Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
28 oct 2004
Cronologia extreta de la pàgina http://www.ara-santacoloma.com/tot_mogudes/mogudes_04/llibertat_culte_i_

Uns veins boicotegen l'utilització per part de la comunitat musulmana d'un local llogat a Santa Coloma. Un grup d'antiracistes acuden als actes de protesta per manifestar la seva solidaritat amb els musulmans.
Dimarts, 26 d'octubre


- No s'ha pogut fer la pregària del matí perquè algú ha siliconat, durant la nit, els panys i les vores de la porta de l'oratori.
- A la nit hi ha molta crispació. Els veïns comencen a agredir-nos quan intentem fer un passadís entre la porta d'oratori i el seu soroll. Per primera vegada, hi havia molts joves (alguns, el més segur, que no eren del barri) i, al final, van haver de venir els mossos que, per primer cop, es van posar de cara als veïns i no de cara a nosaltres.
- Tenint en compte tal com s'estan posant les coses, es valora que demà, dia 27, hi ha de pujar tothom que pugui.
- S'afegeixen més entitats als manifestos.
repartint dàtils a la gent del carrer
Dilluns, 25 d'octubre

- Es fa el Consell de Ciutat convocat arran del tema de lâoratori del carrer Anselm de Riu. No hi ha cap acord concret. Es llegeix el manifest signat anteriorment per tots els partits polítics a excepció del Pp i es demana a les entitats que sâhi afegeixin. Es convoca un nou Consell per fer-se al cap de quinze dies.

- Concentració davant lâoratori. Els veïns se situen a la mateixa porta de lâoratori amb xiulets i cassoles. Des del garatge que hi ha al costat de lâoratori un cotxe no deixa de tocar la botzina. No hi ha presència policial.Diumenge, 24 dâoctubre


- Concentració davant lâoratori. Continuen els xiulets, les cassoles i les sirenes dels veïns. No hi ha presència policial.Dissabte, 23 dâoctubre- Es realitza una assemblea a lâAteneu per veure quina posició es pren davant els rumors de la vinguda a Santa Coloma de grups feixistes organitzats.

- A la Fira de la Solidaritat, a Can Sisteré, Sahbi recull noves adhesions al manifest realitzat per les entitats.

- Concentració davant lâoratori amb lâabsència total de mossos dâesquadra. Dos veïns del barri són els encarregats de controlar el trànsit. Hi ha diàleg entre persones que defensen postures diferents. No es produeix cap tipus dâincident.Divendres, 22 dâoctubre


- Al matí, ICV i Intergrament retiren el seu suport al manifest.

- El full Informatiu publica un comunicat subscrit pels grups polítics amb representació municipal pels drets de la ciutadania i la seva garantia.

- Es convoca un acte conjunt a la plaça de la Vila dels musulmans i dels veïns que no volen lâoratori. Els primers, hi fan el trencament del dejuni i ofereixen menjar a totes les persones que es troben a la plaça i després celebren la pregària; els veïns i veïnes, amb pancartes, adrecen la seva protesta cap a lâAjuntament ja que se senten enganyats pel consistori. Al final, tots dos col·lectius llegeixen els respectius manifestos.

- A lâacabament de lâacte, una persona, vinculada a lâAteneu Popular, que marxava de la plaça pel carrer Anselm Clavé és colpejat per un mosso dâesquadra a lâalçada del clatell. Ãs traslladat a lâhospital on li diagnostiquen una forta commoció a causa del cop. Segons els mossos dâesquadra, aquesta persona havia simulat que es trobava malament.

- Continuen les concentracions de suport davant lâoratori de Singuerlín així com les protestes en contra dâalguns veïns .Dijous, 21 dâoctubre


- Es reuneix una comissió sortida de lâassemblea dâentitats ( Centre dâAcolliment, Ateneu, ICV, Favgram...) que elabora un manifest.

- Es fa una assemblea a lâAteneu on els mediadors dâuna empresa contractada per lâAjuntament informen que els veïns i veïnes entren en una via més dialogant.

