Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat de Rescat en motiu de la sentència dictada ahir, 2 de novembre del 2004, per l’Audiència Nacional.
03 nov 2004
Comunicat de Rescat en motiu de la sentència dictada ahir, 2 de novembre del 2004, per l’Audiència Nacional.
Comunicat de Rescat en motiu de la sentència dictada ahir, 2 de novembre del 2004, per l’Audiència Nacional.


•     Els passats 21 i 22 d’octubre es va celebrar a l’Audiència Nacional de Madrid el judici a en Zígor i la Laura. La petició fiscal inicial per ambdós encausats era de 30 anys per col•laboració necessària per a l’assassinat, però durant el judici el fiscal va rebaixar la seva petició a 19 anys per complicitat en l’assassinat.

•     Ahir, 2 de novembre, l’Audiència Nacional va fer pública la sentència del citat judici en la que es dictava l’absolució per a en Zígor i la Laura.

Davant d’aquests fets, RESCAT, organització de suport als i les preses polítiques catalanes volem denunciar que:

•     L’Audiència Nacional és l’hereva directa del Tribunal de Orden Público (TOP) franquista, i que ahir com avui la seva funció ha estat perseguir i reprimir la dissidència política.

•     El passat judici del 21 i 22 d’octubre va ser un judici polític que pretenia donar un càstig exemplar tant a en Zígor i la Laura com a totes les persones que els hi donem suport. Recordem que en Zígor ja el van condemnar a 9 anys de presó a l’anterior judici i la Laura va ser condemnada a 7 anys de presó tot i que ha recorregut la sentència.

•     L’Audiència Nacional dona una cobertura sistemàtica a la pràctica de tortures, obviant totes les denúncies i acceptant com a vàlides les declaracions extretes a mans de la policia durant els 5 dies d’incomunicació que permet la legislació antiterrorista. Recentment el Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg ha condemnat a l’estat espanyol per la no investigació de tortures.

•     En Zígor, la Laura, en Diego, en Juanra i la Lola segueixen empresonats i dispersats a centenars de quilòmetres del seu entorn social i familiar en centres penitenciaris de l’Estat espanyol i francès; Agreujant així encara més la situació d’aïllament al que són sotmesos.

•     L’estat utilitza la presó com a eina per silenciar i atemorir a totes aquelles persones que volen fer avançar la societat, que volen abolir totes les desigualtats i que lluiten per una societat més justa i solidària. Volem recordar la situació dels dos joves de l’Hospitalet que es troben empresonats de manera preventiva a la presó de la Trinitat i la situació dels 4 joves anarquistes empresonats i dispersats a Madrid i Àvila; i també a totes aquelles persones preses per les seves conviccions polítiques.




3 de novembre del 2004
RESCAT. Col•lectiu de suport als presos i preses polítiques catalanes.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de Rescat en motiu de la sentència dictada ahir, 2 de novembre del 2004, per l’Audiència Nacional.
05 nov 2004
un 10 per la feina de rescat!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more