Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : especulació i okupació
Nova okupació: CSO Can Calet
22 oct 2004
L'Assemblea de la Resistència okupa el passat dissabte una masia abandonada: Can Calet, que es troba entre les Franqueses i Granollers (Vallès Oriental).
Es demana participació i col·laboració a la gent per a tirar endavant un projecte nou a la zona i que s'està construïnt a una marxa frenètica.
17_233139.jpg
Degut a que encara no s'ha fet el recull correspnent de premsa i s'han enviat els comunicats corresponents com a Assemblea del CSO, pengem els textos i comunicats que es troben ara per ara a internet.

forum llibertat.com
"El pasat dissabte dia 16 d'octubre l'Assemblea de Resistències del Vallès Oriental (amb la col·laboració de varis col·lectius popular i de l'EI) va realitzar una okupació a la frontera entre les Franqueses del Vallès i Granollers.

Els Mossos d'Esquadra esperaven l'okupació als antics cinemes mundial gràcies a un fals rumor extés per la mateixa assemblea i mentres mobilitzaven els efectius en aquella zona s'estava tapiant ja les portes de Cal Calet.

Cal Calet és una antiga masia abandonada amb la qual s'especula des de fa anys i es troba en el c/corró passat l'escola Anna Mogues. Tothom hi és convidat per iniciar el primer projecte de Centre Social Okupat d'aquesta zona.

La policia simplement ha fet acte de presència i no hi ha hagut cap conflicte. Els veïns han reaccionat molt positivament i s'han acostat a conèixer la gent que participa en el projecte.

Ara per ara s'estàn realitzant tasques de neteja, acondicionament,, construcció, equipaments, estructures... la fei´na més dura però molt important. Serà benvinguda qualsevol ajuda, col·laboració o cessiód e recursos i materials, així com s'agreix moltíssim qualsevol visita al CSO i qualsevol mostra de suport tant individual com col·lectiu."

EXTRET DE LA NOTÃ?CIA DEL 9nou, setmanari comarcal

"Un grup de joves pertanyents a una autoanomenada Assemblea de la Resistència de Granollers van ocupar dissabte per sorpresa la masia de can Calet, al barri del mateix nom de Corró d'Avall. L'edifici, propietat de l'associació el Rusc, de Tordera (el Maresme), portava uns qunts anys desocupat i es troba en un estat precari. El grup de joves âuns quinze, segons algunes fonts, tot i que no es va donar a conèixer el nombre exacteâ van entrar a la casa pels volts de les quatre de la tarda i van repartir uns fullets entre els veïns explicant les seves intencions. Almenys una trentena de joves més els donaven suport amb la seva presència, des de fora"

textos de l'AR:
COMUNICAT per al VEÃ?NAT:

Que el Vallès Oriental pateix una manca dâespais socials i que el preu de lâhabitatge és inaccessible per a la majoria del jovent, són fets evidents. Dâaltra banda les manifestacions culturals estan en mans, bé de privats que cerquen lucre, bé dâadministracions públiques que, amb més o menys filantropisme, busquen vots per mantenir-se al càrrec. No hi ha espai doncs, per a la iniciativa no dirigida, per a la iniciativa del poble.

Sense desmerèixer els col·lectius que donen vida a la cultura en aquesta comarca, la sensació que cal un espai gestionat PER A i DES DEL poble cada cop és més gran. Perquè la política, la cultura i lâamor beuen dâuna mateixa font â la realització de les persones -, i en conseqüència necessiten espais per a desenvolupar-se i barrejar-se. Aquí és on entrem tots/es i així sâexplica la necessitat dâokupar lâabandonat i ronyós espai de Can Calet abans no esdevingui el cau definitiu de rates, excrements i deixalles diverses.

Som conscients que per a nosaltres suposa una càrrega important de feina i responsabilitat però som conscients també de la paciència que haurà de lliurar-nos el veïnat, abans de jutjar-nos injustament. Intentarem tirar endavant un projecte de gestió popular basat en lâassemblearisme i la participació de la millor manera que sabem i podem. Per a nosaltres i tothom que assumeixi aquesta responsabilitat, serà un camí dâaprenentatge col·lectiu que, lluny de voler causar molèsties al veïnat, el vol enriquir amb un espai obert també a les propostes de la gent del barri.

Entenem que la llibertat sâexercita des de la base i vol el mínim de coaccions. Lâespai que ara sâallibera serà un camp obert en aquest sentit, receptiu a tots les iniciatives i a tots els col·lectius que assumeixin els principis de llibertat, igualtat i dignitat humana.

Declarem, doncs, LA MASIA DE CAN CALET com a espai de lluita, resistència, transformació i creació social obert al vostre barri i a tothom que hi vulgui participar.

revolucionant i transformant la qüotidianitat,
lâassemblea de la resistència

CRÃNICA D'UNA OKUPACIÃ ANUNICADA

âel somni es fa a mà i sense permísâ¦â
silvio rodríguez

Dissabte 16 dâoctubre...

les motxilles, les fotocòpies dâúltima hora, una bona dosi de nervis... massa feina pendent que ens obliga a deslliurar-nos del llit. Tot sembla a punt per endinsar-nos en el somni teixit sis mesos ençà.

