Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
La Fantasia antiamericana- Alfons Quintà
02 nov 2004
Com milions de persones tinc ganes de saber qui guanyarà les eleccions nord-americanes d'avui. A continuació sento un cert desig de com s'ho prendrà l'antiliberalisme, que avui tant brama, en forma d'antiamericanisme enfollit.
Guanyi Bush o guanyi Kerry, les faves estan comptades: aquella rancúnia es manifestarà. El que pot variar una mica són les formes. Contra Bush seria automàtic -el xip ja està col·locat- i contra Kerry serà quan, per descomptat, deixarà de fer el que molts somiatruites o falsaris han volgut fer creure que faria.
El gran humorista britànic Ashleigh Brilliant, autor de llibres de cites personals extremadament divertides (obres que es troben a amazon.co.uk), m'ha donat una pista respecte a com funcionarà, en la nova etapa, la vella màquina de l'antiamericanisme.
"Per estar segur de fer diana, dispara primer i, toquis on toquis, digues que és la diana", escriu Brilliant.
Deixant la barrila, resulta que el professor de la Universitat de Roma Piero Craveri i el de la Universitat LUISS, també de Roma, Gaetano Quagliarello exposen un fet pintoresc en un llibre recent: L'antiamericanisme a Itàlia i a Europa en la segona postguerra (Edicions Rubettino, Roma, 2004).
Escriuen que l'enciclopèdia Larousse té trenta accepcions amb el prefix "anti". Afegeixen que "d'aquestes, només un terme es refereix a un poble, [és] la paraula antiamericanisme".
Aquella enciclopèdia no és filla de la invasió aliada a l'Iraq, ni de res circumstancial. Acredita un fet que impedeix o fa difícil la comprensió de la realitat cultural, històrica i política del país que ha esdevingut el més fort i important de la terra en molts aspectes.
Això sol ja és un gran mal. Però a més aquesta condemna genèrica del país sense el qual probablement tots els europeus anirien vestits d'uniforme, feixista o bé comunista, no sembla que sigui una mostra d'agraïment.
Mires l'Europa actual o la seva Constitució estatista, que faria plorar de pena a Thomas Jefferson, i et preguntes com és que la broma pesada de l'antiamericanisme pot durar tant.
Una explicació pot ser aplicar a Europa una altra divertida frase d'Ashleigh Brilliant: "He abandonat la meva recerca de la veritat i estic mirant si trobo una bona fantasia".

Pubicat a l'Avui 2-11-2004

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Fantasia antiamericana- Alfons Quintà
02 nov 2004
la intenció del pedaç de merda aquest de l'antiterrorista (quina moda...)és clarament empobrir i destruir el debat i dificultar la difusió de la resta de notícies...

suprimir-lo no és censura, és manteniment del web, quan hi ha un virus que ho infecta tot s'han de prendre mesures...

o, potser, podríem fer una secció anomenada "ANTITERRORISTA" que recollís totes les mentides, falsedats, renills, lladrucs i sionismes que el pedaç de merda ha anat publicant... així, la resta de companyes podríem seguir comunicant-nos i, a més, podriem seguir cagant-nos en las mesquindat, en la immensa misèria humana d'aquest fastigós...

no?
Re: La Fantasia antiamericana- Alfons Quintà
02 nov 2004
simplement el que diu aquest puto antiterrorista, es una mostra a indymedia dels arguments de l´ultra-dreta a la derrota electoral del PP!

que bordin que bordin aquests feixistes! que per molt que bordin a indymedia la gent no és tonta.
Re: La Fantasia antiamericana- Alfons Quintà
26 set 2005
a ver: los "antiamericanosizquierdosos" somos unos capullos que nos vamos a tomar porculo, o somos algo "más serio"???
Hay algo contradictorio en decir que la izquierda es como el humo, y en el hecho de repetir eso constantemente, una y otra vez. Si la izquierda no sirve, entonces no tendria que repetirlo nadie: se acabaria y en paz.
la realidad es que lo que se quiere desde los medios"informativos", es convencernos de que, efectivamente, la izquierda y el rojerio vario, se está acabando.
Ni puto caso, claro.
Sindicato Sindicat