- Els mossos dâesquadra retenen una vintena de persones que es dirigeixen a la concentració de suport a lâoratori del carrer Anselm de Riu. El motiu que els donen és que el dia anterior havien tallat el trànsit al carrer Santiago Rusinyol amb Anselm de Riu. Els mossos que els retenen es treuen les plaques i es neguen a identificar-se. Només el cap assumeix la responsabilitat de la retenció. Els demanen el carnet dâidentitat i els deixen anar després de retenir-los durant una hora a la cruïlla dels carrers Francesc Macià i avinguda Pallaresa, a lâalçada del parc Europa.

- Continuen les mostres de suport davant lâoratori i del grup de veïns que no el volen al barri.Dimecres, 20 dâoctubre


- Es fa una assemblea dâentitats a lâAteneu Popular: Centre dâAcolliment, Ateneu, Favgram, Sahbi, ICV, EuiA, ERC, La Fabriketa...

- Els mossos dâesquadra barren el pas a una vintena de persones que es dirigeixen a la concentració de suport a lâoratori del carrer Anselm de Riu. La barrera dels mossos es troba a la cruïlla dels carrers Anselm de Riu i Santiago Rusinyol.

- Els mossos prenen un rodet de fotos a un noi que estava fent fotos del que estava passant.

- A la porta de lâoratori es concentra un altre grup de persones que hi accedeix per un altre carrer.Dimarts, 19 dâoctubre


- Una trentena de persones vinculades a lâAteneu Popular Julia Romera es concentren davant lâoratori per continuar donant suport a les persones que hi van a resar. La protesta veïnal continua. El dispositiu dels mossos dâesquadra és superior al dia anterior.
Dilluns, 18 dâoctubre

- LâAjuntament convoca a les entitats del Pla de la Convivència (Centre d'Acolliment, Favgram, Cite, etc.) per tal de presentar conjuntament un manifest signat pels partits polítics de l'Ajuntament on defensen la llibertat de culte i el dret d'exercir-la. En aquesta roda de premsa fan pública la decisió de no cedir a la comunitat musulmana el local del barri del Pilar que els havien dit, sinó que hauran de fer servir el local que tenen llogat a Anselm de Riu.

- Un grup de veïns i veïnes es manifesten a les 19 hores a la plaça de la Vila. El motiu de la concentració és la protesta contra un oratori situat al número 114 de lâAvinguda Anselm de Riu. El seu crit unànime és el de Fora la mesquita.

- Tres persones, vinculades a lâAteneu Popular Julia Romera, van a la plaça per mostrar el seu suport a la llibertat de culte de les persones. Despleguen una pancarta que diu Igualtat total de drets. Són increpats pels veïns i veïnes i els mossos els âconvidenâ? a marxar de la plaça.

- Tres persones del Centre dâAcolliment per a persones estrangeres de Santa Coloma de Gramenet i tres més del barri es concentren davant lâoratori del carrer Anselm de Riu per donar suport a les persones que sâhi troben resant. Mentrestant, un grup més nombrós de veïns es manifesten en contra de lâoratori i fan sonar les cassoles i xiulets mentre les persones resen. Cada cop que surt un musulmà de lâoratori és escridassat i xiulat. Entre les 6 persones que els donen suport, els mossos i la guàrdia urbana es fa un passadís perquè puguin sortir de lâoratori.Dimecres 13 dâoctubre


- Es convoca dâurgència la comissió permanent del Pla de Convivència per informar que hi ha veïns contra l'obertura de l'oratori al barri del Pilar. Alhora s'informa que la comunitat musulmana té llogat un local a Anselm de Riu. S'acorda, entre tots els presents (Comunitat musulmana, Centre d'Acolliment, Favgram, Ajuntament) que el dia 18 d'octubre es farà servir el local del barri del Pilar diguin el que diguin els veïns.Abril de 2004

- La comunitat musulmana lloga un local a Anselm de Riu per obrir un oratori. Els veïns es neguen a acceptar-lo i lâAjuntament, fent de mediador, convenç a tothom que no hi ha cap problema: lâoratori anirà al barri del Pilar. Tant els veïns musulmans com els contraris a l'oratori entren en un compàs d'espera.
Mira també:
http://www.ara-santacoloma.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
28 oct 2004
la policia no te autoritat com per requisar cap rodet, ni velar-lo, ni digital o video; si de cas a requeriment d'una ordre judicial.
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
28 oct 2004
si bé, la policia no té cap autoritat per velar un rodet, EN TEORIA.

