Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sense clasificar
Salvem el Centre Social Alliberat Can Barba!
25 oct 2004
Des de l’Assemblea d’Okupes de Sabadell i el Centre Social Alliberat Can Barba volem reiterar, un cop més, la nostra voluntat per tal de resoldre per la via del diàleg el possible desallotjament de Can Barba. Aquesta nau de propietat municipal fou okupada el passat mes de febrer i en aquesta es va continuar amb el treball social començat al Centre Social Els Maquis.
La resposta municipal no tardà en fer-se pública, i és que pocs dies després de l’alliberament van deixar clara la seva intenció de desallotjar l’immoble per la via jurídica i sense dialogar amb ningú. Van afanyar-se en difondre que l’espai estava destinat a un ús educatiu per tal de convèncer a la ciutadania de la necessitat de desallotjar el centre social, però cap dels projectes presentats era real i tan aviat com eren presentats es desmentien (ampliació de l’escola Nostra Llar, construcció d’una escola d’educació viària i ara, l’espai de “pràctiques� per als alumnes del Vapor Llonch).
Posteriorment, l’Ajuntament va accedir a negociar les tres condicions que per part del Centre Social s’exigien per tal de desallotjar voluntàriament la nau:
·     El projecte desenvolupat a Can Barba havia de ser un PROJECTE REALMENT SOCIAL, totalment encarat a millorar la ciutat.
·     Havia de ser un PROJECTE FERM, amb terminis clars i no una “tapaderaâ€? per recuperar l’immoble.
·     S’havien de cedir ESPAIS AUTOGESTIONATS a diverses zones de la ciutat per a totes aquelles entitats que els necessiten i que fa anys que reclamen.
Tot i l’assequibilitat de les condicions, l’Ajuntament mai va voler acceptar-les i poc abans de l’agost van decidir aturar les negociacions fins passat el seu mes de vacances. A finals de setembre, tot i no haver volgut reiniciar les reunions, l’Ajuntament va començar a tramitar el desallotjament per la via jurídica sense haver arribat a cap tipus d’acord en les anteriors reunions.
Des de l’AOS i l’assemblea gestora de Can Barba pensem que és necessari obrir de nou vies de diàleg per tal de resoldre pacíficament una situació que l’Ajuntament vol resoldre per la via jurídica, és a dir, mitjançant un cop més la violència policial.
Pensem que l’Ajuntament ha de retirar la denúncia i fer-ho públic per tal que les negociacions puguin desenvolupar-se amb normalitat i sense condicionants.
Pensem i reiterem que les condicions abans esmentades són clares, senzilles, assumibles i necessàries.
Sempre estarem obertes al diàleg sincer i raonable.
Si l’Ajuntament opta per la via de la violència demostrarà de nou el seu tarannà absolutista i autoritari i ens veurem obligades a defensar-nos.
Un cop més, OKUPAR ÉS RESISTIR, RESISTIR ÉS VÈNCER.

Assemblea d’Okupes de Sabadell i Centre Social Alliberat Can Barba

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Salvem el Centre Social Alliberat Can Barba!
25 oct 2004
Anims des de Viladecans, ni un pas enrera!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more