Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
21 oct 2004
Més de 200 persones intenten aturar en aquest moments l'avanç de la policia antiavalots que pretén desallotjar el Pati Blau. Sembla que la situació és greu.
Forts enfrontaments a Cornellà. Els voltants del Pati Blau són plens de barricades que volen aturar l'avanç dels furgons policials que ja carreguen contra els i les manifestants.

**************************************************

Aquest és el comunicat que s'havia fet aquest matí des del Pati Blau:

Contra el desallotjament del CSO Pati Blau el 21 d'octubre.
En el que portem d’any s’ha incrementat l’ofensiva contra els espais alliberats i centre socials okupats tant pel nombre de desallotjaments com pels anys que aquests centres socials portaven funcionant. Ara li toca al CSO Pati Blau.

Afrontem el desallotjament avorrides de la rutina dels desallotjaments, avorrides dels escrits que ens anuncien un altre desallotjament, avorrides de l’especulació, avorrides de la "justícia" injusta, avorrides dels corruptes que monopolitzen la política, ... Perquè la rutina dels desallotjaments trenca els projectes que duen a terme des dels centres socials hem de trencar la rutina dels desallotjaments.

Sis anys d’okupació

Des de l’assemblea del CSO Pati Blau es pretenia i es pretén portar a terme de forma autogestionada projectes que responen a diferents lluites socials o, simplement, d’aprenentatge que, ens realitzin tant de forma individual com de forma col·lectiva. El CSO Pati Blau és la continuació, ampliació i maduració d’un projecte iniciat al CSO El Salt que va ser desallotjat a l’any 1998. Així, diferents col·lectius que necessitaven un espai per poder dur a terme les seves lluites van okupar a principis de desembre de 1998 la finca situada al C/ Rubió i Ors nº1-3.

Aquest havia sigut un espai emblemàtic a Cornellà. Als anys seixanta-setanta, els veïns i veïnes de la nostra població (és a dir, els nostres pares i mares) i de les ciutats del voltant llogaven aquest espai per a fer els seus "guateques". Fins que es van obrir altres centres d’oci a la comarca es va mantenir com a punt de trobada per a gent de diferents poblacions. Als anys vuitanta va començar la davallada d’aquest espai, ja que només funcionava com a bar. L’última persona responsable del local el va anar descuidant fins que el Pati Blau va ser tancat. I així es va sumir en quinze anys d’abandó transformat en un cau de rates i un abocador de runa, mentre aquesta finca era objecte de l’especulació.

Amb la reobertura d’aquesta casa, l’assemblea del CSO Pati blau va recuperar un espai emblemàtic, donant-li vida i recuperant un local on persones del poble o d’altres poblacions puguin portar a terme els seus projectes. Les activitats es realitzen a preus populars, quan no són gratuïtes, per facilitar-hi l’accés al màxim de gent possible. Des dels centres socials tenim l’objectiu de donar i donar-nos una alternativa, a la mercantilització de la cultura i explorar i difondre noves formes d’expressió lluny de l’elitisme de la cultura oficial.

En els més de cinc anys d’okupació l’espai ha estat utilitzat de forma permanent per col·lectius antifeixistes (RAK), contra-culturals (Herejía), de contra-informació (Korneinfoyà i La destraleta), de malabars, grallers i castellers. A més d’altres que l’han utilitzat de forma puntual per a realitzar-hi assemblees, xerrades, trobades de col·lectius, festes, concerts, exposicions, obres de teatre, dansa, ... la qual cosaha permès difondre les seves activitats i lluites (antifeixistes; de solidaritat amb altres pobles: Nicaragua, Burkina Fasso, Cuba, Euskal Herria, Veneçuela, el Perú, Irlanda...; anti-sexistes; anti-repressives; contra l’explotació laboral; per la lluita dels immigrants; contra l’especulació i per la defensa del territori; i un llarg etcètera). Tots tenen en comú la seva lluita contra el pensament únic i el continu intent d’alliberar-nos de l’opressió en totes i cada una de les seves formes.

On hi ha dissidència sempre hi ha repressió.

Aquest Estat s’encarrega d’aniquilar les veus dissidents que qüestionen i s’enfronten a tots els seus abusos de poder. Ells utilitzen totes les seves armes: la "justícia", la policia, els mitjans de comunicació...

Tot desallotjament suposa la pèrdua d’un espai on portar a terme projectes, mentre la policia pren el barri amb un dispositiu desproporcionat tant d’antiavalots com de la brigada d’informació (especialitzada en l’espionatge i la repressió silenciosa dels moviments socials) es dediquen a fer massives identificacions a les persones que es volen solidaritzar en la defensa dels espais alliberats o als veïns i veïnes. L’Estat posa tots els recursos que té al seu abasta (amb diners públics) al servei dels propietaris de l’edifici que durant quinze anys l’havien abandonat. Amb això converteixen el barri en territori de guerra amb policies armats i secretes encaputxats a totes les cantonades pertorbant la tranquil·litat del barri, sense tenir en compte si hi ha escoles a prop.

