Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Laura Riera absolta
02 nov 2004
Segons TVC, l'Audiencia Nacional ha absolt Laura Riera pels càrrecs relacionats amb l'assassinat de Francisco Cano
zigorlaura122003.jpg
Segons Televisió de Catalunya, avuí mateix l'Audiencia Nacional ha fet pública la sentencia, segons la qual, Laura Riera i una altra persona (crec que Zigor Larredonda) han estat absolts en el judici contra l'anomenat "Comando Barcelona" d'ETA.

Als demés detinguts del cas, sembla que sí que els han condemnat per l'assassinat de Francisco Cano Consuegra, regidor a l'Ajuntament de Viladecavalls el 14-12-2000.

LAURA RIERA, TRES ANYS SEGRESTADA SOTA LA LLEI ANTITERRORISTA

El 24 d'agost del 2001 l'Estat espanyol mitjançant els muntatges policials, va detenir sota la llei antiterrorista a la jove de Terrassa Laura Riera. Laura fou torturada durant 5 dies en les dependències de la Guàrdia Civil. Les tortures van servir per a obligar-la a signar una declaració d'autoinculpació de col·laboració amb ETA.
Després d'aquests 5 dies, la jutge de l'Audiència Nacional Teresa de Palacios, va ignorar les marques que duia Laura per tot el cos i la cara, que evidenciaven que havia estat torturada, i va decidir creure's la versió policial i la va enviar a la presó d'Alcalá Meco, segons diuen, de forma preventiva, a l'espera d'un judici que mai arribava. Durant aquests anys Laura ha sofert la dispersió que apliquen a tots i totes les preses polítiques, vulnerant així el dret constitucional de tot pres a complir la condemna en el seu territori.

Veure també: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/130388/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/55790/index.php
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/55708
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/55645/index.php

This work is in the public domain

Comentaris

Segons Vilaweb
02 nov 2004
L’Audiència Nacional absol Laura Riera i Zigor Larredonda de col·laboració amb ETA L’Audiència Nacional espanyola ha absolt els catalans Laura Riera i Zigor Larredonda de col·laboració amb ETA. Als dos joves se’ls havia acusat d’haver col·laborat en l’assassinat del regidor del PP de Viladecavalls. En el mateix judici, l'Audiència ha condemnat per aquest crim els altres dos acusats, dos integrants del Comando Barcelona d'ETA. Aquest és el segon judici que s'ha fet a Riera i Larredonda. A finals de maig els van condemnar a nou i set anys de presó per col·laboració amb la banda armada. Tots dos han tingut mostres de suport de diversos grups del país i d'Euskal Herria, que han organitzat mobilitzacions per demanar-ne la llibertat perquè consideren que es tracta d'un cas de repressió política. Zigor Larredonda, a més, va protagonitzar una vaga de fam a la presó durant un temps, que finalment va abandonar. Els dos joves són a la presó des de 2001, complint la pena a què els van condemnar a l'altre judici.
Cortina de fum de l'estat i la premsa burgesa
02 nov 2004
laurariera.jpg
Per tal de tapar les escandaloses actuacions de l'Audiencia Nacional, difonen avuí a tot vent un suposat comunicat conjunt de 6 presos dispersats, que se suposa que va estar emès el passat Agost.
Mira també:
http://www.telenoticies.com/noticia/not163656720.htm
http://www.telenoticies.com/noticia/arxiu/not163687688.htm
Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004

llibertat ...inmediata!

Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004
Al carrer ja!
Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004
al carrer ja!!
Pres@s a casa!!!
02 nov 2004
Enhorabuena a Laura y un calido abrazo solidario para tod@s l@s pres@s politic@s y sus familias. Guerra al estado terrorista español!!!
Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004
LLIBERTAT PRESOS POLÃ?TICS CATALANS!
LLIBERTAT PRESOS DE L´HOSPI!
...
Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004
Avui és un gran dia.
Laura i Zigor, us volem a casa ja
Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004
Surt en llibertat ARA o té càrrecs pendents?
Anims i felicitats!
Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004
crec que son dos judicis diferents, aquest ultim nomes es referia a l'assessinat feixista del regidor Cano, en el qual no s'ha demostrat la participació dels encausats
visca la justicia !!!
mori el feixisme!!!
Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004
ja era hora!!! LAURA I ZIGOR al carrer ja!! molts ànims companys!! heu d ser forts.

