Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Centre Social Okupat La Gàbia fa públic el seu nou projecte
02 nov 2004
LâAssemblea de La Gàbia es dóna a conèixer amb aquest comunicat públic, explicant que és el que va passar a lâenderrocada "Kan Parra" i presentant com volen que sigui aquest nou espai i projecte, el CSO La Gàbia.

Especulació, repressió, precarietat, capitalisme, manipulació, autoritarisme, feixisme,... Lâokupació és la nostra resposta!

A mitjans del juliol passat, el constructor lleidatà Simó va iniciar una campanya de forta pressió contra els ocupants de la casa anomenada âKan Parraâ? -situada darrera la facultat dâagrònoms- de la seva propietat. Tallant el subministrament elèctric, amenaçant constantment en tirar la casa, coaccionant-nos, i finalment portant unes màquines que van enderrocar els edificis del voltant. Un dâaquests edificis era la nau acondicionada on feia gairebé dos anys que se celebraven concerts i es feien activitats. Només va quedar la vivenda, ja que legalment no podia enderrocar-la. Tot plegat amb un únic objectiu: deixar-ho tot apunt per poder fer negocis especulatius en una zona on hi ha previst fer pisos dââ?alt standingâ?. Davant la falta dâespai i com a resposta a aquesta operació, vam decidir ocupar una altra casa, a la sortida de Lleida per Pardinyes. La casa, al principi del camí de Llívia, vam posar-li de nom âLa Gàbiaâ? i vam acondicionar-la per poder-hi viure. Els objectius dâaquesta okupació són dos. Dâuna banda, cobrir la necessitat que tenim els i les joves de tenir un habitatge digne davant els desmesurats preus dels pisos a la nostra ciutat, i de lâaltra, donar-li una funció social i omplir-la de contingut polític, sent un espai de trobada entre el jovent compromès. Perquè tenim ganes dâorganitzar-nos nosaltres mateixes, de forma lliure i assembleària, sense que ens dictin què hem de fer i què no, autogestionant-nos, actuant de manera autònoma, creant així un espai alliberat on no hi ha lleis ni repressió que marquin el comportament de les persones, únicament el principi del respecte i la solidaritat entre nosaltres, i la nostra lluita conscientment antiautoritària i antifeixista.
Amb aquesta nova okupació, lâEmpresa Municipal dâUrbanisme, propietària del terreny, sembla que sâha despertat després de més de cinc anys dâabandonament. Fa pocs dies que han arreglat el voltant de la casa, traient totes les males herbes i arbres que donaven sensació dâabandonament, i finalment volen posar una tanca nova, després dâanys de desinterès absolut...

Però nosaltres ho tenim molt clar i simplement volem donar vida a un espai inutilitzat per lâAjuntament, obrint un centre social okupat que ofereixi tot allò que no ofereixen les instucions, com ara tallers i cursos gratuïts -tenim intenció de posar-hi un rocòdrom- xerrades crítiques, o lâexperiència de lâhort comunitari. Amb tot això, volem posar sobre la taula una contraproposta ferma a tota la trista, típica i manipulada oferta institucional. Nosaltres plantejem una alternativa crítica, fer de âLa Gàbiaâ? una zona alliberada i diferent, a disposició de la lluita, lluny de la dinàmica del sistema capitalista, que ens condemna a fer de titelles tota la nostra vida, sense protestar.

Doncs, des dâara mateix i perquè no en quedi cap dubte, fem saber a tothom que a La Gàbia protestarem, lluitarem, actuarem, ens organitzarem, aprendrem, disfrutarem i viurem lliurement.

Us esperem a: Centre Social Okupat (CSO) âLA GÃBIAâ? Camí de Llívia, Pardinyes Altes, Lleida Octubre del 2004---
Comunicat del CSO La Gàbia

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Centre Social Okupat La Gàbia fa públic el seu nou projecte
02 nov 2004
Endavant a la GAbia, que sigui punt d'encontre d'ocells lliures, de gent compromesa amb una nova societat emergent, nova, sense reixes, el començament de un nova llibertat, del trencament de la clausura imposada al pensament crític, al nou caminar...que la Gabia s'obri al seu voltant, al seus captivadors, a la gent que passa i se la mira...com si fos un cau de ocells espantats, sota reixes...que aquesta gent que passa indiferent a aquesta gàbia, tal com passa indiferent al pensament crític, als problemes reals d'aquesta societat (no als de la TV, brossa, dels GH, Salses Grogues...)...que s'apropin a la Gabia, i s'adonin que les portes estan obertes, perque la llibertat la necesitem, nosaltres, tant com els ocells, volan lliures!

Salut Revolució i La Gabia at eternum!
Colera camping CNT