Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Campanya d'Indult per als i les antifeixistes condemnades pel 12-0-99
31 oct 2004
Salut companys i companyes!

Som l’assemblea de recolzament a les persones condemnades que van ser detingudes durant la manifestació antifeixista del 12 d’octubre de 1999 a Barcelona. Us escribim per a informar-vos de que actualment 14 persones han estat comdemnades a presó i a pagar diferents penes multes. Després de cinc anys de campanya de recolzament els i les companyes, ens trobem amb la imminent execució de les (politiques) sentències. Davant d’aquesta situació d’extrema urgència, volem informar-vos i fer una nova crida a la solidaritat i el recolzament de totes vosaltres.

LA COSA PINTA MALAMENT, calculem que en els propers mesos algunes de les persones condemnades entraran a presó, una d’elles perquè ha estat condemnada a 4 anys, altres per negar-se a pagar les penes multes, doncs són una forma de repressió encoberta.

Us enviem un paquet informatiu que conté el material per a que pogueu difondre la situació i recolzar la campanya de diferents maneres:

- Economicament s’estan intentant crear una caixa de resistència que serveixi per a pagar les multes, treure les persones que entren a presó o evitar que algunes entrin. Es pretén que aquesta caixa de resistència sigui útil no només per la gent del 12 d’octubre sinò també per a altres persones condemnades a presó i penes multa. Es manté el mateix compte corrent que la de l’assemblea de detinguts i detingudes del 12 d’octubre:
Caixa de Catalunya 2013-0232-15-010051373

- S’està iniciant una campanya per a demanar l’indult per alguns i algunes dels detinguts i detingudes en la que també es buscarà la solidaritat d’aquells col·lectius, associacions i entitats que durant aquests anys ens han donat el seu recolzament. Al paquet existeix una fulla per la recollida de signatures. Fotocopia i difon.

- Davant d’aquesta situació i amb el dubte de no saber si llegireu això abans de que hagi hagut ingressos a presó, us animen a que estigueu atentes i recolzeu les convocatòries que vagin surgint i que us convidem també a realitzar.

- Per a contactar amb l’assemblea, obtenir informació, adquirir i/o distribuir altres materials editats (dossier+CD, cartells, falques per ràdio, etcétera) podeu dirigir-vos a:
www.12octubreantifa.org
dotze_oct_99 ARROBA yahoo.es
AC Arran (C/ Premià,20 BCN 08014)

La passivitat d’unes i la impunitat d’altres ens provoca ràbia, extenem la lluita antirepressiva i la solidaritat a tots els àmbits de la nostra vida.

Res més que despedir-nos, des de Barcelona... Una abraçada gegant.

Assemblea de suport als antifeixistes repressaliats 12 octubre de 1999.
Mnifest.cat.doc
Mnifest.cat.doc (30 KiB)
signatures_cat[1]_doc
signatures cat[1]..doc (29 KiB)
CONTRA LA SOLEDAT, SOLIDARITAT

El 12 dâoctubre de 1999 es va realitzar una manifestació al barri de Sants, Barcelona, contra lâacte dâhomenatge a la bandera que duia a terme lâorganització feixista Alianza por la Unidad Nacional a la Plaça dels Països Catalans. Aquests fets sâhan de contextualizar dins dâuna trajectòria de 10 anys de mobilització associativa i veïnal en contra dâaquest acte dâapologia del feixisme, autoritzat per la Delegació del Govern des de lâany 1983. A lâacabar la manifestació es van produir enfrontaments entre la policia i els i les manifestants que van durar més de 3 hores, duent-se a terme la detenció de 26 persones. Remei Bona, del jutjat 28 dâinstrucció, ordenà lâingrés a presó de 14 de les persones detingudes, algunes dâelles menors dâedat, durant 10 dies, per un delicte dâassociació il·lícita. Aquesta decisió, sense precedents des de lâèpoca del franquisme, es basava en la suposada alarma social que havia provocat la manifestació antifeixista i estava fortament influïda pel tractament que els mitjans de comunicació van fer dâaquests successos. Gràcies a la mobilització popular i a la solidaritat que es generà des dels moviments polítics i des de múltiples col·lectius del teixit associatiu de Barcelona, les persones empresonades sortiren en llibertat amb càrrecs passats 10 dies. Posteriorment, la jutgessa retirà el càrrec dâassociació il·lícita per insostenible.

El passat mes de març, lâAudiència Provincial de Barcelona dictaminà sentencia condemnatòria per aquestes 18 persones. Lâedicte suma 34 anys de presó i 18.480 euros de multa. Aquesta sentència comporta lâingrés a presó directa i imminent dâun dels acusats, veí dâIgualada, condemnat a 4 anys de presó. Disset persones més corren el perill dâentrar a presó si no volen o poden pagar les penes-multa. A la sentència, la jutgessa reprodueix íntegrament parts de lâatestat policial dâaquell dia i es basa únicament en el testimoni oral de més de 30 policies antiavalots i de la Brigada dâInformació. Arriba a afirmar que la fiabilitat del testimoni policial està per sobre del principi de pressumpció dâinocència i no dóna credibilitat a cap de les denúncies dâabusos i maltractaments que realitzaren les 26 persones detingudes a la manifestació antifeixista així com tampoc als testimonis de la defensa.