LLIBERTAT PRES@S!!
PRESOS DE L*H AL KARRER JA!!!

felicitats laura i zigor!
Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004
enorabona Zigor I LAURA,tenia d'arribar aquest dia..per fi ens creuràn d'una vegada! us volem a casa aviat,pero la lluita no s'acaba aquí seguirem lluitant per alliberar les persones que no hi son entre nosaltres!

FINS A LA VICTORIA SEMPRE CAMARADES!
Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004
Aixó de Laura i Zigor era només un intent de l'estat espanyol de ficar ETA en la política catalana, d'inventar-se etarres catalans per poder criminalitzar i reprimir la societat catalana amb tota la violencia que li agradaría. Com la que va fer servir, segons acaba de considerar probat el Tribunal Internacional de Drets Humans d'Estrasburg, amb 15 independentistes catalans al 1992 per evitar qualsevol visualització internacional de la realitat catalana.
Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004
A Catalunya no tenim ETA, que no s'inventin coses i els deixin anar ja!
Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004
Viscaaaaaaaaaaaaaaa!!! Ja era hora!!! Po ja estan aki o encara no?????
Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004
Potser hi ha gent que no ho podrà entendre mai, potser estem envoltats de reformistes, potser no volem obrir els ulls a la realitat.
Que hagués passat si l'haguessin condemnat?
Per a mi res, vull dir, un cop molt fort per una companya, però seguiria tenint el meu suport, no hem de caure en discursos falsos de montatges policials, ni tonteries, hi ha gent que dedeica la seva vida a la lluita, i ETA és LLUITA en majuscules, és desafiar l'estat i la seva repressió, per tant cal defensar els presos politics catalans independentment de si són inoscents o culpables a ulls de l'enemic doncs per a nosaltres mai serà un delicte lluitar contre el feixisme i imperialisme espanyol, malgrat que aixó suposi eliminar personatges de tal talant!
Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004
Completament d'acord amb l'últim comentàri, completament.

"Un racó el meu cor, per les caigudes, pels meus companys. No es poden negar les veus amagades. No es poden callar les veus silenciades. Veus enfonsades que no oblidades, veus violades que no oblidades. Qui negarà els torturats? si els seus malsons t'han despertat, els mars de sang són la realitat. NO VENÇ EL TEMPS, VENÇ LA VOLUNTAT"

LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÃ?TIQUES!
ESTAT ESPANYOL = ESTAT TERRORISTA
Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004
Enhorabona per a tots.
Però més enllà de les diferències tècniques que hi pugui haver entre els dos judicis, el que es jutjava era en tots dos el mateix fet de què els acusaven. I si en aquest cas no hi han trobat evidències de culpa, és que en l'altre tampoc n'hi havia.
Doncs ens hem de felicitar que no els hagin caigut més anys, però tenen els que ja tenen, i això ja és una farsa.
Això crec que és el que hem de tenir clar (salvant millor criteri jurídic...).
Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004
Per nosaltres sempre han estat inocents!!

Una abraçada per tots els amics/amiges, companys/s i familiars.

www.kaosenlared.net
Re: Laura Riera absolta
02 nov 2004
felicitats per l'absolucio.es molt gratificant saber d'una noticia aixi.
llibertat presxs
ABAJO LOS MUROS DE LAS PRISIONES
Laura Riera i Zigor Larredonda absolts despres de ser condemnats pels mitjans de
02 nov 2004
Després de 3 anys de presó preventiva, ara l'Audiència Nacional exculpa a Laura Riera i Zigor Larredonda d'haver col·laborat amb el comando Barcelona d'ETA. El Tribunal nega les informacions policials aparegudes als mitjans de forma extensa i continua durant els últims anys.

