Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Francisco CAJA ( Paco )
21 oct 2004
Una vegada més, la llengua catalana segueix rebent atacs amb la complicitat de les institucions autonòmiques. En aquest cas, un atac frontal a la seva normalització per part del grupuscle d'extrema dreta Convivencia Cívica Catalana (on hi trobem personatges de la talla de Francisco Caja -professor de la UB expedientat per agressions físiques a professorat i membres del Personal d'Administració i Serveis- o Alejo Vidal Quadras -eurodiputat i vicepresident del Parlament Europeu-) amb el suport del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), capaç d'emetre una sentència emparant-se en la mediocre Llei de Política Lingüística que patim, que insta al Departament d'Educació a "fer efectiu el dret" dels nens i nenes a rebre l'ensenyament en la seva llengua habitual (evidentment, aquesta interpretació no es planteja en cas de no referir-nos al castellà). Paral·lelament, a banda dels constants atacs al País Valencià; a les Illes el govern Matas pren una estratègia de confrontació lingüística, tot inventant-se un problema que no existeix, parlant fins i tot de voler aturar la "ikastolització de les escoles".

Als Països Catalans, en la situació de fals bilingüisme en la qual vivim, si alguna llengua es troba en perill és la llengua catalana, tal com el propi Observatori de Llengües de la UNESCO ha observat en vàries ocasions. La situació lingüística actual no és més que la progressiva etapa de substitució d'una llengua per l'altra, on el català es troba supeditat al castellà. Defensar una postura antagònica és acientífic i obeeix a la estratègia de cercar la confrontació allà on no hi és.

-Partint d'aquesta realitat, i sent els primers anys d'escolarització els més importants per l'aprenentatge d'una llengua, considerem imprescindible el dret a rebre una educació en català, per tal de rebre un aprenentatge que no queda garantit fora de les aules, a diferència del coneixement de la llengua castellana. Evitar aquest fet no és res més que negar un dret a tota aquella persona per quan hagi de valdre's per ella mateixa.

- És inconcebible que es segueixi donant joc i finançant amb diners públics una associació com Convivencia Cívica, capaç de perseguir en els darrers anys universitats com ara la Rovira i Virgili o la Pompeu Fabra, l'Ajuntament de Sabadell, el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Tugores, o organitzacions com ara la nostra, sota la pretesa "discriminació i intolerància" que s'exerceix als castellanoparlants.

- Cal replantejar-se com pot ser que aquestes actuacions tinguin un mínim fonament jurídic en funció de la normativa vigent. Estatuts Autonòmics, Llei de Política Lingüística al Principat o bé els estatuts de les universitats públiques pequen, en el millor dels casos, de tebiesa pel simple motiu d'acontentar a aquests sectors ultres; cal replantejar-se, doncs, on ens porten aquestes postures descafeïnades. No ens serveix per a res jugar a la política de sentències, recursos, interpretacions jurídiques favorables i declaracions de bones intencions mentre estiguem lligats a ordenaments jurídics que són el nostre veritable problema. Com diu Vicent Partal "El problema, doncs, és a dalt de tot. A la constitució. Per això no ens serveix"

Per tot plegat, exigim fermesa i no ambigüitat, exigim que els catalans i les catalanes prenguem consciència de poble minoritzat. Des de la CEPC, seguirem treballant a les aules per avançar cap a un marc estudiantil català i per a situar la llengua catalana com a llengua vehicular del nostre sistema educatiu.
23.gif
http://www.uib.es/premsa/novembre00/dia-29/287013.htm

http://www.uib.es/premsa/juny00/dia-27/239155.htm


http://www.avt.org/esp/noticias/archivos/30102003.php


http://www.google.con/search?q=cache:dkeG_7fPaDAJ:www.convivenciacivica.org/univ4.html+Francisco+Caja&hl=es&start=11

http://www.google.con/search?q=cache:ntOXQ-zd8EQJ:ultimahora.iblnews.com/inoticia.php%3Fid%3D656808%26t%3D1+%22Francisco+Caja%22&hl=es&start=15

http://www.google.con/search?q=cache:Oz_QnLOzXhQJ:www.esponjiforme.com/ecs-quintasesion.htm+%22Francisco+Caja%22&hl=es&sta


QUE TOTHOM ANALITZI I PENSI PER ELL MATEIX !!!