peró mira q rápid s´acaba la teoria amb gent armada.
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
28 oct 2004
Prou de racisme a Santa Coloma de Gramenet. Desde fa ja 2 setmanes estem patint a la nostra ciutat una situació molt complicada: el racisme.
Aquesta malaltia infecciosa ha afectat a la major part de la societat colomenca, en major o menor mesura. El que està ocurrint ara amb l'oratori és nomès la "chispa" que ha encès aquest foc tan perillòs com és l'antimusulmà. L'Ajuntament no es posiciona i cal que desmenteixin algus rumors que campen per la ciutat i per la resta de l'Estat espanyol com que ells no paguen impostos; tenen prioritat en les vivendes de protecció oficial, etc. Si això no ho fan tant els ajuntament locals, com autonomics com l'estatal em temo que ens afrontem a un problema molt gran que està molt arrelat en aquest territori.
En quant a l'oratori del barri de Singuerlín cal que l'ajuntament de Sta Coloma es posicioni immediatament doncs la situació a la porta del oratori és insostenible (hi ha 2 grups: un en contra dels àrabs, i un altre a favor de la convivència), doncs portem dos dies que els veins racistes, sobretot els més joves(maquineros), intenten agredir-nos, simplement per defensar la convivència dels autoctons amb els immigrants. Pel que no ho sapiga, Sta Coloma es una ciutat majoritariament immigrant degut a la "gran oleada de immigrantes" de ciutadans andalusos, murcians, extremenys, valencians,etc. Per tant, cal que convisquem tots i totes, doncs tots som immigrants i entre els immigrants no hi ha de primera i segona categoria.
Mentres l'Ajuntament no mogui ni un dit a favor de la convivència, nosaltres seguirem estant davant el veinat per vetllar per la seguretat dels musulmans que estan resant a l'interior de l'oratori.
El racisme es un invent dels rics per separar als pobres.
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
28 oct 2004
es hora de mobilitzar-se elel moviment antifeixista ha de recolzar als inmigrants musulmans, darrere de les protestes s´amaguen grups feixistes.

Solidaritat antifeixista
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
28 oct 2004
No sabemos si todos los jovenes son makineros, pero lo que si sabemos es que muchos de ellos iban con la cabeza rapada,y vestidos con chandals del madrid o con los colores del estado fascista español, y llevan tambores con esos mismos colores. Algun@s de nosotr@s estamos amenazad@s y/o nos han intentado agredir. Solidaridad compañeros, hoy tod@s a singuerlin
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
28 oct 2004
no és que hi hagi aquesta fauna feixista (de look evidentment espanyolista) davant l'Oratori, el problema és que deixa de fer (en matèria de solidaritat) la gran majoria de la població colomenca, qué opina al carrer, quin ambient crea, ...perquè si aquesta opinió pública es movilitza, encara que només sigui creant opinió, els racistes quedarien esborrats ràpidament.

Un altre problema és que fan els Mossos. Pel que he pogut llegir, sembla que es posicionin contra els solidaris. Els que els dirigeixen, és a dir el tripartit, crec que han impulsat (a Catalunya i a tot l'Estat) un projecte de llei per a prohibir les concentracions feixistes i les de caràcter xenòfob. Doncs bé, perquè no comencen a aplicar aquest projecte a Singuerlin.

Demano finalment que algú amb coneixement directe dels fets i de l'entorn social de Sta. Coloma faci una anàlisi del grau de suport social que tenen les conductes d'uns i altres (racistes i solidaris) per a fer-nos una idea de quina és la magnitud real del problema.
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
29 oct 2004
No sere yo kien mueva un dedo por la religion, ni la catolica ni la musulmana. Me gustaria ver cual seria la reaccion de un vecindario musulman a la apertura de un ateneo libertario y ateo en sus barrios.
Por mi ke derriben todas las iglesias, locales evangelicos, de testiculos de jehova, y, como no, mezquitas. Su utilidad publica lleva milenios sin poderse demostrar...
Seguramente podra decirse ke la cuestion de fondo no es esa, sino el racismo hacia el inmigrante, pero realmente debe la gente de izkierdas defender a kienes restringen por dogma de fe las libertades fundamentales?
En temas de sin papeles si encuentro logico el apoyo, pero en fin, todo es opinable.

