Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
ICV veta, amb PSC i PP, que Vilafranca es declari contrària a la Constitució Europea
25 oct 2004
ICV veta, amb PSC i PP, que Vilafranca es declari contrària a la Constitució Europea
La proposta va ser consensuada a petició de la CUP amb CiU i ERC.

Vilafranca podria haver estat la primera capital de comarca catalana en què lâAjuntament es posicionés contra la Constitució Europea. Però el regidor dâIniciatica per Catalunya-Verds, dintre el Grup Socialista, va votar en contra de la moció presentada conjuntament per CiU, ERC i la CUP.

El vot de Patro Recober, únic regidor dâICV al Consisitori, era decisiu per permetre que prosperés la moció presentada conjuntament per CiU, ERC i la CUP contra la Constitució Europea. Recober va afirmar subscriure el contingut íntegre de la moció però tot i això, ni tan sols es va abstenir, hi va votar en contra. El regidor va justificar la decició en la voluntat de garantir la llibertat dels ciutadans i no formalitzar una declaració institucional que no compartiria tot el municipi de Vilafranca. Per a Recober la tasca de lâAjuntament ha de ser facilitar informació a la ciutadania sobre la Constitució Europea per tal que en el referèndum previst pugui votar amb criteri a favor o en contra. Però va considerar contraproduent que lâAjunatemt es manifestés en aquest sentit quan els ciutadans tindran lâoportunitat dâexpressar la seva opinió en un plebiscit.

Otger Amatller (CUP) va fer una fortíssima crítica la Constitució Europea posant un especial èmfasi en la retallada dels drets socials i en la configuració dâuna Europa on els estats membres de la Unió refermaven el seu poder en detriment dels pobles i els ciutadans. També va fer al·lusió al no reconeixement de Catalunya com a nació i a la postergació d la llengua catalana.

Ramon Xena, portaveu dâERC, ja havia incidit en aquests aspectes i va recordar lâactuació del President del Parlament Europeu, Josep Borrell, vetant les intervencions del parlamentari republicà, Bernat Joan.

Pere Regull, portaveu de CiU, va insistir a destacar el sentit de votar a favor dâuna Constitució que no reconeixia la llengua catalana i que negava lâexistència dels catalans com a poble europeu. Regull va referir-se al âtext aigualitâ? de la moció amb la voluntat de facilitar un consens ampli que finalment no va aconseguir. Regull va fer una crida, sobretot al PSC, per sumar-se al text consensuat que no obtenir cap resposta positiva

Finalment només va aprovar-se la moció presentada pel Grup Socialista que era una declaració implícita a favor de la Constitució Europea i en defensa del âdebat necessariâ? per âgarantir la difusió dels seus continguts i promoure la participació ciutadana i el respecte a totes les posicions, la neutralitat dels mitjans de comunicació públics i la lliure i equilibrada expressió de totes les posicionsâ?.
Mira també:
http://www.llibertat.com/cup
http://noconstitucioeuropea.pangea.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ICV veta, amb PSC i PP, que Vilafranca es declari contrària a la Constitució Europea
25 oct 2004
Untat pel PSC , incapaços de treure un regidor sols els d'IC a Vilafranca són una mena de nacional-populistes. De fert en "Patro" es un funcionari frustrat de correus en excedència que no te puta idea de res del que és Vilafranca pero que és el "tonto útil" que dona pedigrí d'esquerres -No se quin pedigrí dona ser d'IC- hereus de l'Stalinisme català, pero vaja- al consistori presidit pel "nenet" Esteve del PS(C)E
Re: ICV veta, amb PSC i PP, que Vilafranca es declari contrària a la Constitució Europea
25 oct 2004
com es possible que el pp i el psoe votin en contra dels interessos dels treballadors i afavor de la constitució europea?
Sindicat Terrassa