Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
El Vaticà reitera la seva oposició al matrimoni entre persones homosexuals
26 oct 2004
El Periódico - edició impresa

SOCIETAT // RELIGIÓ

26/10/04

El nou compendi de l'Església també condemna les parelles de fet i l'esterilització


EL PERIÓDICO
ROMA
El Vaticà va reiterar ahir la seva negativa al reconeixement jurídic de les parelles homosexuals i va demanar que no s'equiparin als matrimonis de persones de diferent sexe, que són "l'única forma autèntica de família", segons el nou Compendi de la Doctrina Social de l'Església. El text, presentat pel cardenal Renato Martino, president del Consell Pontifici Justícia i Pau, precisa que els gais i les lesbianes "han de ser plenament respectats en la seva dignitat", però "animats a exercir la castedat".


El Compendi, de 500 pàgines, és un catecisme o manual d'ensenyances de l'Església en matèria social, política, econòmica i moral. El text rebutja les parelles de fet, els mètodes anticonceptius, la clonació, l'esterilització i, amb algunes excepcions, les tècniques de fecundació.

CRIDA ALS POLÃ?TICS

Aquesta espècie de catecisme dedica un ampli capítol a la família, que denomina "cèl.lula bàsica de la societat". Segons el Vaticà, "cap poder" pot abolir el dret natural del matrimoni "ni modificar les seves característiques i la finalitat". El document demana a la societat que no es quedi "indiferent" davant les tendències disgregadores de la família.


De les unions de fet, afirma que es basen en una falsa concepció de la llibertat d'elecció dels individus. Segons l'Església, el matrimoni no és un simple pacte privat de convivència, i l'equiparació entre família i unions de fet suposa "desacreditar" la família.


Sobre les parelles homosexuals, el Vaticà diu que és "incongruent" atribuir una realitat conjugal a aquesta unió. Les unions homosexuals, insisteix el Compendi, "no poden garantir, adequadament, la procreació i la supervivència de l'espècie humana". I precisa: "L'homosexual ha de ser plenament respectat", però això "no significa legitimar comportaments que no estan d'acord amb la llei moral". El Compendi reitera també la unitat, la indissolubilitat i la fidelitat com a característiques del matrimoni i diu que el divorci és una "verdadera plaga social". Afirma que l'Església no abandona els seus fills divorciats i tornats a casar, però reitera que només podran combregar "els penedits".


El text condemna totes les formes de terrorisme. "Els que es declaren terroristes en nom de Déu, exploten no només l'home, sinó també Déu", indica. El document rebutja clarament la guerra preventiva --"només una decisió dels organismes competents basada en rigoroses comprovacions i fundades motivacions pot donar legitimació internacional a l'ús de la força armada"--, reconeix el dret a la legítima defensa i afirma també que "una guerra d'agressió és intrínsecament immoral".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Vaticà reitera la seva oposició al matrimoni entre persones homosexuals
27 oct 2004
¿I qui diu q "l'única forma autèntica de família" sigui la q aquests señorets del vaticá, amb tots els seus anells d´or i sotanes diuen?

Una familia és qui et dóna Amor, ja pot ser una lloba q t´amamanti i et quidi, una mare soltera o divorciada, la teva Iaia, o qui sigui.

En aquest Món tant trist en q un fotimé d Nens a tot el món són victimes d la nostre ¨civilitzada¨ societat, aquest senyor dels anells d Or, q a sobre manté q ell es l´unic representant d Déu a la terra, només posa obstacles quan es tracta d donar amor i només calla i otorga quan passen els avions carregats d bombes per sobre nostre per llençar-les sobre ciutats indefenses.

Que ja us conéixem d fa molts anys Poca-Vergonyes! Falsos! Hipócrites!
Re: El Vaticà reitera la seva oposició al matrimoni entre persones homosexuals
07 mai 2005
Aquets gais encara que s'els tracti bé nomes saben insultar...
Sindicat