Salut i menys contes de la letxera
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
29 oct 2004
Ateo, no defender a los dèbiles d la chusma nazi es pecado.
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
29 oct 2004
Los vecinos que se manifiestan contra la mezquita no son nazis. A ver si mides tus palabras, que estas imputando un delito a gente que tiene derecho a expresar su opinión igual que los musulmanes a rezar.

Por cierto, en los paises dominados por el islam, no dejan fundar iglesias a los cristianos, ni sinagogas a los judíos. ¿Por qué reclaman aquí para ellos lo que su propia religión niega a los demás?

Y si hay que respetar una religión incompatible con la democracia y los derechos humanos, entonces ¿¿¿por qué no respetar también a los fascistas??? ¿¿¿No es todo relativo y multicultural????

Habrá que respetar a los españolistas, y que lleven las cazadoras que quieran, y las banderas que quieran. ¿¿¿O sereis vosotros quienes decidais quien puede y quien no??? ¿¿¿Os autoriza alguien a marcar la linea divisoria de la exclusión, imputando delitos y estigmatizando a los que piensan diferente???

¿¿¿No quereis vosotros echar a los nazis, fachas y españolistas??? Pues los vecinos quieren echar a los musulmanes. Son como vosotros, los antifascistas. ¿¿¿Que ellos son nazis y los nazis han matado gente??? Pues vosotros habeis asesinado 100 millones de personas en Rusia, China, Camboya, Vietnam, Corea..., pero vais dando lecciones de moral y decidís quien puede existir y quien no. Los musulmanes sí, los españolistas no. Olé!!!

Sois muy progresistas, vosotros. Lo que más os gusta del islam es Al Quaeda y que matan americanos. !!!Viva el progresismo!!!

Que algun sabio antifascista me lo explique, porque yo no entiendo vuestra solidaridad con los musulmanes. Ellos no se solidarizarían con ningún ateo. Su religión manda... cortarles el cuello. A vosotros, listillos!!!!

Salud.

Libros
recomendados:

La sociedad multiétnica (Giovanni Sartori), La fuerza de la razón, La rabia y el orgullo (Oriana Fallaci), Por que no soy musulman (un árabe racional), El Corán (para saber lo demócratas que son y cómo dejan rezar a los demás), Versos satánicos (Shalman Rusdie), para regalar a la buena gente de la mezquita de Santa Coloma, a ver cómo reaccionan ante la libertad occidental de escribir los versos que uno quiera aunque no le gusten a Alá.
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
29 oct 2004
si, la gran "llibertat occidental" que permet que individus com tu vomitin la seva ignorància i la seva psudofilosofia feixista
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
29 oct 2004
en resposta a ADECAF

No sé si val la pena respondre't perquè queda molt clar de quin pal vas. Si acàs, necessites uns mica d'informació:

