Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : immigració
Fi (del capítol) en el conflicte de la mesquita de Santa Coloma
04 nov 2004
Ahir la comunitat musulmana va signar amb l'Ajuntament un conveni per deixar la seva seu d'aquí dues setmanes.
Dimecres, 3 de novembre
- Al migdia, el col•lectiu musulmà signa un conveni amb l'Ajuntament. Aniran, després del Ramadà, a uns mòduls prefabricats que l'Ajuntament els cedeix per tres anys. Aquests mòduls estaran al parc de Can Zam, aïllats de la resta de la població. Per aquest mateix conveni, l'Ajuntament els rescabalarà de tots els diners que han invertit en el seu local d'Anselm de Riu, lloc on no els permeten continuar.
- A la tarda hi ha ple a l'Ajuntament. No donen la paraula a cap dels 11 col•lectius que l'havíem sol•licitada. El tema estrella del ple no és l'oratori, sinó un projecte urbanístic, precisament a Can Zam, on l'Ajuntament pensa construir pisos d'alt estànding i un hotel, demostrant com és de fàcil especular amb els terrenys que són de tots.
- Pensem que no ha de quedar impune una actuació com la que ha tingut l'Ajuntament amb la mesquita. Ha enganyat molta gent, ha donat permisos als racistes per manifestar-se, ha pactat amb aquests mateixos racistes i, finalment, ha forçat l'aïllament dels musulmans com si no tinguessin els mateixos drets de qualsevol altre ciutadà de Santa Coloma.


Pensem que l'Ajuntament s'ha dedicat a tapar un forat per obrir-ne un altre de més gros. Acceptar les condicions dels veïns racistes ha obert un mar de possibilitats a tota la gent de Santa Coloma que pensa de la mateixa manera. Quan s'obri un altre oratori en un altre espai de la ciutat on no hi hagi possibilitat d'aïllament, què faran?
Mira també:
http://www.ara-santacoloma.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fi (del capítol) en el conflicte de la mesquita de Santa Coloma
04 nov 2004
La gestió de l'Ajuntament és nefasta. Tot el procés ha funcionat a base d'alcaldades. Ja se sap de quin peu calça aquest alcalde! Des d'un bon començament ja va fer algunes declaracions xenòfobes i ja veiem a qui pensa afavorir a la ciutat.
Puta merda!
Re: Fi (del capítol) en el conflicte de la mesquita de Santa Coloma
04 nov 2004
Ja va passar el mateix amb l'episodi de la mesquita de Premià. Els ajuntaments, per tal de no perdre vots, cedeixen al xantatge dels racistes per sobre dels drets que les seves mateixes lleis concedeixen als ciutadans, siguin musulmans o siguin el que siguin.
Aïllar els musulmans... I després no voldran que es formin ghettos!!!
Re: Fi (del capítol) en el conflicte de la mesquita de Santa Coloma
04 nov 2004
exactament, els ghettos no ens interessan a ningú.
Encara que no era una decisió fácil.
Psc: dretans
Sindicato Sindicat