Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : guerra
Demanen 1 any de presó als i les antimilitaristes de Bétera
22 oct 2004
El passat diumenge 17 d’octubre un grup d’antimilitaristes bloquejaren el tren amb l'equipament del quarter de l'OTAN de Bétera quan partia per a comprovar la seua capacitat de liderar la nova Força de Resposta de l'Aliança.
Dos hores més tard, i després de treure els antimilitaristes enganxats amb tubs a la via amb desmesurada violència, la policia detingué a 4 persones (dos que s’havien lligat amb tubs a les vies i les dos que portaven la pancarta) i se’ls endugué a comissaria, on al llarg de les hores de la detenció s’anà formant una concentració de suport a la porta. Sobre les 2 de la matinada passaren a disposició judicial.
La Fiscalia demana 1 any de presó per un delicte de Desordres Públics, tot i que no es causaren danys materials, no es posà en perill en cap moment la integritat física de cap persona i no va interrompre la circulació ferroviària en cap moment, doncs no va afectar a altres vies a excepció de la que estava utilitzant el tren amb material militar.

L’acció
Després d'advertir al maquinista del tren amb senyals visuals que la via es trobava tallada, i comprovar que el transport es detenia, 2 persones s'encadenaren amb tubs metàl·lics als rails de la via de servei que estava recorrent el tren des de la terminal de contenidors del Grau, lloc on havia estat carregat amb l'equipament del quarter de Bétera. Al costat d'ells, altres pacifistes desplegaren pancartes amb els lemes «STOP OTAN» i «PAREM LES GUERRES».

Desobediència noviolenta
Es tractà d'una acció de desobediència civil, pública i noviolenta, amb la qual els activistes volgueren expressar el seu desig que siguen clausurats i retornats per a ús social i ecològic tant del Quarter de Desplegament Ràpid de l'OTAN a Bétera, com la resta d'instal·lacions militars. «Ni un pam de terra per a la guerra: no volem formar part d'una guerra global en la qual tota les poblacions som víctimes potencials».
En efecte, les maniobres de Saragossa van a servir per a valorar la capacitat del quarter de Bétera per a liderar la Força Ràpida de l'OTAN, incitada per Rumsfeld i l'objectiu de la qual és la lluita contra el «terrorisme internacional i les armes de destrucció massiva» mitjançant operacions com la de L'Iraq.
«El quarter de Bétera, no només produeix i emmagatzema violència, inseguretat i por com tota instal·lació bèl·lica, sinó que a més té capacitat per a projectar-les cap a qualsevol lloc del món: per això anem a fer tot el possible per a obstaculitzar el seu funcionament», han declarat els i les activistes.
Mitjançant el bloqueig del tren militar, els i les antimilitaristes han volgut fer una crida a la insubmissió activa i la no-col·laboració amb els preparatius de les guerres. Com exemple conviden a realitzar objecció a la despesa militar en la declaració de la renda, «per a detenir el tren de la despesa militar: 40 milions d'euros diaris per a mantenir greixats els engranatges de la guerra i la tercera part de la inversió pública en investigació per a nous sistemes d'armes». Aquesta acció noviolenta està emmarcada dintre de les protestes contra la instal·lacions militars que van tenir lloc el passat mes de maig en diferents llocs de l'Estat i que estan convocades novament per al pròxim any. Al mateix temps, l'acció continua un treball d'oposició a la base de militar de Bétera que ja duu tres anys produint manifestacions, accions, acampades, etc.



Per a materials gràfics d'aquesta acció, consulteu Indymedia Center Barcelona



-8< - - -

Notícia del ContraInfos passat:

Detingut un tren militar a Bétera

Bétera/Camp de Túria.- Al voltant de les 18:30h. del 17 d’octubre un grup d’antimilitaristes de tot l’estat ha bloquejat el pas del tren militar que transportava l’equipament del caserna de la OTAN a Bétera fins el camp d’entrenament militar de San Gregorio (Saragossa), on la OTAN té previst realitzar unes maniobres militars per comprovar la seva capacitat per comandar la nova Força Ràpida.


Després d’advertir al maquinista del tren que la via es trobava bloquejada i comprovar que el convoi s’aturava, 3 persones s’han encadenat amb tubs metàlics a la via, impedint així que el tren es posés en marxa, mentre altres activistes desplegaven pancartes al voltant de la via i el convoi. Tot i que de seguida van ser vistos per helicòpters de la policia, va passar una bona mitja hora fins que es va presentar la primera patrulla, que no sabia ben bé què havia de fer. Després de dispersar els periodistes que allí es trobaven, van començar a estirar els braços dels activistes encadenats fins que van poder tallar la cadena que es trobava al canell. No va ser fins a les 20h., quan van tallar les cadenes de la segona persona encadenada a la via, que van procedir a la detenció de les activistes. Van passar a disposició judicial on, després de declarar, van sortir, cap a les 2 de la matinada, amb els càrrecs de desordres públics, fet que el Ministeri Fiscal demana una pena d’un any de presó. El judici està previst que es celebri el proper 3 de novembre.
Aquesta acció de desobediència civil no-violenta està emmarcada dins la campanya contra les bases militars que es realitzà el passat mes de maig i que vol tenir continuïtat el proper any.





Contra-Infos 19/10/04

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Demanen 1 any de presó als i les antimilitaristes de Bétera
22 oct 2004
SI A L'ACTIVISME ANTIMILITARISTA!!!!!!
FORÇA ,ACCIO , I RESISTENCIA.
Sindicato Sindicat