Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Nova vícitma mortal dels MOSSOS!
21 oct 2004
UN MALALT PSIQUIÀTRIC MOR ASFIXIAT EN UN FORCEJAMENT AMB SIS MOSSOS D'ESQUADRA

• La dona havia demanat un metge per afrontar una crisi del seu marit i s'hi van personar 6 agents policials
• L'home va morir al ser immobilitzat per sis agents que el vn asfixiar a casa seva, a Santa Susanna
• La seva dona declara que sols va demanar un metge perquè ell tenia al.lucinacions i es nega a declarar a comissaria 'davant dels qui han matat el meu marit'
• Els mossos -meravelles de la democràcia!- descarten una investigació interna.
ÓSCAR HERN�NDEZ/SANTA SUSANNA
(el periodico de catalunya)

Lila R. va trucar diumenge a la nit a l'Hospital de Mataró perquè vingués un metge a ajudar el seu marit, malalt psiquiàtric, perquè veia al.lucinacions. Però amb l'ambulància s'hi van presentar tres cotxes dels Mossos. El que havia d'haver estat l'administració d'un calmant va acabar amb un forcejament i una mort, la del pacient. Claudio L. P., de 42 anys, va morir a la porta de casa seva mentre diversos policies l'immobilitzaven davant dels crits desesperats de la seva dona i el seu fill.
"El van matar els Mossos. El van asfixiar", es lamentava Lila R. a la porta del seu xalet, a Santa Susanna (Maresme) hores abans d'haver d'explicar al seu fill, de 12 anys, que el seu pare és al tanatori de Calella. "Els sis mossos se li van llançar al damun i van començar a clavar-li cops amb les porres. Li van posar les manilles i se li van col.locar a sobre mentre Claudio cridava que no podia respirar", va explicar la dona.
Lila R. no entén com és possible que ella truqués perquè hi enviessin un metge i que arribessin tres cotxes de policia a part d'una ambulància, sense metge i amb uns sanitaris que no podien administrar tranquil.litzants. Quan el metge va arribar, dilluns a la una de la matinada, no- més va poder certificar la mort.

CRITS I NERVIS
Una hora abans, diversos veïns van sortir al carrer de la urbanització al sentir els crits, però els Mossos els van obligar a ficar-se a casa. "Li cridaven a Claudio que callés. Després es van posar nerviosos i van demanar una altra ambulància", va explicar un veí, que es va haver d'amagar perquè els Mossos no el veiessin.
Mentre Claudio L. era al terra immobilitzat i emmanillat, la seva dona va sentir com ell la cridava. "Però els mossos no m'hi van deixar acostar. Fins i tot vaig sentir com un d'ells, ros, li cridava: '¿T'estàs quiet o vols rebre?'" Al cap d'una estona, després d'implorar que s'asfixiava, l'home ja no es va moure més.
Els Mossos d'Esquadra van començar dilluns a prendre declaració als testimonis: dos tècnics sanitaris d'una ambulància, la dotació d'una segona ambulància medicalitzada, els policies i la viuda.
Fonts dels Mossos van explicar que la mort de Claudio L. P. no va ser conseqüència de l'actuació policial per immobilitzar-lo. "Hi vam anar per ajudar la dotació d'una ambulància que tenia problemes amb un pacient psiquiàtric. A l'arribar, vam veure que era una persona de gran complexió i violenta. Va intentar prendre l'arma a un dels policies i dos agents en van resultar contusionats". Van afegir que els sis mossos implicats estan molt afectats pel que ha passat, però van descartar que es qüestioni la seva actuació i que se'ls obri cap expedient intern.

AUTÃ’PSIA INACABADA
Un forense del jutjat d'Arenys va començar ahir l'autòpsia i, segons fonts pròximes al cas, no ha trobat dades que inculpin els Mossos en la mort del pacient. No obstant, les proves forenses no s'han acabat, ja que encara s'han de fer les anàlisis toxicològiques. L'autòpsia aclarirà si Claudio va morir per causes naturals o a causa dels cops rebuts o asfixiat pel pes dels agents.
"Que quedi clar que era una persona culta, que llegia moltíssim i que va estudiar tres anys de Medicina. Que no havia tingut mai cap problema amb ningú. Que molta gent l'estimava. Que era un paràs amb el seu fill. I que, abans que el matessin, només va insultar els Mossos, però no els va agredir", va insistir la seva dona, que ha posat el cas en mans d'un advocat. Claudio L. P., que fins la setmana passada regentava una botiga a Calella, va començar a rebre assistència psiquiàtrica fa dos anys afectat per la mort del seu pare.







Vuit policies van immobilitzar el malalt mental
Els Mossos reiteren que va voler agredir els agents


ÓSCAR HERN�NDEZ/ BARCELONA (EL PERIODICO) 21.10.04
Dos agents de la Policia Local de Santa Susanna (Maresme) van ajudar els Mossos a immobilitzar el malalt psiquiàtric que va morir en el forcejament amb els agents dilluns a la matinada. La col.laboració dels agents locals eleva a vuit el nombre de policies que van anar al domicili de Claudio L. M., de 42 anys, després que la seva dona sol.licités la presència d'un metge perquè el seu marit patia al.lucinacions.
L'esposa de la víctima, Lila R., testimoni de la batussa, es va negar ahir a declarar davant els Mossos i ho farà davant la jutge d'Arenys de Mar que investiga la mort. "No puc declarar davant dels policies que van matar el meu marit", va explicar a aquest diari. La viuda no entén per què van anar vuit policies a casa seva quan ella havia demanat un metge per atendre el seu marit, que no era violent.
Els Mossos van assegurar ahir, a través d'un comunicat, que van decidir reforçar la presència d'agents, davant "el comportament altament agressiu" de la víctima, que feia 1,85 metres i pesava més de cent quilos. Segons els agents, Claudio L. M. els va tirar pedres i els va ruixar amb una manguera.
Un dels policies locals de Santa Susanna va declarar a Efe que els Mossos no van pegar a Claudio L.M. sinó que "només se'l va reduir". No obstant, Lila R. assegura que no només li van pegar, sinó que s'hi van posar diversos agents a sobre i el van emmanillar, mentre l'home cridava que s'estava asfixiant.
El malalt, que va rebre tractament psiquiàtric fa un any arran de la mort del seu pare, regentava una botiga a Calella. La seva dona afirma que no havia protagonitzat mai episodis violents.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nova vícitma mortal dels MOSSOS!
21 oct 2004
Aquesta es la seguretat que ens venen. Aquest es el terrorisme d'Estat que patin. Aquesta es la resposta a la comanda d'assistencia médica, la repressió fins la mort, l'eliminació física. Que la vidua lluite fins la depuració de responsabilitats. Molt semblan es el cas del jove Pedro Alvarez. El policía assassí encara no s`ha trobat. Tan mateix passará ara. Els polis s'encubrirán uns als altres, com sempre. Salut.
Sindicato Sindicat