Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
L´M.D.T. valora la seva assitencia al Forum Social Europeu (ESF London 2004)
23 oct 2004
L'MDT al Fòrum Social Europeu


Del 13 al 17 d'octubre, una delegació del MDT va ser a Londres per entre altres coses assistir al Fòrum Social Europeu.
Diversos eren els objectius previstos: valorar l'evolució del fòrum i sospesar les virtualitats que per al moviment popular català i l'Esquerra Independentista en particular pogueren ser d'utilitat, participar en la definició i gestació del moviment anticapitalista a nivell europeu i la realització de contactes polítics i socials que una trobada d'esta magnitud facilita.

El FSE, un esdeveniment amb una participació pròxima als 20.000 persones, tenia com a primer handicap un gegantisme proper a l'espectacle polític: desenes de plenaris, un centenar de seminaris, conferències i una gran fira d'intercanvi i difusió de materials polítics de tota mena (grups de defensa dels drets humans, d'immigrants, per l'equiparació de genere, de defensa dels animals, de sindicalistes i de jubilats/des, informació de processos de lluita, drets dels pobles i les seues llengües, denúncia del militarisme…). I també festes.

Este gegantisme enlluerna qualsevol militant d'esquerres i té un efecte de catarsi i de recàrrega de bateries, però també amaga els debats decisius, debats realitzats abans i durant el fòrum, reservats per a qui domina la mecànica de l'esdeveniment: no tothom sabia que el fòrum no assumia bona part del fòrum dels espais autònoms, ni coneixia la lluita entre els partidaris de l'horizontailitat creativa i els partidaris de l'espectacle vertical, ni les condicions que havia imposat l'Autoritat Metropolitana de Londres, ni les empreses que el patrocinaven… La lluita per contractar o no figures mediàtiques o empreses de catering també formava i forma part del debat.

Com en d'altres coses, el que estava i està en joc és el reflex de la ideologia i la lluita en la forma d'entendre la política i el FSE ha sigut un espai on hem convergit, almenys físicament, des de la cúpula del sindicalisme reformista europeu, CES, a un ministre del govern provisional irakia/ianqui, no sabem invitat per qui; des de les organitzacions tipus ATTAC fins a moviments independentista basc, gal·lès, kurd o català.

Com a aspecte clarament positiu hi ha la resolució final acordada per l'assemblea de moviments socials, única instància que pot emetre opinió en nom del fòrum, on es reconeix el dret d'autodeterminació dels pobles i un calendari de mobilitzacions, on s'inclou la jornada de lluita europea del pròxim 19 de març.

El proper Fòrum Europeu se celebrarà a Atenes la primavera del 2006. Una reflexió urgent que haurem de fer des de l'independentisme és sobre l'enorme desproporció entre el nombre d'assistents catalans/es, més de 700, i la reduïda presència del poble treballador català com a subjecte polític col·lectiu. Tan és així que la dispersió catalana servia per a reforçar d'altres representacions, que sí ho feien en nom dels seus respectius pobles.

D'altra banda, la delegació d'independetistes catalans va trobar temps per a realitzar un homenatge a la tomba de Karl Marx. Des de la sornegueria de l'efígie, Marx semblava confirmar-nos la vigència de la formació, l'organització i la lluita com a únic camí per a la llibertat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L´M.D.T. valora la seva assitencia al Forum Social Europeu (ESF London 2004)
23 oct 2004
Anaveu per lliure o dins la delegació unitària de la campanya dels PPCC contra la Constitució Europea? Ho dic perqué sempre dieu que hem d'anar unitdes pel Món i no sé si sou tant coherents.
Potser millor així doncs si tampoc participeu de la campanya unitaria dels PPCC contra la Constitució Europea, tampoc està bé que us aprofiteu d'aquesta entitat per promocionar-vos.
Dediqueu-vos a aixó de les CUP de 7000 vots que la resta ja farà la feina, vosaltres tranquils que quan us pogueu adonar de la feina que fan els altres ja serà massa tard.
Visca la Terra i visca la lluita municipalista de l'esquerra independentista!
Critica
23 oct 2004
M'agradiria fer una critica constructiva, no al MDT pero a les organitzacions catalanes que hi van anar.
Al FSE hi hauria com 100 paradetes de material, desde els kurds, als bascos i galegos, i fins i tot una de Malaga.
Malaudarament no vaig poder veure cap paradeta catalana.
Aixo si, l'entrada de catalans/es el primer duent estelades ho va notar tothom!Esperem que a la proxima poguem tenir-ho tot, estelades i paradeta.
Re: L´M.D.T. valora la seva assitencia al Forum Social Europeu (ESF London 2004)
23 oct 2004
la merda del mdt com les cup endavant i akests xovinistes knomes els importa catalunya o como a molt euskadi surten de cat? canalla feixista. 7000 vots i ale molta cup i merdas
Re: L´M.D.T. valora la seva assitencia al Forum Social Europeu (ESF London 2004)
23 oct 2004
vens a tocar els colons o a dividir els moviments.