( JO JA HO HE FET )

Ja n'hi ha prou de Convivencia Cívica Catalana
Ja n'hi ha prou d'atacs a la llengua

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Francisco CAJA ( Paco )
21 oct 2004
Sera de ataques a la llengua catalana. oi
Re: Francisco CAJA ( Paco )
21 oct 2004
Lo ocurrido el martes en la Facultad de Filosofía de la Universidad de Barcelona apenas alcanzaba la categoría de noticia. Por eso, el diario Avui sabiamente decidió resumirlo en un rinconcito de su edición de ayer. Por contra, prefirió honrar con una página completa a Josep Lluís Carod guión improbable Rovira. "Seamos educados, hablemos catalán", llevaba por título la pieza del prócer.

Por su parte, la diputada por Barcelona del Partido Popular Alicia Sánchez Camacho, ni se ha hecho eco del incidente. Ciertamente, elevó el tono de voz en el debate nocturno de TV3. Allí, casi gritando, denunció: "¡Fueron los fascistas! ¡Fueron los fascistas!" Mas, obviamente, la secretaria general del PP en Gerona no se refería a los hechos acaecidos 24 horas más tarde en la clase del profesor Francisco Caja. Al contrario, el énfasis emocionado que imprimió a sus palabras la portavoz del PP en la Comisión de Interior del Congreso iba destinado a denunciar el fusilamiento de Lluís Companys, hace sesenta años.

El altercado sufrido en su labor docente por el presidente de la Asociación por la Tolerancia, como ya se ha dicho, en realidad no era noticia. Razón de que no incurrieran en el error de publicarlo ni El Periódico ni La Vanguardia ni El Mundo ni El País. Por su parte, la diputada Sánchez Camacho, que lo sabe todo sobre el drama de Companys, jamás ha mostrado la menor curiosidad por la gente como Caja. Así que tampoco ella mencionará el asunto en su tertulia radiofónica.

Noticia, lo que se dice noticia, era el artículo en el Avui de Carod guión aristocrático Rovira. Allí, se encerraban perlas como ésta: "La mejor manera de ser bien educados en nuestro país es utilizar siempre la lengua catalana con todo el mundo y para todo. Es la única forma de demostrar que no sólo tenemos un idioma inclusivo, abierto a los otros, para compartir, sino que no somos ni racistas ni clasistas". Y es que es público y notorio que Caja, que debe ser clasista y racista, no suscribe proclamas altruistas como ésas que publicita Carod guión sospechoso Rovira. De ahí que algunos, en voz baja, aseguren que se estaba buscando los problemas que le persiguen últimamente.

Al contrario que Caja, Sánchez Camacho no tiene problemas. También en voz baja, otros lo atribuyen a que Alicia ha abrazado la nacionalidad del País de las Maravillas. Algo de eso debe haber. Sin ir más lejos, la otra noche no se privó de subrayar ante las cámaras de la televisión autonómica que Cataluña es su país. Aunque su continente sea �frica (los orígenes familiares de la Sánchez Camacho se remiten a Ceuta), un dato entrañable que hurtó a la audiencia.

En cualquier caso, no desmienten el nulo interés informativo de lo de Caja ni el verso libre de Alicia ni la prosa encadenada de Carod guión quiero y no puedo Rovira. Porque únicamente ocurrió que ocho encapuchados irrumpieron en su clase, disolviendo a los alumnos con gritos y amenazas. Antes, habían embadurnado todo el edificio universitario con pintadas como ésta: "Francisco Caja, enemic de Catalunya, enemic del català, fora feixistas de la Universitat. Luego, sellaron la cerradura del despacho de ese profesor y clausuraron la puerta con tablas claveteadas. Al final, antes de marcharse, aún les dio tiempo a dejar un aviso: "La próxima vez, será peor". Pasó ayer, 19 de Octubre. En Barcelona, la capital planetaria de las culturas, la paz, el diálogo, la tolerancia, las diputadas valientes, los guiones ridículos y la prensa libre.
Re: Francisco CAJA ( Paco )
21 oct 2004
Algarrobo. Sigues educat i parlens en català.
Re: Francisco CAJA ( Paco )
22 oct 2004
Jo no tinc cap formació en catalá, pèro he viscut à BCN 2 anys. Pot ser que el meu catalá no siga molt bó, disculpéu-me si poso faltes d'ortografia o espanyolismes.
¿Et pareix educat coaccionar algú per exercitar la seua llibertat de catedra? Ara mateix, el espanyol es llengua oficial a Catalunya.
Otra cosa es no acceptar que tothom puga ser lliure, com vosaltres pretendeix amb aquésta falta de recpecte.
Re: Francisco CAJA ( Paco )
22 oct 2004
Perdonadme, pero: no se exponían hasta hace un par de días en esta página las fotos de la "inmersión lingüística" de F. Caja. Y los comentarios (digamos que la mayor parte en favor del fascista "enemic de bla, bla,bla,")que lo acompañaban, ¿donde están?.
Será la libertad de represión, que tantos amigos tiene en estas tierras????
Re: Francisco CAJA ( Paco )
22 oct 2004
Más sobre el caso Caja en:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/130100/index.php#130
Re: Francisco CAJA ( Paco )
28 oct 2004
El profesor Francisco Caja ha sufrido un ataque alevoso y vil. Cataluña no es hoy ni un pais de tolerancia, ni un país abierto al mundo...por parte de muchos ded sus dirigentes y por parte de un vocinglero y bien subvencionado mundillo separatista.
Tengo dos lenguas, el español y el catalán, soy catalán además de, no en vez de y reclamo el derecho de todos, en Cataluña a utilizar en cada momento la lengua oficial que queramos, en lo público y en lo privado. Y en cuanto a la educación, niego a los poderes públicos su pretensión de poder disponer, por encima y al margen de los padres, de la capacidad de imponer a los niños y a los adolescentes una lengua única (casi) como lengua de uso educativo. Esa es una pretensión que entronca con lo peor del nacismo alemán donde el poder político usurpó la capacidad de las familias de educar a sus hijos según sus convicciones. El adoctrinamiento sectario que ejerce desde la escuela pública y desdce muchos de los poderes autómicos en pro del separatismo en Cataluña es de todo menos tolerante, democrático e integrador, es la continuación de los errorres de octubre de 1934 aprove3chando el marco constitucional para desbordarlo y destruirlo. No asistiremos de brazops cruzados a esos propósitos. Cataluña es España para muchos de nosotros y no nos vais a mover de aquí.
Re: Francisco CAJA ( Paco )
28 oct 2004
"reclamo el derecho de todos, en Cataluña a utilizar en cada momento la lengua oficial que queramos, en lo público y en lo privado" >>> OFICIAL!