Però això no és només un atac al Pati Blau ni a l'okupació si no un atac a una eina de lluita contra el pensament únic preestablert. Per això ens neguem a perdre aquest projecte i practicarem la legitima autodefensa per tots els mitjans que creguem necessaris per evitar el desallotjament. Més enllà de la crítica a l’especulació defensem les okupacions com a mitjà per a difondre i recolzar les diferents lluites que en ells s’hi expressen i que d’altra forma no tindrien espai en la societat del consens obligat. Defensem les okupacions contra tots aquells que precaritzen la nostra existència.

Encara que estem pendents de la resolució d'un recurs que ens pot donar l'aplaçamnet d'un mes volem convocar una concentració contra el desallotjament: DIJOUS 21 D'OCTUBRE A LES 9h. AL CSO.PATI BLAU
CSO Pati Blau
c/Rubió i Ors 1.
Cornellà de Llobregat
Barcelona
csopatiblau ARROBA hotmail.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
21 oct 2004
Suerte en vuestra lucha siempre que sea para joder a este podrido sistema y no para jodernos a nosotros en nuestra lucha por nuestra identidad y por la verdadera soberanía con vuestros garrulos antifascistas.
Visca l'alliberament d'espais i de nacions oprimides.
21 oct 2004
Hi ha molta gent que us donem suport actiu o simbòlic. Cal seguir lluitant per canvair la nostra societat. Visca la llibertat.
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
21 oct 2004
los maderos se han cagao!!!aupa pati blau!!!
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
21 oct 2004
SEMBLABEN ELS ROMANS,JEJE RECULANT AMB ELS SEUS CASCS I ESCUTS DEBANT LES PEDRES DE LA RAO,
CASI A LESTIL ASTILLEROS AIAI QUE GRANDES!!!!
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
21 oct 2004
pos mu bien chavalotes...me parece muy interesante la cultureta expuesta más ariba y encuentro una putada lo del desalojo pero....os habeis llegado a pensar en lo que habeis hecho esta mañanita? habeis actuado como unos perros...ale...a joder al prójimo (..lanzar piedras, quemar contenedores, joder coches aparcados (los de vuestras putas madres eso espero)....pero por dios si pareceis nazis...de 15 en 15 o de 100 en 100 sois todos muy valentotes eh?? pero viendos por la calle deciros que de dos en dos sois unos mierdas...peludos, guarros,sucios hobbits....marmotas peludas, ladillas y gallumbos cagaos...buf se me ocurren tantas cosillas. En fin que a ver si nos dejamos de ostias y hacemos algo en esta vida que resulte interesante que si tanto deseais vivir como unos perros de mierda quizás sea más interesante que pongáis unas velitas a vuestro santo protector que quizás en la próxima vida.....quién sabe.

en fin...ante todo un besote que los guarros bien vaus con las mariconadas de los pijos no? (si al fin y al cabo sois como todo lo que criticais) apa...adéu.
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
21 oct 2004
anda majo te has llenao de gloria criticando, la lengua viperina te la hacia un nudo i te la metia en el culo valiente
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
21 oct 2004
El cas és que sempre està bé tenir algú que s'enfronti amb les forces de seguretat, d'aquesta manera es recorda als governants que els ciutadans també tenen el recurs de la força si cal.

