Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : mitjans i manipulació
Casa Real presionó a los medios para que no informaran de la cacería del Rey en Rumania.
26 oct 2004
la Casa Real española presionó a los medios de comunicación para que no informaran sobre la cacería del Rey en Rumania

La Casa Real española presionó a varios medios de comunicación para que no informaran sobre la cacería en la que participó del rey Juan Carlos en Rumania los días 9 y 10 de octubre, y durante la cual la corte real mató nueve osos de una especie protegida, dos de ellos gestantes, como informaba la prensa rumana.
1098112944_p.jpg
En su artículo de los domingos en Deia
http://www.deia.net/24-10-2004/DeiaOpin.htm

Iñaki Anasagasti asegura que tras conocer que en Rumania había un espectacular debate público a cuenta de las cacerías del Rey de España en dicho país y que Don Juan Carlos había participado en una sangrienta carnicería en la que abatió a nueve osos (ursus arctos) y un lobo, especies protegidas por los convenios internacionales que Rumania también firmó, según publicaba el diario ‘‘Romania Libera’’, estimó oportuno formular al gobierno una pregunta al respecto.

La pregunta fue recogida por una agencia de noticias y poco después la Casa Real llamó a la agencia de noticias "echándoles la consabida bronca mientras exigían embargar la noticia. Pero la piedra había sido lanzada ya al estanque"

Según Anasagasti, los servicios de prensa de la Casa Real han metido horas extraordinarias para que no se hable de este escándalo y consiguieron en parte su propósito. El sábado salió en ‘‘El Mundo’’ la información así como en DEIA. El resto fue silencio. Hasta el diario ‘‘Avui’’, que tenía las portadas de los periódicos rumanos, al final no los publicó.

El senador del PNV añade, ademas, que el sábado le llamaron de una importante cadena de radio para comentar el hecho. A la media hora le avisaron que se había suspendido el hablar de este asunto. "No era políticamente correcto".
Mira també:
http://www.izaronews.org/noticias1/8deoctubre/cacer%EDa.htm
http://www.deia.net/24-10-2004/DeiaOpin.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Casa Real presionó a los medios para que no informaran de la cacería del Rey en Rumania.
26 oct 2004
L'avui si que va treure una nota petita informant de la denegació de les preguntes d'ERC al govern sobre la caçera. El Punt i Vilaweb no es van deixar manipular i van informar com cal. La resta de diaris de Barcelona no tinc constància que diguessin res. TV3 tampoc.
Re: Casa Real presionó a los medios para que no informaran de la cacería del Rey en Rumania.
27 oct 2004
El pallo va estar-se a una vella casa del dictador Ceaucescu i des d'allà va va anar a asseure's a un lloc proper, preparat per poder disparar als 20 ossos que van anar empaitant pels boscos i muntanyes fins posar-li a tret just davant seu, va carregar-se 9. Aixó que va fer el Juancar esta prohibit no només per les lleis romaneses sino també per convenis i tractats internacionals, afegir que entre aquests ossos hi havía una ossa prenyada. Es aixi com es llença els diners que cobra aquest pallo i la seva "familia real", apart de en bodes rancies?

"Si el darrer pressupost aprovat per Aznar donava al rei Joan Carles 7,51 milions d’euros, per al 2005, el nou executiu socialista no ha volgut ser menys, i ha augmentat el “sou� de la família reial en un 3,5%, situant la partida destinada en 7,78 milions.

I és que el cost de la vida puja, i al ciutadà corrent cada vegada li costa més arribar a final de mes. Aquestes xifres consten en el projecte de pressupostos generals de l’Estat que el ministre d’Economia, Pedro Solbes, ha entrat aquest matí al Congrés dels Diputats.

Pel que fa l'apartat de sous dels principals càrrecs de les diferents institucions de l'Estat espanyol, el sou del president del govern, José Luís Rodríguez Zapatero, serà al 2005 d'uns 85.000 euros. La seva retribució, però, continua sent inferior a la de les principals autoritats del Poder Judicial i del Consell Econòmic i Social, entre d'altres.

Tant el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, així com del Tribunal Constitucional, percebran 135.518 euros. Pel que fa a altres membres del govern, els vicepresidents, actualment María Teresa Fernández de la Vega i Pedro Solbes, tindran un sou de 79.854 euros; les retribucions dels ministres es fixen en 74.959 euros, i les dels secretaris d'Estat se situen al voltant dels 69.000 anuals."
Re: Casa Real presionó a los medios para que no informaran de la cacería del Rey en Rumania.
27 oct 2004
Ja sabeu que legalemnt no es pot fer res, JC gaudeix d'inmunitat diplomatica a l'estranger i intocable per les lleis d'aquí
Re: Casa Real presionó a los medios para que no informaran de la cacería del Rey en Rumania.
04 nov 2004
Quins collons!!!, el Felipín pressumint de conservacionista i pare massacrant espècies protegides!!!. El que més m'emprenya, però és el silenci de gaire bé tothom. He estat buscant a les webs dels principals diaris "seriossos" i kakita, tant sols El Mundo _ El Deia no el conec. Ei, i molr bé per El Punt, un diari petit, però amb uns pebrots ben grans, jo llegeixo normalment El Nou i no va sortir res del tema.
Cagu'm tot, això ens passa per no possar fronteres a tota la ribera de l'Ebre i declarar unilateralment la república catalana!!!.
Salut i Republica!!!!
GossetPetit
Sindicat Terrassa