Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Cornellà: Comença la concentració contra el desallotjament d'El Pati Blau
21 oct 2004
En aquests moments ja ha començat la concentració contra el desallotjament d'El Pati Blau, just davant de l'edifici. Hi ha un centenar de persones amb cassoles i xiulets. El desallotjament continua en peu, no ha estat suspès. Aquí us enviem el comunicat que han elaborat des del centre social:
"En el que portem d’any s’ha incrementat l’ofensiva contra els espais alliberats i centre socials okupats tant pel nombre de desallotjaments com pels anys que aquests centres socials portaven funcionant. Ara li toca al CSO Pati Blau.

Afrontem el desallotjament avorrides de la rutina dels desallotjaments, avorrides dels escrits que ens anuncien un altre desallotjament, avorrides de l’especulació, avorrides de la "justícia" injusta, avorrides dels corruptes que monopolitzen la política, ... Perquè la rutina dels desallotjaments trenca els projectes que duen a terme des dels centres socials hem de trencar la rutina dels desallotjaments.

Sis anys d’okupació

Des de l’assemblea del CSO Pati Blau es pretenia i es pretén portar a terme de forma autogestionada projectes que responen a diferents lluites socials o, simplement, d’aprenentatge que, ens realitzin tant de forma individual com de forma col·lectiva. El CSO Pati Blau és la continuació, ampliació i maduració d’un projecte iniciat al CSO El Salt que va ser desallotjat a l’any 1998. Així, diferents col·lectius que necessitaven un espai per poder dur a terme les seves lluites van okupar a principis de desembre de 1998 la finca situada al C/ Rubió i Ors nº1-3.

Aquest havia sigut un espai emblemàtic a Cornellà. Als anys seixanta-setanta, els veïns i veïnes de la nostra població (és a dir, els nostres pares i mares) i de les ciutats del voltant llogaven aquest espai per a fer els seus "guateques". Fins que es van obrir altres centres d’oci a la comarca es va mantenir com a punt de trobada per a gent de diferents poblacions. Als anys vuitanta va començar la davallada d’aquest espai, ja que només funcionava com a bar. L’última persona responsable del local el va anar descuidant fins que el Pati Blau va ser tancat. I així es va sumir en quinze anys d’abandó transformat en un cau de rates i un abocador de runa, mentre aquesta finca era objecte de l’especulació.

Amb la reobertura d’aquesta casa, l’assemblea del CSO Pati blau va recuperar un espai emblemàtic, donant-li vida i recuperant un local on persones del poble o d’altres poblacions puguin portar a terme els seus projectes. Les activitats es realitzen a preus populars, quan no són gratuïtes, per facilitar-hi l’accés al màxim de gent possible. Des dels centres socials tenim l’objectiu de donar i donar-nos una alternativa, a la mercantilització de la cultura i explorar i difondre noves formes d’expressió lluny de l’elitisme de la cultura oficial.

En els més de cinc anys d’okupació l’espai ha estat utilitzat de forma permanent per col·lectius antifeixistes (RAK), contra-culturals (Herejía), de contra-informació (Korneinfoyà i La destraleta), de malabars, grallers i castellers. A més d’altres que l’han utilitzat de forma puntual per a realitzar-hi assemblees, xerrades, trobades de col·lectius, festes, concerts, exposicions, obres de teatre, dansa, ... la qual cosaha permès difondre les seves activitats i lluites (antifeixistes; de solidaritat amb altres pobles: Nicaragua, Burkina Fasso, Cuba, Euskal Herria, Veneçuela, el Perú, Irlanda...; anti-sexistes; anti-repressives; contra l’explotació laboral; per la lluita dels immigrants; contra l’especulació i per la defensa del territori; i un llarg etcètera). Tots tenen en comú la seva lluita contra el pensament únic i el continu intent d’alliberar-nos de l’opressió en totes i cada una de les seves formes.

On hi ha dissidència sempre hi ha repressió.

Aquest Estat s’encarrega d’aniquilar les veus dissidents que qüestionen i s’enfronten a tots els seus abusos de poder. Ells utilitzen totes les seves armes: la "justícia", la policia, els mitjans de comunicació...

Tot desallotjament suposa la pèrdua d’un espai on portar a terme projectes, mentre la policia pren el barri amb un dispositiu desproporcionat tant d’antiavalots com de la brigada d’informació (especialitzada en l’espionatge i la repressió silenciosa dels moviments socials) es dediquen a fer massives identificacions a les persones que es volen solidaritzar en la defensa dels espais alliberats o als veïns i veïnes. L’Estat posa tots els recursos que té al seu abasta (amb diners públics) al servei dels propietaris de l’edifici que durant quinze anys l’havien abandonat. Amb això converteixen el barri en territori de guerra amb policies armats i secretes encaputxats a totes les cantonades pertorbant la tranquil·litat del barri, sense tenir en compte si hi ha escoles a prop.

