Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió
els membres d´E.T.A. exculpen la Laura Riera i en Zigor Laredonda
22 oct 2004
El comando Barcelona diu que va cometre l'atemptat de Terrassa sense ajut dels dos catalans

La CGT testifica a favor de Laura Riera per exculpar-la de la mort del regidor del PP de Viladecavalls
SÃ?LVIA BARROSO (enviada especial El Punt) . Madrid

Els dos membres d'ETA implicats en l'atemptat de Terrassa en què va morir el regidor del PP de Viladecavalls Francisco Cano Consuegra van actuar sols, sense l'ajut dels catalans acusats d'haver-hi col·laborat. Ho van assegurar ahir, en la primera sessió del judici, Fernando García Jodra i Liarni Armendaritz, que van identificar-se com a militants de l'organització armada i van qualificar de «mentida» la versió policial, segons la qual el barceloní Zigor Larredonda i la terrassenca Laura Riera els van donar informació «imprescindible» per cometre l'atemptat. Els quatre joves estan acusats d'homicidi terrorista.



+ Laura Riera, en primer pla, asseguda al costat de Zigor Larredonda, durant la sessió d'ahir del judici per l'atemptat de Terrassa. Foto: EFE

Tant García Jodra com Armendaritz, que ja acumulen diverses condemnes per altres atemptats amb víctimes comesos a Barcelona l'any 2000, van deixar de banda ahir la posició habitual dels membres d'ETA en els judicis, consistent a no declarar. Tot i que no van voler donar detalls sobre els fets que només se'ls atribueixen a ells -la col·locació de la bomba al cotxe de Cano Consuegra-, sí que van assegurar al fiscal que Zigor Larredonda i Laura Riera no havien intervingut per res en la preparació de l'atemptat del 14 de desembre del 2000 a Terrassa.
Segons García Jodra, ell mateix va localitzar Cano Consuegra com a objectiu mitjançant Internet, on va trobar les seves dades com a regidor del PP a Viladecavalls i la seva fotografia. També a través de la premsa va saber que treballava com a lampista, i va buscar l'adreça del taller, a Terrassa, a les pàgines grogues. «Després només ens va caldre posar-nos davant de la lampisteria i esperar, fins que el vam veure i vam identificar el seu cotxe», va afirmar García Jodra davant de la secció 4a de l'Audiencia Nacional.
En tot aquest procés, segons el membre d'ETA, no hi van intervenir per res Laura Riera, de la qual ni tan sols sabia que existia, ni Zigor Larredonda, amb qui no va contactar durant la seva estada a Barcelona perquè estava «cremat» i «hauria estat ridícul» fer-ho. Larredonda havia estat detingut el 1995 per la seva relació personal amb la membre d'ETA Rosario Ezquerra i, tot i que va quedar lliure sense càrrecs després de cinc dies als calabossos, ha estat controlat per la policia des d'aleshores, segons explica ell mateix.
La declarió d'Armendaritz va coincidir amb aquest relat, i Larredonda també va mantenir que no havia tornat a veure García Jodra des que, a principi dels noranta, l'havia conegut a Bilbao, mitjançant una cosina, abans que el basc ingressés a ETA.
Laura Riera, acusada d'haver donat dades sobre el cotxe de Cano Consuegra obtingudes a l'Ajuntament de Terrassa -on treball
ava-, va admetre haver consultat la base dedades de la direcció general de Trànsit per identificar els presumptes autors de diverses agressions racistes que la Plataforma Antifeixista de Terrassa volia denunciar. Un membre del sindicat CGT i de la plataforma, Josep Maria Pi, citat en el judici com a testimoni de la defensa, va avalar aquesta versió. Segons Pi, les dades que obtenien eren transmeses a la unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra especialitzada en grups neonazis
Coincidint amb el judici a Madrid, es va viure ahir al vespre al centre de Barcelona una acció de protesta en solidaritat amb els joves catalans empresonats per la suposada relació amb ETA. La protesta es va desenvolupar a la Rambla de Canaletes i va finalitzar a la plaça Sant Jaume, on es va fer uns minuts de concentració. Hi van participar 150 persones segons els organitzadors i unes 40 persones segons la Guàrdia Urbana. Durant l'acte es van cridar consignes de suport als presos i preses polítics catalans i bascos.

Suport a Barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: els membres d´E.T.A. exculpen la Laura Riera i en Zigor Laredonda
22 oct 2004
tot i k les xifres no son el mes important, no acavo d'entendre com pot hacer tanta diferencia en segons ki ho conti, d 150 a 40 sembla ridicul, 40 son contables un a un en un tres i no res, i 150 tb es bastant facil.

Algú k hi anés o ho veies podria dir la seva dada? pq 40 persones ho trobu molt poc, hi han grups d guiris mes grans passejant per la rambla.

PreSOS al carrer!
Absolució Zigor i Laura
22 oct 2004
Només volia recordar que avui (divendres 22) a les 20 hores a Canaletes hi ha una concentració per exigir l'ABSOLUCIÓ dels presos/es polítics/ques i denunciar aquest judici-farsa polític.

Salut i LLIBERTAT!

PD: Ahir a l'acte de RESCAT hi havia unes 70 persones.
Re: els membres d´E.T.A. exculpen la Laura Riera i en Zigor Laredonda
22 oct 2004
solidaritat amb els presos i preses
www.rescat.org
els/les volem a casa
www.rescat.org
llibertats!
Re: els membres d´E.T.A. exculpen la Laura Riera i en Zigor Laredonda
22 oct 2004
ionom fiu d les dades k dona ningu, uns en diuen mes i els altres menys..
els nazis x exemple ales seves manis sempre son 400 o mes XD o aixo diuen..
Re: els membres d´E.T.A. exculpen la Laura Riera i en Zigor Laredonda
15 ago 2005
Per vergonya no els exculparan... si heu vist "en el nom del pare"...és una peli que exemplifica akets casos, com podia ser el de la IRA.
Re: els membres d´E.T.A. exculpen la Laura Riera i en Zigor Laredonda
15 ago 2005
òstia Angel, tens el rècord a la resposta més lenta.. has entrat aquí gairebé un any després de la resposta anterior a la teva


salut!
Sindicat Terrassa