Centenars de cròniques periodístiques durant aquest anys han donat per fet la culpabilitat d'ambdós reproduint amb tot tipus de detall la versió policial segons la qual s'explicava en què havia consistit la col·laboració.
Durant aquests anys més d'una desena de vegades han estat a portada dels diaris les informacions policials que inculpaven a Zígor i Laura (a diaris com La Vanguardia o El Periódico). Més d'un centenar de vegades han estat inculpats segons fonts policials en els titulars de les cròniques radiofòniques (de Catalunya Informació o Com Ràdio sense anar més lluny). El mateix ha passat a les televisions com TV3 o Tele 5, fins i tot arribant a fer reconstruccions de com s'havia produït la col·laboració amb la banda armada en aquests fets al voltant de la mort del regidor del PP de Viladecavalls. Després d'aquesta absolució, possiblement els mitjans haurien de tallar la seva programació per oferir la notícia, haurien de demanar perdó públicament almenys a les seves famílies, s'hauria d'obrir una investigació per part del Consell de l'Audiovisual de Catalunya i fins i tot algun jutjat hauria d'imputar als guionistes policials que omplien les redaccions dels mitjans de tanta informació contrastada i objectiva, però ens temem que res d'això passarà. Ensorrar la vida de dues persones és molt fàcil, però reparar la dignitat d'aquestes persones ja no ho és tant, potser més d'un periodista s'hauria de discutir amb el seu cap, i això ja se sap que és arriscat.

+ info de l'autor/a del e-mail
http://liberinfo.net/user.php?op=userinfo&uname=liberinfo
www.LiberInfo.net
Segons Europa Press
02 nov 2004
La Secció Quarta penal de l'Audiència Nacional ha absolt als col·laboradors del comando Barcelona Zigor Larredonda i Laura Riera com còmplices de l'homicidi, al considerar que no hi ha proves per a condemnar-los per aquest delicte, pel qual el fiscal demanava 21 anys de presó per a cadascun. Ambdós van ser condemnats anteriorment a 9 anys de presó per la Secció Segona com col·laboradors del "comando Barcelona".

La sentència de la Secció Segona que va condemnar a Larredonda per col·laboració amb ETA no va declarar com provat que aquest passés a Laura Riera llistats de matrícules facilitades per l'etarra Fernando García Jodra, perquè comprovés la seva titularitat en la terminal del registre de multes de l'Ajuntament de Terrassa en el qual Laura treballava. No obstant, en aquella fallada sí es va declarar provada la consulta que va realitzar Riera en un ordinador del Consistori.

La sentència de la Secció Quarta reconeix que Laura Riera va constatar la titularitat de la matrícula del Citroen C-15 de l'empresa de fontaneria de la qual era copropietari Cano, però afegeix que "aquesta Sala no pot concloure que el fet provat de la mera comprovació informàtica" de Laura a petició de Larredonda constitueixi "complicitat en l'homicidi", que és la "imputació que als mateixos fa el Ministeri Fiscal".

ACORD DE VOLUNTATS

En aquest sentit, agrega que "no s'ha practicat prova alguna que acrediti un acord de voluntats ja previ, coetani amb vista a la mort del senyor Cano Consuegra" que determini la seva participació com còmplices. La sentència indica que ha quedat acreditat, segons l'exposat pels membres del comando, que van ser García Jodra i Armendaritz els quals van identificar a Cano, van localitzar el seu lloc de treball, el seu domicili i el vehicle que utilitzava habitualment a través d'internet, notícies periodístiques i per la guia telefònica.

"El fet que tal matrícula (la del Citroen C-15 que conduïa Cano per Terrassa el dia dels fets) es consultés per Laura en l'ordinador de Tràfic no constitueix aportació que coadjuvi a l'assassinat de Cano Consuegra, àdhuc amb caràcter merament auxiliar propi de la complicitat, a diferència de la cooperació necessària", assenyala la fallada, que afegeix que no va concórrer el concert de voluntats propi del tipus delictiu de complicitat en homicidi terrorista.

Quant a García *Jodra i *Armendaritz, la sentència explica que la prova en la qual es dóna suport la seva condemna és la confessió del primer, després de ser detingut, davant la Guàrdia Civil el 26 d'agost de 2001. Ambdós van reconèixer davant el tribunal la seva pertinença a ETA i la seva participació en l'atemptat, tant en la preparació com en l'execució del mateix.

Així mateix, l'informe pericial dels tècnics en desactivació d'explosius (TEDAX) van indicar que tant l'explosiu utilitzat en l'atemptat com l'oposat en el pis franc del carrer D'En *Monec de Barcelona són els habituals que utilitza ETA. La sentència assenyala que *Lierni va anar l'encarregada de forçar el pany del cotxe de Cano amb un tornavís. La ratificació "almenys parcial" dels fets pels acusats és "suficient" per a atribuir a ambdós l'autoria directa de la mort del regidor.