Però això no és només un atac al Pati Blau ni a l'okupació si no un atac a una eina de lluita contra el pensament únic preestablert. Per això ens neguem a perdre aquest projecte i practicarem la legitima autodefensa per tots els mitjans que creguem necessaris per evitar el desallotjament. Més enllà de la crítica a l’especulació defensem les okupacions com a mitjà per a difondre i recolzar les diferents lluites que en ells s’hi expressen i que d’altra forma no tindrien espai en la societat del consens obligat. Defensem les okupacions contra tots aquells que precaritzen la nostra existència.

Encara que estem pendents de la resolució d'un recurs que ens pot donar l'aplaçamnet d'un mes volem convocar una concentració contra el desallotjament: DIJOUS 21 D'OCTUBRE A LES 9h. AL CSO.PATI BLAU
CSO Pati Blau
c/Rubió i Ors 1.
Cornellà de Llobregat
Barcelona
csopatiblau ARROBA hotmail.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cornellà: Comença la concentració contra el desallotjament d'El Pati Blau
21 oct 2004
es verdad lo del jose del pati k le pillaron con 1 niño de 11 años en la cama?
espeo k no, pero conociendole no me extrañaria
CASTRACION AL PEDERASTA!!!!!
Re: Cornellà: Comença la concentració contra el desallotjament d'El Pati Blau
22 oct 2004
Comol? es broma no? Esto sólo hará que se nos tiren aún más encima...
Re: Cornellà: Comença la concentració contra el desallotjament d'El Pati Blau
22 oct 2004
qué jose del pati, desgraciado?´el único que debió ser castrado fue tu padre, o mejor tu madre debió abortar, antes de parir alguien como tu.
Re: Cornellà: Comença la concentració contra el desallotjament d'El Pati Blau
22 oct 2004
bleh... no en tenim que fotre ni cas de aquests desgraciats...

Resistencia ara i sempre!
Re:Bilboko Okupazio Mugimendua contra el desallotjament d'El Pati Blau
22 oct 2004
Aupa Peña:
Que tal? un poco ironico no? nos imaginamos que despues del desalojo muy animosos no podreis estar.
Ya sabeis que desde Bilbo teneis nuestro apoyo, ya se ha oido hablar de vosotr@s por aqui. El otro dia comentamos vuestra situacion por la radio asi como lo de Miles de Viviendas.Pero aqui no acaba todo ya iremos a ver vuestro proximo garito no? .Que ¿utilizasteis la pankarta? es mofa.
Aqui en Bilbo tambien vivimos algo parecido con la amenaza de desdalojo de Sorgintxulo Gaztetxea para los proximos dias. Pero nosotr@s tampoco se lo pondremos facil, je, je, je.
Sin mas comentaros para que corrais la voz, que pal dia 29 hay convocada una multitudinaria mani+fiesta+accion en Bilbo a las 20:30 para denunciar los multiples desalojos que estamos sufriendo tambien por aqui. sin mas que mas un fuerte abrazo y un beso!

y recordad que un desalojo ,10 maderos cojos

GAZTETXEAK DEFENDITUKO DITUGU!!
OKUPAZIOA AURRERA!!!
Re: Cornellà: Comença la concentració contra el desallotjament d'El Pati Blau
22 oct 2004
Que pasa peña!! un abrazo de corazon a toda la gente de barna que sigue resistiendo.
espero que en madrid el sabado nos salgan bien las cosas.
Seguir asi no cambies
Un saludo revolucionario
PAZ, AMOR, DISTURBIOS, Y HIERBA MUCHA HIERBA
Re: Cornellà: Comença la concentració contra el desallotjament d'El Pati Blau
22 oct 2004
Sou molt inteligents, si no era prou marginal el moviment okupa només faltava el numeret de Cornellà perquè la gent quan us vegi pel carrer canvii d'acera en lloc de donar a coneixer el vostre moviment...
Re: Cornellà: Comença la concentració contra el desallotjament d'El Pati Blau
22 oct 2004
Otro mágico lugar de encuentro y creación a caido en manos del poder especulador....podran encarcelar nuestros cuerpos pero no nuestros sueños.
Aurrera!!!
Re: Cornellà: Comença la concentració contra el desallotjament d'El Pati Blau
24 oct 2004
Els desallotjaments son disturbis, però aixó noo fa que les barricades no ho siguin, us esteu carregant l'etiqueta de victimes davant la gent... en fi, si els que ho feu ho feu així, millor açó k no res! Endavant amb les okupacions!
Re: Cornellà: Comença la concentració contra el desallotjament d'El Pati Blau
24 oct 2004
Una colla de posts trolleros. La gent que recupera espais abandonats per convertir-los en llocs de trobada, llibertat i creació no tenen res de víctimes. Per aixó mateix els envien excavadores i antiavalots, si fossin víctimes fins i tot els treuríen a la tele com la darrera novetat "fashion".
Cornellà: Comença la concentració contra el desallotjament d'El Pati Blau
25 oct 2004
MOORT A BALMOOOOOOOOOON!!!!!! MOORT A MARTINEEEEEEZ!!!
MOOOORT A LA BOFIAAAAA!!!!!!
Sindicato Sindicat