"Y en cuanto a la educación, niego a los poderes públicos su pretensión de poder disponer, por encima y al margen de los padres, de la capacidad de imponer a los niños y a los adolescentes una lengua única (casi) como lengua de uso educativo" >>> "PODERES PÚBLICOS"

Conclusión: a los fachas españolistas solo les interesa lo "oficial", es decir lo que dictaminan los "poderes públicos" cuando le va bien a su imperialismo españolista post-franquista. O sea cuando la "oficialidad" viene de España.


"Esa es una pretensión que entronca con lo peor del nacismo alemán donde el poder político usurpó la capacidad de las familias de educar a sus hijos según sus convicciones"

Si fuera así también entroncaría con lo peor del franquismo español, no? Será por los 40 años de adoctrinamiento sectario ejercido desde la escuela pública -y privada- franquista por lo que aun existe España?

En cuantos colegios de España se dan las clases en árabe? en tamazigh? en wolof? O es que "esos" no cuentan para los españoles que a la vez son catalanes? Será que són de razas inferiores y no pretenden "la capacidad de
educar a sus hijos según sus convicciones"?
Re: Francisco CAJA ( Paco )
06 nov 2004
Pero que pasa, ¿andas tan falto de aventuras en la vida que tienes que hacer como que luchas contra una España que lleva 30 años muerta?, ¿por qué no te compras una play-station como todos tus amiguitos?, ya que no te gusta leer, comedor de butifarras, por lo menos no nos fundas la barretina con tanta catequesis.
Re: Francisco CAJA ( Paco )
08 nov 2004
Quien se pika, ajos come.
Re: Francisco CAJA ( Paco )
11 nov 2004
Me da mucha risa que por expresar una opinion que no les gusta a algunos a Caja se le considere enemigo del catalan. La agresion que sufrio es un acto de FASCISMO, mas aun cuando tuvo lugar en la universidad. Por cierto, que Carod-Rovira, teniendo solo un 15% de los votos en Cataluña se crea representativo de la mayoria y depositario de la voluntad popular es patetico.
Re: Francisco CAJA ( Paco )
11 nov 2004
Pues rie hombre rie, mientras no te suelten al Caja para que te corra a guantazos como hizo con una profesora y un empleado de la uni, rie. Que mientras reís no molestais ni haceis daño a nadie.