Les tres, hora exacta. Aprofitem la calma del migdia per començar a construir la il·lusió de Can Calet. Descarreguem les eines i comencem a tancar la casa. Tanquem velles portes i ofegades finestres per obrir-ne de noves, amb diferents perspectives.

A les 4 tot és a punt. Des del balcó de la masia, megàfon en mà i manifest preparat, es declara CAN CALET com a ESPAI ALLIBERAT. La veu trencada de la ocupant sâofega entre els aplaudiments i els crits de la mitja centena de persones que des de fora recolzen solidàriament lâacció realitzada. La tensa calma regna en tot moment. La intervenció dels mitjancers acaba dâapaivagar la tímida interpel·lació de la policia; âsense ordre judicial no podeu entrarâ anuncien alguns cartells penjats a la tanca de la casa...

Les primeres hores de la tarda es dediquen a la neteja, infrastructura, intendència i reforçament de la casa. Mares, pares, amigues i veïnat aporten allò necessari per començar la rehabilitació; des del lleixiu i el fogonet fins a les aixades i el cafè.

Al capvespre ens espera la primera assemblea interna. Entre llum dâespelmes i un sortit de bona teca brindem i abracem aquest començar, altrament.

Diumenge 17 dâoctubre...

Ben dâhora, lâaroma de la xocolata desfeta que ens ha portat la âmareâ de totes nosaltres ens recorda que lâokupació de Can Calet no és un somni. Comencen a arribar els primers suports de la jornada de rehabilitació que ens espera. Repassem les tasques de la jornada i ens posem a treballar. En poques hores, Can Calet esdevé un espai de compromís, solidaritat i alegria. Fins a un centenar de persones es van acostar a la masia: nens i nenes que cercaven joc i emoció, mares i pares que demostraven un respecte incondicional, companyes i amics que alleugeraven la suma de totes les tasques i veïns i veïnes perplexos per la nova imatge de la vella masia.

Havent dinat una graellada popular i unes amanides variades recuperem lâalè i continuem la rehabilitació: neteja del pati, arrencada de males herbes, neteja de la primera planta i lavabo, treure sacs de runa...

Arrenquem els primers compromisos del veïnat: nens i nenes que demanen un espai lúdic, avis que sâengresquen amb la idea dâun hortet comunitari o veïns que sâofereixen com a mestres de ball.

Cap al vespre tothom emfatitzà un Bella Ciao, un Hasta siempre Comandante i un Ojalá a través de la veu del cantautor José Merino, que arribat del Poble Nou va omplir de música i combat el nou espai alliberat. A les 10 en punt âtal i com sâhavia establert a lâassemblea- la música sâhavia apagat, el manifest llegit i tothom aixoplugat a lâinterior de la casa. I és que el respecte vers el veïnat representa un punt imprescindible per al col·lectiu.

Dilluns 18 dâoctubre...

Ens llevem prou dâhora per tal dâaprofitar tot el dia. Comencen alguns crits de bon matí... som portada del 9 Nou! La foto i la notícia ens confirmen âa les més incrèdules- que lâocupació és real i que pot esdevenir un referent de lluita per al vallès.

Amb aquest afany comencem a distribuir les tasques necessàries i cadascú se situa allà on li és més engrescador: algunes comencen a pintar una de les parets exteriors de la casa, altres a pintar i netejar la sala principal, altres preparen cartells, banderoles i comunicats. Vàries troballes de mobles reciclats ens permeten endreçar els productes de neteja i la teca. Mentre les més valentes van fent llenya, netejant el jardí i habilitant el racó del reciclatge... altres ens sorprenen amb una significativa troballa al carrer: ja tenim un sofà!

Gent a munt i avall durant tot el dia, mans que treballen incansablement. âCan Calet va prenent formaâ ens va advertir un sorprès veí.

Dimarts 19 dâoctubre...

El somni continua eixamplant-se, la casa continua construint-se...

Més de 200 persones han trepitjat el territori alliberat de Can Calet i lâeufòria es col·lectivitza entre el poble. Projectes compartits congreguen en aquest espai que definitivament comença a caminar.

Revolucionant i transformant la quotidianeïtat,
CSO Can Calet

PROGRAMACIÃ D'ACTIVITATS pel Cap de Setmana
Dissabte:
Mati: jornada de curro
Dinar de traje... (tu trajes esto yo traere aquello)
Cantautor (Albert Hirujo)
Tarda: I Assemblea del CSO Can Calet
Nit: Botifarrada de suport

Diumenge:
Mati: Xocolatada
i el Gran Torneig del CSO Can Calet:
Futbol, ping-pong, jocs de taula, bitlles catalanes...
Dinar: Paella egetal popular
tarda: Concert sefardità
i Assemblea de veïns i veïnes.

(properament +info i recull d'imatges)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nova okupació: CSO Can Calet
22 oct 2004
Ahi ahi, Kontra la seva riquesa, les nostres okupacions!
Kuan viure es un luxe, okupar es un dret.
Anims desde KNY
Re: Nova okupació: CSO Can Calet
22 oct 2004
"va realitzar una okupació a la frontera entre les Franqueses del Vallès i Granollers."

Com que "frontera" mira que hi han sinònims com els limits del poble o comarca o regió... aviam si canviem les nostres expressions

visca la terra lliure
Sindicat Terrassa