1. La gent que "protesta" contra la mesquita està simplement fent la vida impossible al musulmans que estan a dins del local QUE NO ÉS UNA MESQUITA sinò un local social que aprofiten per celebrar el Ramadà. Això contrave alguns principis de la declaració dels drets humans, de la constitució espanyola i de l'estatut de Catalunya, que advoquen per la libertat religiosa i de culte. Es de societats civilitzades poder gaudir d'aquests drets.
Com hem dit als veïns mil vegades, hi ha mil maneres de protestar, moltes més efectives (mal que ens pesi).
2. Hi ha alguns països àrabs que apliquen aquesta llei que tu dius que prohibeix altra religió que no sigui l'Islam, però a la gran majoria de països islàmics (especialment els més representatius: marroc, Algèria, Egipte, Palestina, Iran, Pakistan...) hi ha llibertat de culte. Això no treu que hi hagi fanàtics també. Com veus, cada cultura té els seus nazis particulars, i jo no puc tolerar els que viuen a casa meva.
AU!
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
29 oct 2004
No t'hi escarrassis ADECAF. Ets incapaç d'entendre-ho. Si ets icapaç de veure cap diferència entre un immigrant que va a pregar i un nazi españolista que vol impedir que ho faci, ets incapaç d'entendre res.
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
31 oct 2004
La solucion es la Accion Directa, hay ke mostrarles a esos cerdos nazis de santa coloma que el barrio no es suyo, hay que organizar-se y no quedar-se de brazos cruzados simplemente protegiendo a los musulmanes...Si esto no cesa, cosa que sucederá abrá que ir pensando en utlizar los puños y la violencia. Hay que hacer manis. Contra el fascismo y la intolerancia usemos la violencia!!
Por cierto, que pena me dais los que vais a por internet criticando, que facil es hacerlo estando sentadito en el sofa mientras papa y mama policia velan por vuestra seguridad, dad la cara...Dais asco!
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
31 oct 2004
ABANS EL TOTALITARISME ROIG, ARA L'INTEGRISME ISLÃMIC

L'EXTREMA ESQUERRA, SEMPRE AMB ELS CRIMINALS EN NOM DE LA "JUSTÃ?CIA"

Sóc incapaç d'entendre que defenseu la llibertat d'expressió d'una cosa tan reaccionària com l'islam i després negeu el dret d'altres persones a ser espanyolistes o el que els hi surti dels pebrots, mentre no us facin cap mal.

Durant la república cremaveu esglésies i negaveu als catòlics el seu dret a ser-ho i d'anar a pregar.

Per què no mateu els imams com mataveu els cures?

Per què no cremeu les mesquites, llocs d'ignorància i opressió????

Per què no defenseu amb els quI anomeneu feixistes -la major part de l'univers ho és, per a vosaltres- els mateixos drets a la llibertat d'expressió que defenseu per a l'islam.

Ja o sé: el feixisme és reaccionari, cal combatre'l.

I l'islam no és reaccionari????

No cal combatre'l amb els mateixos arguments que utilitzeu contra el feixisme???

No. Perquè l'islam mata americans. Us agrada. Cal solidaritzar-se amb Al Quaeda, igual que abans ho feieu amb criminals assassins com Stalin, Lenin, Mao, Pol Pot, etcètera.

No us importen els crims, si son vostres o si es cometen contra els qui vosaltres qualifiqueu de feixistes.

No teniu cap credibilitat moral. Abans ereu cómplices del totalitarisme roig, ara del teo-totalitarisme islàmic. I sempre, sempre, cabrons, en nom de la justícia.

I amb cent milions de morts a les vostres esquenes!!!!

20 milions de morts a la URSS

65 milions de morts a la Xina

1 milio de morts a Vietnam

2 milions de morts a Corea del Nord

2 milions de morts a Cambodja

150.000 morts a Amèrica Llatina

1,7 milions de morts a l'Africa

1,5 milions de morts a l'Afganistan

90.000 morts a la rapública assassinats per partits i sindicats del front popular, inclosa la CNT-FAI

Tu si que ets incapaç d'entendre res si no entens això, que ja ha mort prou gent en nom d'aquesta manera podrida i criminal de raonar que teniu a l'extrema esquerra!!!!

AU!!!
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
31 oct 2004
Resistència per una nova esquerra!!!!
Fora criminals marxistes i faistes!!!

