vilafranca proposa que el govern alliberi 34 hectàrees industrialsa canvi de la base del TGV
04 nov 2004
la cup proposa canviar el nom d'anchuelo pero anxova, proximament cuperos anirana civilitzar akesta vila de la ecspaña. despres dels extraordinaris resultats a les europees, uns quants cuperos aniran a anchuelo pero instruir a la gent en la seva filosofia la
xovinista-vaskitis.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: La CUP de Vilafranca proposa que el govern alliberi 34 hectàrees industrialsa canvi de la base del TGV
04 nov 2004
"enga" ja estas de fer l'idiota? No molestis.. que aqui hi ha gent que vol treballar!!!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: La CUP de Vilafranca proposa que el govern alliberi 34 hectàrees industrialsa canvi de la base del TGV
04 nov 2004
Salvem el Penedès i salvem-nos a nosaltres.
Visca la Terra i Visca la llibertat!

PD. als trolls ni cas

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: La CUP de Vilafranca proposa que el govern alliberi 34 hectàrees industrialsa canvi de la base del TGV
04 nov 2004
si estirem tots, ella caurà
que molt de temps no pot durar
segur que tomba, segur que tomba
tomba, tomba
i ens podrem alliberar.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: La CUP de Vilafranca proposa que el govern alliberi 34 hectàrees industrialsa canvi de la base del TGV
04 nov 2004
la cup proposa canviar el nom d'anchuelo pero anxova, proximament cuperos anirana civilitzar akesta vila de la ecspaña. despres dels extraordinaris resultats a les europees, uns quants cuperos aniran a anchuelo pero instruir a la gent en la seva filosofia la
xovinista-vaskitis.

mdt endavant maulets........porten mil anys fen politica resultat?

7000 vots jajajajaajaj

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: La CUP de Vilafranca proposa que el govern alliberi 34 hectàrees industrialsa canvi de la base del TGV
04 nov 2004
4 polvets i una camamilla.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: La CUP de Vilafranca proposa que el govern alliberi 34 hectàrees industrialsa canvi de la base del TGV
05 nov 2004
una poltroneta amb el carod rovira

visca els amargats anònims

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: La CUP de Vilafranca proposa que el govern alliberi 34 hectàrees industrialsa canvi de la base del TGV
05 nov 2004
cup proposa canviar el nom d'anchuelo pero anxova, proximament cuperos anirana civilitzar akesta vila de la ecspaña. despres dels extraordinaris resultats a les europees, uns quants cuperos aniran a anchuelo pero instruir a la gent en la seva filosofia la
xovinista-vaskitis.

mdt endavant maulets........porten mil anys fen politica resultat?

7000 vots jajajajaajaj

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: La CUP de Vilafranca proposa que el govern alliberi 34 hectàrees industrialsa canvi de la base del TGV
05 nov 2004
vols callar pesat... fots puta pena noi..

k son els vots en akesta vida? no res! aki es crea consciència i es fa xarxa, els vots van venint i son el de menys! aki ia gent k su curra més k tu k lunic k deus fotre es posar la teva puta papereta cada 4 anys!

ves a dormir inútil!
Sindicato Sindicat