Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
<< 1ª Festa per l'Ensenyament Popular >> Alternativa ESTEL Secundària Barcelona
22 oct 2004
Cicle de debat sobre el model d'ensenyament que volem:

11'30 - Presentació dels nous plans europeus d'ensenyament + debat (a La Torna).
14'00 - Dinar popular a La Torna.
16'30 - Presentació i tertúlia sobre el model d'ensenyament cubà, amb un membre de l'Institut Cubà d'Amistat amb els Pobles (a La Torna).
19'00 - Xerrada i debat sobre l'ensenyament durant la II República amb una testimoni + debat final de la jornada (a la Fera).
20'30 - Obertura de portes i paradetes a la Fera.
21'00 - Lectura del manifest de la jornada + concert (entrada 2 e): Insershow, Pirat's Sound Sistema, Arma social, Divisió 29.

La Torna (c/ St Pere Màrtir 37)
La Fera de Gràcia (c/ Sta Àgata 26)
Alternativa ESTEL al Fòrum Social Europeu 2004

Una delegació d'Alternativa ESTEL ha estat present al Fòrum Social Europeu celebrat a Londres entre els dies 15 i 17 d'octubre. La cita ha reunit unes 20.000 persones de 65 països diferents, segons els organitzadors, que han valorat molt positivament l'encontre qualificant-lo com un gran èxit. Tot i així, la tercera edició del Fòrum Social a Europa ha vist com emergien nous fronts de crítica en relació al seu procés organitzatiu i pel que fa a les nombroses contradiccions ideològiques que cal passar pel sedàs de la reflexió.

Les principals crítiques s'han centrat en la denúncia de l'apropiació del procés d'organització del Fòrum per part de les grans ONG's, sindicats i de les forces polítiques d'obediència socialdemòcrata com el Socialist Workers Party, o el Socialist Action (grup de l'actual alcalde de Londres, Ken Livingstone) així com la creixent corporatització dels comitès organitzadors del FSE.

La delegació d'Alternativa ESTEL, junt amb companys i companyes dels Països Catalans, ha donat a conèixer la lluita de l'esquerra independentista catalana tan en el marc oficial del FSE com en els espais autònoms organitzats paral·lelament. Però la tasca principal de la delegació s'ha centrat en l'intercanvi d'experiències i punts de vista amb altres organitzacions d'estudiants d'arreu d'Europa amb l'objectiu d'assegurar unes bases per afrontar els reptes que ens planteja el procés de convergència europea en matèria educativa, l'anomenat procés de Bolonya.

Des d'Alternativa ESTEL entenem que aquest és el principal repte que ha d'abordar el moviment estudiantil a nivell europeu. Alhora ens brinda l'oportunitat de coordinar esforços, sumar iniciatives i bastir xarxes de treball entre organitzacions estudiantils d'arreu que serveixin a projectes de transformació social, arraconant els grans sindicats de caràcter apolític, contra el procés de liberalització del sector educatiu.
Mira també:
http://www.alternativaestel.org/
http://www.alternativaestel.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: << 1ª Festa per l'Ensenyament Popular >> Alternativa ESTEL Secundària Barcelona
22 oct 2004
molt currat
Sindicato Sindicat