Aquesta és una sentència exemplaritzant i política, que condemna lâantifeixisme i als moviments socials en general ignorant les reiterades mostres de recolzament als i les condemnades per part de milers dâassociacions, col·lectius i persones durants els últims 5 anys. A més a més, ilustra la doble actitut que apliquen les institucions cap als feixistes, que surten en llibertat el dia següent dâhaver apallissat algú, i cap els col·lectius antifeixistes. LâAjuntament de Barcelona sâha presentat com a acusació particular al judici, contribuint a condemnar a 14 persones de diferents moviments socials. Després de més de 10 anys de lluita contra lâacte feixista, aquests es segueixen reunint cada any a Montjuïc i els col·lectius antifeixistes acumulen centenars de detencions, multes i condemnes a presó. Aquest és el veritable diàleg que practica lâorganitzador del Forum de les Cultures, lâAjuntament que diu âvoler canviar el mónâ?.

En aquests moments, des del col·lectiu MAPAFS (mares i pares afectats pels fets de Sants), i des de lâassemblea de recolzament a les persones condemnades pel 12 dâoctubre del 99, sâestà tramitant una petició dâindult, últim recurs legal que queda. També sâestà recollint diners per afrontar les penes-multa; aquestes són una modalitat legal que permet commutar mesos de presó per diners, fent així de la llibertat quelcom que es pot comprar. No cal dir que aquesta mesura, a més del xantatge que implica contra tot aquell que sâenfronta a aquest sistema, pretén castigar a aquells i aquelles que tenen menys recursos econòmics. Un cop més es fa evident la farsa de la seva justícia equitativa.

Davant dâaquesta situació, algunes de les persones condemnades es plantegen no cedir a aquest xantatge, assumint les conseqüències que seân derivin, és a dir, lâingrés a presó. Les persones que es plantegen aquesta opció no volen ser màrtirs de cap causa perduda. Ãs una decisió personal adoptada davant dâuna situació dâamenaça i xantatge insostenible que sâextén sobre els moviments socials dissidents. La repressió es torna, cada cop amb més força, part de la quotidianetat de la gent que lluita i crea espais i comunitats de llibertat que escapen al control del poder. Els exemples no són pocs: els últims judicis a Terrassa, Capellades, Torà, Cornelllà, Viladecans, els tres de Gràcia, Vilafranca, Sants, la vaga general del 20-J, lâempresonament dâen Zigor, Laura, Diego, Juanra,...

La repressió és lâúltim i més brutal, però també més eficaç, instrument amb el que compta lâEstat per a dominar a totes aquelles persones que escapen a la idiotització i submissió de la societat en la qual vivim. La repressió és un dels mecanismes amb els que proven de dividir-nos. Independentistes contra anarquistes, anarquistes contra comunistes, comunistes contra autònoms, gent que lluita contra gent que lluita. Repressió és por; por a que et senyalin, a que tâidentifiquin, a un cop de porra, a que et segueixin, por a que tâembarguin, a que et detinguin, a que et torturin, a que et condemnin, a que tâempresonin. Però per sobre de tot, ser reprimit és ser allunyat de la gent a qui estimes. Aïllada de tot allò que et fa ser persona. La repressió és la soledat.

Ãs contra tot això que lluitem. Deixarem que comencin a entrar companys i companyes a la presó sense respondre? Comença a ser indispensable que articulem la resposta davant dâaquesta amenaça que avança en silenci entre nosaltes. Només exercint la solidaritat conseguirem defensar-nos dâaquest intent dâaniquilació dâallò que hem creat fins ara, dâallò que som. El cas del 12 dâoctubre és només lâinici del que ens ve damunt. De nosaltres depén.


CONTRA LA SOLEDAT, SOLIDARITAT
NO A LâEMPRESONAMENT DâANTIFEIXISTES
NO A LES PENES-MULTA
Mira també:
http://www.12octubreantifa.org

This work is in the public domain

Comentaris

curiosa democracia...
31 oct 2004
o sea, que si matas a un inmigrante o colaboras en su asesinato te dejan en la calle...

..pero si el delito es asistir a una manifestacion antifascista vas a la carcel

hay que joderse con los socialismos modernos !!!

vivir para ver
Re: Campanya d'Indult per als i les antifeixistes condemnades pel 12-0-99
31 oct 2004
Aquest estat cada dia està més malalt...i a tot això que diu el Tristpartit?ERC?IU?

Els feixistes intenten assassinar (Roger, Villa...) i no passa res i aquesta gent que es manifestra en contra del feixisme institucionalitzat (12-O) i res a presó!!!

El feixisme institucionalitzat i el de carrer en aquest país son legals, estan subvencionats per les institucions democràtiques...veritat?

Ni ERC ni Psc, ni IU, ni PP, ni CIU mereixen res...però el judici final en arribar us passarà tots i cada un dels comtes pendents de les vostres hipocresies, mentides i males arts!

Salut Revolució i ànim als detinguts el 12-O de 99...i solidaritat amb ells, com sigui!
Sindicat