És clar que sempre hi haurà qui preferirà viure subjugat i vilipendiarà aquells que, amb major o menor habilitat per analitzar, entendre i donar a conèixer de manera efectiva els seus motius, prenen el camí de la dissidència, una via difícil que només recorren uns pocs, però que a la llarga beneficia el conjunt de la societat.
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
21 oct 2004
No hay palabras que puedan describir la rabia con la que he recibido la noticia de este nuevo desalojo, pero ante todo, y una vez más, debemos permanecer más unidos que nunca, la ofensiva és cada vez más represiva i siniestra. Desde el desmedido y brutal ataque a la celebración del D-FORM no paran de golpearnos con la unica manera que saben, con la fuerza de su aparato policial. Saben que cada vez somos más los que no estamos dispuestos a callar, los que vemos en cada una de sus actuaciones un recorte de la libertad que tenemos el derecho a exigir, los que vamos a actuar y a salir a la calle cada vez que un atentado contra el legítimo derecho a escoger cada uno su modo de entender la vida nos golpee.
Demuestran una vez más que no saben razonables, esconden los verdaderos motivos y criminalizan al que decide no seguirles el juego, al que decide pensar (que osadía!).
Repito, debemos permanecer unidos, no debemos desanimarnos, todo esto nos demuestra que vamos por el buen camino, y que cada vez nos temen más.
Un abrazo a todos l@s amig@s del Pati Blau:
estem amb vosaltres!
Por cierto, el comentario del listo ese, que se debe aburrir como una ostra en su casa, nos demuestra una vez más que no tienen argumentos, que sólo saben insultar (creen acaso que nos molesta? que nos afecta lo que digan?) y criminalizar. Tienen miedo, y no saben qué hacer ni qué decir. Temen la libertad, la verdadera y única libertad, la del que siembra sin prejuicios ni presiones su propio camino. O sea que, majo, como no voy a rebajarme a tu altura, sólo decirte que vuelvas cuando tengas argumentos, que con esa sarta de insultos fáciles e infantiles, sólo demuestras tu propia ignorancia.
Saludos a tod@as!
Nos vemos por las calles.
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
21 oct 2004
ja ves si han arribat a rekular al final.ha sigut llastima k no s'ha pogut aguantar mes i tot.els kabrons amb les piloteres.sempre igual.enga lanzamos bolas a ver si le damos a mas gente mejor..
policia desgraciada
ki sembra la miseria rekull la rabia
Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
21 oct 2004
s'ha fet el ke s'havia de fer!!!!SI NO HAGUESSIM PROVOKAT AMB LES BARRIKADES Y ELS PNEUMATIKS CREMANT NO HAGUESIN VINGUT Y EL EL DESSALLOTJAMENT HAGUÉS SIGUT UN BON DIA PEL MAT� COM SEMPRE FAN, AIX� S'ESTAVLIEN ALDARULLS, PERO NO, AVUI ELS HEM DESFET L'ESTRATEGIA, HI HA HAGUT RESISTENCIA, ELS HEM FERIT!!!! CAP DESALLOTJAMENT SENSE RESISTENCIA!!!
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
22 oct 2004
Muerte a los maderos!!!!!! No veas como les emos plantao cara, y tu pedazo de hijo de puta que criticas tanto, ves con cuidado que sabemos quien eres..
Aupa Resistenci okupa!!!!!!
Elpobleantat cara a aquest desallotjament cultural!! Visca el Pati Blau i Visca el Poble!!!
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
22 oct 2004
Kaña a los maderos de mierda, desalojaran nuestras casas, pero nunca nuestras ideas. Un fuerte abrazo desde Euskal Herria!!!
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
22 oct 2004
Maleits fills de puta.... al pati blau va boxejar un avi meu i tot !!! ens ha vist tot deu per aixo !! ja els esta be al romans akests VISCA KORNELLÀ sempre resistent i alternatiu
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
22 oct 2004
amunt korneyà!!! això és resistència i dignitat!!! una abraçada!!! kp-komando.
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
22 oct 2004
Estic orgullosisim del meu poble i de la lluita constant que tenim contra l'ordre preestablert.
Aupa els centres socials!
Aupa el pati blau!
Aupa la cultura popular!
Aupa el poble productor!!!!!
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
24 oct 2004
hem guanyat, felicitats i molta energia per continuar.. perquè no oblidem mai... no hi som totes falten els pres@s... llàstima que de vegades la gents ho crida més en concerts "del rollo" que al carrer... però bueno, aupa els i les que som... !!!!!!!!!
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
24 oct 2004
Je-je... astilleros arriba...

Ja feia falta veure'n una de bona... llàstima que lo que he vist ha deixat molt a la imaginació, com deia el tipo aquest. Perquè a veure:

- Cotxes cremant jo no n'he vist, però palabrita del niño Jesús que això no ho perdono. Ara... travessar-ne al mig del carrer, pos no pasa ná (i a qui tant li molesti, que s'ho faci mirar...) o buidar un autobús, pos ná tampoco...

-Els containers i eso... pos tampoc pasa ná... no sé... lo únic que em sap greu és lo de quan pateixen les conseqüències gent particular: ja sigui un cotxe cremat per revoltad@s, ja sigui gent amb pilotes a la cara per causa de càrregues o dispersions.

Aupa KNY.

Diferents okupacions, mateixa lluita.

