Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Salvem el Centre Social Alliberat Can Barba!
25 oct 2004
Des de lâAssemblea dâOkupes de Sabadell i el Centre Social Alliberat Can Barba volem reiterar, un cop més, la nostra voluntat per tal de resoldre per la via del diàleg el possible desallotjament de Can Barba. Aquesta nau de propietat municipal fou okupada el passat mes de febrer i en aquesta es va continuar amb el treball social començat al Centre Social Els Maquis.
La resposta municipal no tardà en fer-se pública, i és que pocs dies després de lâalliberament van deixar clara la seva intenció de desallotjar lâimmoble per la via jurídica i sense dialogar amb ningú. Van afanyar-se en difondre que lâespai estava destinat a un ús educatiu per tal de convèncer a la ciutadania de la necessitat de desallotjar el centre social, però cap dels projectes presentats era real i tan aviat com eren presentats es desmentien (ampliació de lâescola Nostra Llar, construcció dâuna escola dâeducació viària i ara, lâespai de âpràctiquesâ? per als alumnes del Vapor Llonch).
Posteriorment, lâAjuntament va accedir a negociar les tres condicions que per part del Centre Social sâexigien per tal de desallotjar voluntàriament la nau:
·     El projecte desenvolupat a Can Barba havia de ser un PROJECTE REALMENT SOCIAL, totalment encarat a millorar la ciutat.
·     Havia de ser un PROJECTE FERM, amb terminis clars i no una âtapaderaâ? per recuperar lâimmoble.
·     Sâhavien de cedir ESPAIS AUTOGESTIONATS a diverses zones de la ciutat per a totes aquelles entitats que els necessiten i que fa anys que reclamen.
Tot i lâassequibilitat de les condicions, lâAjuntament mai va voler acceptar-les i poc abans de lâagost van decidir aturar les negociacions fins passat el seu mes de vacances. A finals de setembre, tot i no haver volgut reiniciar les reunions, lâAjuntament va començar a tramitar el desallotjament per la via jurídica sense haver arribat a cap tipus dâacord en les anteriors reunions.
Des de lâAOS i lâassemblea gestora de Can Barba pensem que és necessari obrir de nou vies de diàleg per tal de resoldre pacíficament una situació que lâAjuntament vol resoldre per la via jurídica, és a dir, mitjançant un cop més la violència policial.
Pensem que lâAjuntament ha de retirar la denúncia i fer-ho públic per tal que les negociacions puguin desenvolupar-se amb normalitat i sense condicionants.
Pensem i reiterem que les condicions abans esmentades són clares, senzilles, assumibles i necessàries.
Sempre estarem obertes al diàleg sincer i raonable.
Si lâAjuntament opta per la via de la violència demostrarà de nou el seu tarannà absolutista i autoritari i ens veurem obligades a defensar-nos.
Un cop més, OKUPAR ÃS RESISTIR, RESISTIR ÃS VÃNCER.

Assemblea dâOkupes de Sabadell i Centre Social Alliberat Can Barba

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Salvem el Centre Social Alliberat Can Barba!
25 oct 2004
Anims des de Viladecans, ni un pas enrera!!!
Sindicat Terrassa