L'Audiència Nacional condemna a *Armendaritz i García *Jodra a 47 anys de presó a cadascun pels delictes d'estralls i homicidi, i a pagar de forma solidària 300.000 euros a la família de Cano en concepte de perjudicis per la seva defunció i 1.753 euros pels mals ocasionats al vehicle.
Re: Laura Riera absolta
03 nov 2004
Salut Laura i Zigor!!!
Re: Laura Riera absolta
03 nov 2004
una enorme abraçada per tots dos!!!
Re: Laura Riera absolta
03 nov 2004
recordeu que la Laura i en Zigor tenen de complir condemna per col.laboració am E.T.A,quan sels va acusar l'any passat amb el judici que tingueren el novembre passat juntament am mes catalans i catalanes!

US VOLEM A CASA JA!
PRESOS POLÃ?TICS US VOLEM AL CARRER JA!
Re: Laura Riera absolta
03 nov 2004
tot i ser una bona notícia, la condemna era de 9 anys. Així que els queden 6, tot i això cladrà veure si no es reobre el cas anterior en que sels va condemnar per col·laboracio
Re: Laura Riera absolta
03 nov 2004
A veure si aquesta cria apren aixi a no anar de radicalilla...
Re: Laura Riera absolta
03 nov 2004
Aquesta noia i molta més gent han lluitat contra l'estat espanyol, contra tot el seu aparell burocràtic i repressiiu, i l'han guanyat. El Tribunal Internacional de Drets Humans d'Estrasburg ha considerat provat que l'estat espanyol tortura i que ignora sistemàticament les denuncies enlloc d'investigar-les.
Re: Laura Riera absolta
03 nov 2004
AAA = Triple A = Feixisme
Re: Laura Riera absolta
10 mar 2005
Sou idiotes, de veritat que sou idiotes. Sentiu campanes i no sabeu on. Sou capaços d'atribuïr a Espanya i a la no independència de Catalunya la raó de tots els mals, des de l'atur fins a la grip.

Si els haguessin condemnat, l'Estat Espanyol seria un feixista. Encara que haguessin estat realment culpables (ui no, no podria ser, i ara...).

Si els absolen, com ha passat finalment, ressulta que és una cortina de fum i que l'Estat és igualment feixista i repressor, perqué deixa en llibertat persones innocents no per justícia, sinó per estratègia. L'Estat Espanyol no fa mai res per desig de justícia (el futur Estat Català sí, només faltaria, que tenir una altra llengua i dues barres més a la bandera fa més just), perqué tothora és feixista, és clar.

A més, si tu t'esperaves que el veredicte fos de culpabilitat per poder cridar "repressor!" al Govern Espanyol, ara que el resultat és d'innocència, bé t'has d'empescar alguna altra cosa, no? L'important no és tenir raó, sinò que Espanya és feixista i prou.

Però jo m'ensumo que la veritable qüestió de fons és que si aquests dos nanos s'haguessin deixat estar d'anar per la vida de Che Guevara amb barretina, i de ficar-se on no devien, no es trobarien després embolicats en pollos com aquests i assenyalats com a sospitosos de terrorisme.

I els pitjors de tots sou aquests que dieu: "tant se val que fos culpable o innocent, si l'important és la lluita contra Espanya, visca ETA".

Ja n'hi ha prou de bestieses. No sou ningú. Tothom se'n riu constantment de vosaltres, i amb raó. Aixó quan no us escup a la cara. Feu pena, i a sobre us en sentiu orgullosos. Us encanta veure patir els vostres fills, després d'haver embrutat la seva joventut amb idees de merda i d'odi, ara els dieu: "molt bé, d'aixó es tracta, ressistiu a l'opressor", quan els tanquen per ser enmig de movides QUE HEU ORGANITZAT VOSALTRES I LES VOSTRES PALLES MENTALS.

Uns terroristes frustrats, aixó és el que sou, que sentiu enveja d'ETA i no sabeu com demostrar-ho. Però encara no us heu adonat que la immensa majoria de catalans, la immensa majoria de bascos i la immensa majoria de la resta d'Espanya passem de vosaltres.

Aneu-vos a la merda.
Re: Laura Riera absolta
29 jul 2005
Sergi solo destilas odio y más odio ... pues seo sigue destilando!!

Que tienes un brillante futuro de amargado profesional!!

Arriba los que luchan!!

PAZ PARA EUSKAL HERRIA & CATALUNYA

IT'S TIME FOR PEACE!!

www.kaosenlared.net
Sindicato Sindicat