TROLL! pira d'aki.
Re: L´M.D.T. valora la seva assitencia al Forum Social Europeu (ESF London 2004)
23 oct 2004
l'MDT no va assistir a les reunions preparatories de l'EI pel FSE,l'MDT no assisteix a la Campanya dels Països Catalans contra la Constitució europea....xk li fem cas a aquest gropuscul d'iluminats????
Que algo m'ho contesti de manera coherent, xk no entenc que aporta aquesta gent al MCAN, ja s'han carregat el nom de les CUP, que serà el següent????
Re: L´M.D.T. valora la seva assitencia al Forum Social Europeu (ESF London 2004)
24 oct 2004
Campanya unitària contra la constitució europea?

anem amb compte de no diluir-nos entre el batibull espanyolista...
Em sembla que la CUP va fer una feina impresionant que ha canviat el discurs dels partits assimilats al sistema (IC, ERC i fins CiU), que s'han vist acorralats per la contradicció que els ha provocat la campanya de la CUP (una campanya sense precedents, repeteixo).

Només tots units aconseguirem la llibertat.
Fem pinya, però no ens disgreguem per tonteries.

Com diu l'escrit, al Forum social no se'ns havia perdut molta cosa (potser sí que calia anar-hi...).
Re: L´M.D.T. valora la seva assitencia al Forum Social Europeu (ESF London 2004)
24 oct 2004
A3, per què ets tan embolicaire?

Que volies que no hi anessin....?
Que tampoc vols que hi vagin la resta de militants...?
Només els quatre jefessillos...?
Re: L´M.D.T. valora la seva assitencia al Forum Social Europeu (ESF London 2004)
24 oct 2004
Bona explicació de com estan les coses. Que no tot és allò que ens sembla a 1a vista:

"Este gegantisme enlluerna qualsevol militant d'esquerres i té un efecte de catarsi i de recàrrega de bateries, però també amaga els debats decisius, debats realitzats abans i durant el fòrum, reservats per a qui domina la mecànica de l'esdeveniment: no tothom sabia que el fòrum no assumia bona part del fòrum dels espais autònoms, ni coneixia la lluita entre els partidaris de l'horizontailitat creativa i els partidaris de l'espectacle vertical, ni les condicions que havia imposat l'Autoritat Metropolitana de Londres, ni les empreses que el patrocinaven… La lluita per contractar o no figures mediàtiques o empreses de catering també formava i forma part del debat."

-La crida a la reflexió sobre la necessitat que l'Esquerra independentista i el Bloc Anticapitalista del marc català vagin coordinats amb una cara visible en el futur:

"El proper Fòrum Europeu se celebrarà a Atenes la primavera del 2006. Una reflexió urgent que haurem de fer des de l'independentisme és sobre l'enorme desproporció entre el nombre d'assistents catalans/es, més de 700, i la reduïda presència del poble treballador català com a subjecte polític col·lectiu. Tan és així que la dispersió catalana servia per a reforçar d'altres representacions, que sí ho feien en nom dels seus respectius pobles".

-Una constatació simbòlica en defensa dels antecedents ideològics que segueix la nostra lluita, la lluita del poble treballador català que combat pel seu alliberament nacional i la seva emancipació de classe:

"D'altra banda, la delegació d'independetistes catalans va trobar temps per a realitzar un homenatge a la tomba de Karl Marx. Des de la sornegueria de l'efígie, Marx semblava confirmar-nos la vigència de la formació, l'organització i la lluita com a únic camí per a la llibertat."


Un escrit molt útil per als qui no hem pogut anar-hi i volem estar al dia del que es cou realment al FSE (sense autoenganyar-nos).

salut
Re: L´M.D.T. valora la seva assitencia al Forum Social Europeu (ESF London 2004)
24 nov 2004
Com podeu parlar encara de sindicalisme quan un sindicat independentista ha estat emparant el corporativisme carcerari més "faxta"???

Us recomano la dissolució.

Per a més informació:

www.adecaf.com

Salut.
Re: L´M.D.T. valora la seva assitencia al Forum Social Europeu (ESF London 2004)
24 nov 2004
Avís per a qui encara es llepi el dit o no conegui les anteriors "aportacions" d'aquest personatge:

ADECAF no ho diu obertament, ho amaga tant com pot, però la seva ideologia és la neofeixista.

ADECAF = PxC = Euroland über alles
Re: L´M.D.T. valora la seva assitencia al Forum Social Europeu (ESF London 2004)
24 nov 2004
Ets una mena de robot programat per repetir sempre el mateix o simplement ets subnormal????
sobre ADECAF
20 oct 2005
Veure l'informe-anàlisi sobre ADECAF:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/207020/index.php
Sindicato Sindicat