Netegem l'esquerra, no fer-ho és ser còmplice del capitalisme.
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
31 oct 2004
yo lo que no se es que discutis de una cosa que no esiste aqui lo que hay es simplemente que el barrio no quiere el oratorio musulman, lo mismo que el papa de ustedes quemaba iglesias y alos pobres saceldotes y si no fue el papa pues vuestro abuelito que segun yo fue un comunista de mierda como tu crees que yo soy un facista lo entedis atajo de gilipollas comunistas
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
31 oct 2004
me dais pena todos, escribo la verdad del tema y los de la pagina lo borran . esto es lo ultimo que escribo ,porque no quereis saber la verdad solo quereis sangre sea de quien sea, repito aqui no hay facistas ni comunistas solo trabajadores,lo que no queremos es un barrio que sea otro geto lo mismo que el fondo o otros barrios de barcelona,aqui viven familias arabes y tienen nuestro respeto como personas que se lo merecen de todas formas esto lo borraran lo mismo que lo que escribi ayer , entiendo que sea molesto para los arabes escuchar noche tras noche las latas dando golpes , pero creeme cuando os digo que el ayuntamiento no,nos ha dejao otra abcion y eso los arabes lo saben , se que parecemos racitas , pero repito en este local no tienen permisos de apertura ninguno .
de todas formas he leido al tal streetpunk y le digo que estaremos hasta que esto se solucione y si tiene cojones que sube con los que quiera porque aqui en singuerlin no , nos acojona un mierda como el.
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
31 oct 2004
sjom60, que no t'enteras!!! ke está en otro lao!!!!!! que no lo borraooooooo

Ke lista, pelirroja!
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
01 nov 2004
todos los pazifistas soys unos hijos de puta
PER SJOM60
01 nov 2004
Ja hi tornem PELIRROJA,em sembla que no entens res de res, que siguis socialista votant no vol dir que no siguis fatxa, al contrari, més clar ho tenim.
Si segueixes pensant que trepitjar el dret bàsic, que diu la vostra constitució, de la llibertat de culte, de pensament i reunió no és feixisme és que ets idiota.Esteu amargant la vida de un munt de persones amb la vostra intolerància, però vosaltres cabezones i nosaltres encara més, no ens fareu fora, haureu de canviar de pis i vendre'l per menys del que esperaveu, això si que fot eh!!!!!! Tenim l'ajuntament de la nostra part, us fot eh!!!!! que us bombin a tots fatxes de merda.
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
01 nov 2004
EN RESPOSTA A ADECAF...PER AL·LUSIONS

...no sóc comunista...
...no cremo esglésies...
...no mato cures...
Tinc la mateixa capacitat per plorar els morts que pot tenir qualsevol persona amb ànima...o amb consciència, com vulgueu...
De fet, els ploro, i no poques vegades...
com veus, sóc un ésser humà, i em puc equivocar generalitzant, i tractant tots els veïns de racistes.
Em puc equivocar i tractar tots els racistes de feixistes.
Ho sento. Però sé que quan generalitzo, TINC MOLTS NÚMEROS PER EQUIVOCAR-ME.
Vale?
El que mai permetré és que gent que generalitza pensi que té la raó, i actui amb prepotència i amb violència com estan actuant aquests quatre veïns (perquè no són més...) del carrer on està l'oratori.
I perquè conec moooooollllltssssss islàmics
i perquè conec mooolllllllllltttttssss catòlics
sé que tots no són iguals. Si no fos així, sóc prou intel·ligent (més que altres que escriuen en aquestes columnes -qui es vulgui sentir al·ludit que ho faci, és lliure) per desmarcar-me'n.
Per això seguiré lluitant pel dret de culte, pels cristians i musulmans que conec...
Fins que pleguin els racistes. O els que amparen els racistes (això va per la pelirroja-camino equivocado)
Au!
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
02 nov 2004
Et pots equivocar i t'has equivocat. Jo també m'equivoco, però, independendent de què els àrabs siguin o no bones persones (això ningú no ho discuteix), l'islam és un projecte antidemocràtic i contrari als drets humans. També hi ha gent d'extrema dreta que son bones persones, que no han fet mal a ningú, però l'extrema dreta és un projecte antidemocràtic. Una cosa no treu l'altra. Val????
Re: Cronología del conflicte anti-musulmà a Santa Coloma
07 nov 2004
PER ADACAF

Si lo que estás diciendo es que vivimos en un país libre en el que todos tenemos derecho a expresarnos libremente, y esa libertad debe expresarse también en la facultad para violar los derechos de los otros y a ser un hijodeputa con los árabes porque ellos (según tú, cosa discutible, por ser una inconsistente generalización) lo son con los cristianos en sus países... Si para tí eso es la libertad, entonces, permíteme la pacifista libertad de llamarte hijodeputa y de cagarme en tu puta madre cien pares de veces.
Qúe agusto me he quedado!!!!!!
Sindicat