Yoques
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
24 oct 2004
Seguiu okupant, que no us fotin fora de cornellà! per cert, si els aldarulls no eviten el desallotjament són innecessàris, bé és la meva opinió, si no us haguessin fotut fora hauria valgut la pena, però el plàstic dels containers beneficia als EUA i als monarques Saudies tot buidant les butxaques de la societat (maleïda, però societat) que us envolta i que hem de transformar entre tots per tots els mitjans. Salut i Lluita!
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
24 oct 2004
per cert al imbécil que us ha insultat ni putu cas. Lluita Solidària!
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
24 oct 2004
admirador del okupes, ets un pringadet hipiflower
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
25 oct 2004
Ya me gustaría veros a vosotros trabajar cabrones(mucho que defendeis a los obreros, y vosotros no lo sóis) gente como mi padre que sufre por los capitalistas y por los malditos inmigrantes(el otro dia una puta gitana le robó 350 €) ahora diréis tu padre es un explotador!! PUES NO SEÑORES, MI PADRE ES UN TRABAJADOR, Y ES A UNO DE LOS MUCHOS QUE JODÉIS(todos obreros) CON VUESTRAS PATALETAS PORQUE NO QUEREIS TRABAJAR.
Vayánse a una puta isla desierta a fundarse un país donde viváis libres... pero por favor dejen en paz a la gente honrada.
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
25 oct 2004
qien te ha dicho q no trabajamos?
lo q no qeremos es q nos exploten. y no le echamos la culpa a la inmigracion si no a los empresarios de nuestras condiciones laborales. o qien decide tu sueldo? (si es q trabajas)
no no qiero trabajar para enriqecer al capital. qiero trabajar para conseguir un mundo donde la gente disfrute d la vida. un mundo donde no haya 260 familias q posean el 60% d las riquezas del planeta.

si me dejasen fundar un pais, no lo dudes q me iria alli pero lo que pasa es que se han apropiado d todo y colonizado y conquistado todo.

o tu lo q qieres es una hipoteca a 60 años y un sueldo d ett temporal y precario? y ahora no me vengas q la culpa es d la inmigracion... q esta no decide los salarios. q piensas d la inmigracion española q fue a europa durante el siglo pasado?

por favor, estudia, reflexiona, lee fuentes diferentes y deja d decir silogismos.
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
25 oct 2004
Pues mira te voy a hablar, mi tía se fué a Francia y vivía peor que un puto inmigrante de estos que nos invaden y los que todo político por demostrar a la gente que es "buena" les da dinero.
No te voy a discutir que la pobreza sea por el capitalismo porque es verdad, pero la inmigración en parte tiene culpa, porque si no hubiera inmigrantes para hacer tareas bastante baratas, los empresarios se rascarían el bolsillo y se conseguirian muchas cosas buenas para los trabajadores.
NO a la INMIGRACION!!!
¡¡¡Arriba España!!!
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
25 oct 2004
por q se fue tu tia a francia?
sabes lo que es la movilización de empresas? si paras la inmigracion las empresas se van a otros paises. estudia un poco mas, hombre!!! no des soluciones simplistas.
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
25 oct 2004
Porque para entonces los Españoles eran pobres porque el señorito Franco y sus amigos derechones tenian todo el dinero(y Carrillo que se llevó muchisimas cosas de gran valor), y mi tia no iba a una empresa, iba a ser sirvienta en una casa.Por cierto dejad de darosla de listo en economia por favor.
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
25 oct 2004
No teneis vergüenza, iros a joder a otra parte, siempre quemando y destrozando lo que los trabajadores pagamos. Okupas, desapareced, vuestra lucha carece de un ideal fuerte, simplemente escudais vuestra rabia y juergas en unos ideales que no sentís.
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
25 oct 2004
En Madrid, lo hubierais pagado caro, es una lástima que aquí con tanta política la Policía no pueda actuar como le exige la ley, de ser así lo habríais pasado mal. Pero tranquilos que vendran vuestra Policía Autonomica, y ya se sabe que los palos si son de casa duelen menos, pero os van a dar una somanta palos que os vais a poner a currar todos de golpe.
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
26 oct 2004
Pero estos que van a trabjar, si no tienen neuronas para estudiar y no tienen fuerza para levantar una simple caja...ais si tuvierais que trabajar tanto como mi padre ninguno de vosotros(mierdas que sois unos mierdas) seguiría vivo.
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
26 oct 2004
Doncs si tant parles de treballar, perquè no pares de repetir "com el meu pare". I tu que treballes? O parles x parlar?

Be. oblidant aquest individu... Moltes felicitats x lo q eu fet!!! Heu triunfat! Que mengin pedres, que nosaltres no parem de menjar pilotes! Llàstima que no s'hagi pogut evitar el desallotjament, però almenys ens han vist, aquest cop ha estat massa gran perquè ho amaguessin. Resistim ara i sempre!
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
27 oct 2004
Dons si tornen els esperarem, i vosaltres també pòdeu venir fills de puta, ja veurem qui te les mans pelades de penkar akí jajajaja....

CORNELLÂ TORNARÂ A CREMAR !!!!
Re: Cornellà: Enorme enfrontament al carrer per defensar el Pati Blau
16 nov 2004
la solidaritat es l'arma ems forta dels pobles!!!units i unides...guanyarem!!!visca el C.S.O Pati Blau que continuarà present en els nostres cors!!!
abraçada revolucionaria(kp)

jo ta ke
Sindicato Sindicat