Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat de Rescat en motiu de la sentència dictada ahir, 2 de novembre del 2004, per l’Audiència Nacional.
03 nov 2004
Comunicat de Rescat en motiu de la sentència dictada ahir, 2 de novembre del 2004, per l’Audiència Nacional.
Comunicat de Rescat en motiu de la sentència dictada ahir, 2 de novembre del 2004, per l’Audiència Nacional.


•     Els passats 21 i 22 d’octubre es va celebrar a l’Audiència Nacional de Madrid el judici a en Zígor i la Laura. La petició fiscal inicial per ambdós encausats era de 30 anys per col•laboració necessària per a l’assassinat, però durant el judici el fiscal va rebaixar la seva petició a 19 anys per complicitat en l’assassinat.

•     Ahir, 2 de novembre, l’Audiència Nacional va fer pública la sentència del citat judici en la que es dictava l’absolució per a en Zígor i la Laura.

Davant d’aquests fets, RESCAT, organització de suport als i les preses polítiques catalanes volem denunciar que:

•     L’Audiència Nacional és l’hereva directa del Tribunal de Orden Público (TOP) franquista, i que ahir com avui la seva funció ha estat perseguir i reprimir la dissidència política.

•     El passat judici del 21 i 22 d’octubre va ser un judici polític que pretenia donar un càstig exemplar tant a en Zígor i la Laura com a totes les persones que els hi donem suport. Recordem que en Zígor ja el van condemnar a 9 anys de presó a l’anterior judici i la Laura va ser condemnada a 7 anys de presó tot i que ha recorregut la sentència.

•     L’Audiència Nacional dona una cobertura sistemàtica a la pràctica de tortures, obviant totes les denúncies i acceptant com a vàlides les declaracions extretes a mans de la policia durant els 5 dies d’incomunicació que permet la legislació antiterrorista. Recentment el Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg ha condemnat a l’estat espanyol per la no investigació de tortures.

•     En Zígor, la Laura, en Diego, en Juanra i la Lola segueixen empresonats i dispersats a centenars de quilòmetres del seu entorn social i familiar en centres penitenciaris de l’Estat espanyol i francès; Agreujant així encara més la situació d’aïllament al que són sotmesos.

•     L’estat utilitza la presó com a eina per silenciar i atemorir a totes aquelles persones que volen fer avançar la societat, que volen abolir totes les desigualtats i que lluiten per una societat més justa i solidària. Volem recordar la situació dels dos joves de l’Hospitalet que es troben empresonats de manera preventiva a la presó de la Trinitat i la situació dels 4 joves anarquistes empresonats i dispersats a Madrid i Àvila; i també a totes aquelles persones preses per les seves conviccions polítiques.




3 de novembre del 2004
RESCAT. Col•lectiu de suport als presos i preses polítiques catalanes.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de Rescat en motiu de la sentència dictada ahir, 2 de novembre del 2004, per l’Audiència Nacional.
05 nov 2004
un 10 per la feina de rescat!
Sindicato Sindicat