Para FASCISMO, ESPAÑA, ESPAÑA, ESPAÑA.
Re: Francisco CAJA ( Paco )
12 nov 2004
No entenc gaire bé el que dieu...em sembla absolutament respectable que penseu i que aporteu dades -com les de la UNESCO- que informen d´aquest extrem que pateix la nostra llengua. Crec que s´hauria de fer una reflexió per a que això no succeis de cap de les maneres. Ara bé, els actes feixistes no donen suport al Català, el denigren. I per això dic que els vuit encaputxats que van realitzar aquell acte bandàlic són personatges que no mereixen cap tipus de respecte. La intimidació, la violencia són absolutament reprobables. Si no esteu d´acord amb la actitud del Dr. Caja denuncieu-lo. Teniu el vostre dret de la mateixa manera que ell el té per recurrir el que vulgui davant de la justicia. Si no accepteu la justicia, la resolució del TSJC no sé on anirem a parar. I el que us desacredita de totes les formes possibles és que digueu que el Català és la única llengua oficial a Catalunya. Això és fals i autenticament anti-democràtic- Que cadascú s´expressi com desitgi però sempre amb respecte amb tots (llengues, ideologies, etc). Per això no em queda més remei que donar suport al professor Caja.
Re: Francisco CAJA ( Paco )
12 nov 2004
Más sobre el caso Caja en:

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/130100/index.php#130
Re: Francisco CAJA ( Paco )
12 nov 2004
Vosotros soys los fascistas
Re: Francisco CAJA ( Paco )
12 nov 2004
estudiant, tes l'intelligencia d'un cuic. Ets un "Pujol-product"
Re: Francisco CAJA ( Paco )
13 nov 2004
A l'Alemanya nazi passaven coses semblants al que hem viscut a la Universitat. On són els companys de partit de Gotzone Mora? I vosaltres us atreviu a titllar de feixistes als demés?. Qui no pensa com vosaltres és anticatalà ?! Qui us penseu que sou? Feu autèntica pena. Força Paco!
Re: Francisco CAJA ( Paco )
13 nov 2004
A l'Alemanya nazi passaven coses semblants al que hem viscut a la Universitat. On són els companys de partit de Gotzone Mora? I vosaltres us atreviu a titllar de feixistes als demés?. Qui no pensa com vosaltres és anticatalà ?! Qui us penseu que sou? Feu autèntica pena. Força Paco!
Re: Francisco CAJA ( Paco )
13 nov 2004
A l'Alemanya nazi passaven coses semblants al que hem viscut a la Universitat. On són els companys de partit de Gotzone Mora? I vosaltres us atreviu a titllar de feixistes als demés?. Qui no pensa com vosaltres és anticatalà ?! Qui us penseu que sou? Feu autèntica pena. Força Paco!
Re: Francisco CAJA ( Paco )
13 nov 2004
Quatre iaios cridant Viva Franco, com s'ha vist i sentit a la tele, i tota la colla de constitucionalfascistas esperant que tota la merda que han anat publicant en webs com aquesta els permetés provocar un bon aldarull... tot per res, quina pena foteu començant pel Caja.
Re: Francisco CAJA ( Paco )
13 nov 2004
Parleu en Catalunya (Barcelona, Tarragon ,
Lleida i Girona) tot el catalá que vos done
la gana pero no vingau tocant els ous a Valencia.

Que hi ha molt de fill de puta solt...
Re: Francisco CAJA ( Paco )
14 nov 2004
viva francisco franco, viva españa y viva el español.
aunque tambien debe conservarse el catalan.
adios
Nacionalismo paleto
04 des 2004
Modificat: 12:41:43
(...)
"Per tot plegat, exigim fermesa i no ambigüitat, exigim que els catalans i les catalanes prenguem consciència de poble minoritzat. Des de la CEPC, seguirem treballant a les aules per avançar cap a un marc estudiantil català i per a situar la llengua catalana com a llengua vehicular del nostre sistema educatiu"

¿Qué es eso de "vehicular"? "Vehicular" no existe,es un palabro...Aunque se lea a veces,no deja de ser una palabra inexistente en el diccionario.

Reconozco que esto me pasa por leer textos en guiri de los que solo entiendo algo más de la mitad.

Tanta catanofilia en indymedia y tanta malaeducacion cuando te contestan en polaco y luego se cae en el ridiculo linguistico...Lógico
Re: Francisco CAJA ( Paco )
15 des 2004
NO ens enganyem estem en un moment de eclosio filosofica Castellana del segle XIX en la cual es deia "Una patria, una lengua" res mes a dir. Penseu
Re: Francisco CAJA ( Paco )
05 mai 2005
sois mas fachas q nadie. los extremos suelen juntarse
Re: Francisco CAJA ( Paco )
12 mai 2005
Pedazos de atrasados. El Español lo hablan mas de 400 millones de personas en el mundo ! Es un verdadero idioma Universal cultural y no un dialecto como el catalan que es en realidad un chapurreo y ademas feo.
Cuando se escucha hablar catalan parece que la gente se esta siempre insultando.
Re: Francisco CAJA ( Paco )
10 jun 2005
Caja fill de Puta, visca la terra i visca la llengua i els renegats que s'en vagin a Albacete
Sindicat Terrassa