Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : xarxa i llibertat
CIBERACCIÓ :: Central Tèrmica de cile combinat del Port de Barcelona
28 oct 2004
Fes arribar una carta de protesta simultània als cinc càrrecs públics relacionants amb l'aprovació del projecte de Gas Natural : Joan Clos (PSC), Jordi Portabella (ERC) , Imma Mayol (ICV) , Josep Maria Rañé (Conseller d'Industria) i Salvador Milà (Conseller de Medi Ambient)
RECORDANT-LES QUINA ÉS LA SEVA RESPONSABILITAT
No a la central tèrmica del Port de Barcelona. No més centrals tèrmiques.

El Govern català està autoritzant centrals tèrmiques de combustibles fòssils mentre no hi ha mesures d'estalvi, eficiència i diverses fonts d'energies renovables, com l'energia eòlica, segueixen bloquejades. Malgrat que en el Pla d'energia 2010, redactat per l'anterior govern, es considerava que les necessitats energètiques requerien la construcció de centrals tèrmiques amb una potència d'entre 2400 i 2800 megavats (MW), la realitat és que la potència total duplica aquesta xifra, sumant les que es troben en funcionament, en diverses etapes de tramitació, o en fase de projecte.

Aquestes centrals tenen una sèrie d'impactes mediambientals, socials i econòmics incomparablement majors que qualsevol font d'energia renovable. Les seves emissions de gasos són CO2, principal gas d'efecte hivernacle responsable del canvi climàtic, NOx amb greu impacte com precursor d'ozó troposfèric altament perillós per a la salut humana així com diverses partícules.

És el moment que els polítics vetllin per la salut dels seus ciutadans i ciutadanes i no permetin la construcció d'aquestes centrals. Demana'ls-hi que, per a començar, no autoritzin la central tèrmica del Port de Barcelona envia'ls-hi aquesta carta.
Mira també:
http://www.ecologistesenaccio.org/temes/energia/termiques/ctccbcn.htm
http://act.greenpeace.org/ams/es?a=1466&s=gen

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CIBERACCIÓ :: Central Tèrmica de cile combinat del Port de Barcelona
28 oct 2004
Tot el meu recolzament a l'acció contra la tèrmica i conteu amb el meu enviamnet, però pregunto a ecologistes en acció i Greenpeace perque en aquest cas si que es possicionen clarament i a l'altra banda del riu on està succeint un ecocidi gegantesc contra el riu Llobregat i tot un Delta, el segon de catalunya, callen incomprensiblement. Juro que no ho entenc. En tots aquests anys ni una paraula, ni una acció, ni un recolzament als ecologistes que actuen. Us poso un enllaç per refrescar la memòria, també demanant signatures i també queixant-nos via mails...

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/126123
Re: CIBERACCIÓ :: Central Tèrmica de cile combinat del Port de Barcelona
10 nov 2004
No entenc un tripartit format per component en part ecologista que permiti que ens avoquem a una gestió energetica desastrossa amb tots els problemes ambientals que això comporta. On és l'agenda 21, on queden les idees del forum 2004. Al final nomes queden els diners
Sindicat Terrassa