Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
T-10 per 90 dies
20 oct 2004
He vist una notícia al diari El país (d'ahir, dia 19) que parlava dels habituals increments anuals de tarifes que prepara l'Autoritat del Transport Metropolità.

Pel que sembla estan discutint una pujada per sobre del'IPC (res de nou)... i fer que la T-10 sigui vàlida només durant 90 dies.

Jo porto sempre una T-10, per si em quedo sense viatges a la t-50/30. I trigo més de 90 dies en gastar-la. No sóc l'únic que fa això. I en tot cas, aquesta mesura desincentiva a la gent a utilitzar el transport públic, quan el que haurien de fer és el contrari.

Com que sembla que encara no hi ha cap decisió definitiva, crec que estaria bé fer una mica de soroll sobre aquest tema a veure si es pot aturar (i en el tema de l'increment dels preus per sobre de l'IPC, també).

PS: Algú coneix alguna associació d'usuaris del transport públic, o alguna cosa semblant per a treballar aquest tema? Gràcies

This work is in the public domain

Comentaris

Re: T-10 per 90 dies
20 oct 2004
Només recalcar que això no és transport públic com tots us penseu, simplement es un acord entre l'ajuntament i una emperesa privada. Si fos públic seria gratuït o molt més barat.
Re: T-10 per 90 dies
20 oct 2004
I si en comptes de portar una t 50/30 et coles habitualment i et guardes la T-10 per quan un segurata t´ho fa imposible?

Com només sol haber-hi un en cada estació, sempre pots donar un cop d´ull i entrar per l´altra entrada.

Tanmateix trigaràs més de 90 dies en acabarte la T-10.

Per cert, després d´unes quantes preguntes als conductors d´autobusos (excepte els del nit-bus) els hi dóna igual que paguis o no (saben que la seva precarietat no depèn dels usuaris). Molt sovint prefereixen que els hi diguis bon dia amb un somriure o una mica de conversa que no que paguis. Al mateix temps una mica d´adrenalina pels matins pot estalviarte el cafè.

Avui precisament m´han enxampat els picas un cop dins del vagó pero.. . tot i que t´arribi la multa tampoc tens per que pagarla.. . vamos que no et vindran a buscar per 40€. Vale, vale y els comptes corrents que t´obliguen a tenir a la feina? Una llibreta compartida entre tres o quatre persones "t´estalvia" que hi fotin les mans.
Re: T-10 per 90 dies
20 oct 2004
aixó continuen sent solucions personals a un problema col.lectiu...i per tant no infliuran en res en la situació actual...
Colar-se o no fer-ho és un debat que no porta a res, s'ha de parlar de transport públic, de transport privat, de com afecta a l'entorn,a les persones, etc...és un tema tan important com la vivenda, el treball o la desigualtat de génere.
Re: T-10 per 90 dies
20 oct 2004
Fa poc, la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans va fer una campanya pel transport públic, obrint el debat i denunciant l'hipocresia que suposava que els i les estudiants no comptessin amb descomptes quan només per anar al Fotut2004 ja en feien. Es va pressionar els rectorats de les universitats i ara a veure com acaba.
Re: T-10 per 90 dies
20 oct 2004
fa dies, es mes anys que penso en aixo.
Agafo el tren cada dia a terrassa, nomes pago una zona, i intento sempre escaparme dels picas algun cop man pillat.
El tema es ke si pagues el que pertoca em gastaria mes diners, que els que em costaria anar amb cotxe, es mes, si omplis el cotxe de persones, em sortiria tirat.
Aixi ke no se com diuen ke el transport "public es mes ecologic economic" si promouen tot el contrari.

Vivim en un mon nomes per rics.
Seria interesant ke hi hagues una plataforma o una assosiacio que sencarregues dakest problema.

Salute
Re: T-10 per 90 dies
20 oct 2004
colarse no té per què ser un acte individual, hi ha tàctiques colectives per fer-ho (distracció de segurates, mantenir la possibilitat d´entrar oberta sense fer girar del tot la barrera, "taping", etc...)

això de no influir en la situació actual em sembla que es impossible facis el que facis

tampoc cal escollir entre colarse o parlar; ara en aquest cas mentre parles o no amb l´administració o qui toqui bé que et pots pendre la llibertat de desplaçarte per la ciutat de gratis, que el metro, els seus túnels també et pertanyen, amb l´afegit de que al no tenir elecció moltes vegades el transport ha de ser un dret i no quelcom que t´escura encara més les butxaques...

Ja som prou grandets per saber que es just i que no, digui el que digui la llei.
Re: T-10 per 90 dies
20 oct 2004
lo de els/les estudiants i els seus descomptes ja canta. Què passa? si a més de no poder seguir estudiant per que has de currar; també tens que pagar el transport, les entrades als museus i tants llocs més car??

això si que buscar solucions "individuals" per a un problema colectiu.

Les necessitats bàsiques han de ser drets (gratis) i el transport ho és.
Re: T-10 per 90 dies
20 oct 2004
Ciertamente tendríamos que informarnos más de nuestros derecho y enterarnos de cosas como por ejemplo que:
- Si pagas la multa ( si es que quieres ) en el momento te cuesta la mitad, 20€.
- Segun una sentencia colarse en el Metro saltando por encima o pasando por debajo de las máquinas de acceso, no es delicto. Según el juez, si alguien se cuela de esta manera está engañando a una máquina, y en el Código Penal esto no está tipificado como delicto. En cambio, si alguien se cuela por el acceso que hay al costado de la taquilla, está engañando al taquillero, y eso si que es delito.

Pero creo que colarse es una solución personal y a corto tiempo. Tendríamos que buscar la manera de conseguir un transporte más barato ( gratis es dificil ) y a ser posible con menos bombardeo publicitario.
Re: T-10 per 90 dies
20 oct 2004
Y otra cosa más, que no estaría mal que alguien ratificara, pero los empleados de seguridad no tienen derecho a pedirte el billete ni el DNI. Esta es una acción que sólo el personal autorizado de la empresa puede hacer.
Re: T-10 per 90 dies
20 oct 2004
Una pregunta... si tornes desde la zona 2(UAB en el meu cas) amb un bitllet d'una zona només i dp de sortir dels fgc vols entrar amb el mateix bitllet oi que la maquina no et deixa passar? és que a mi em va passar?
Transport i museus gratis ja!!
Re: T-10 per 90 dies
20 oct 2004
cada dia el transporte es más caro, más zonas azules, me puede alguien explicar como quieren que nos movamos por barcelona? en taxi cuando es una de las ciudades más caras? Ah, no andando, claro, desde el Carmel hasta Drassanes cada día y de vuelta, no? Ya vereis lo que pasará cuando decidan que el combustible sube...
Re: T-10 per 90 dies
20 oct 2004
Ostres aquest debat m'interessa molt. A la universitat vaig fer un treball sobre les mesures de seguretat al metro, sobre si el transport hauria de ser gratuït.
Hi ha grups que promouen el col·larse, fins i tot amb webs i molt ben organitzats.
Als països nòrdics aquest debat tb és important
Re: T-10 per 90 dies
20 oct 2004
Ostres aquest debat m'interessa molt. A la universitat vaig fer un treball sobre les mesures de seguretat al metro, sobre si el transport hauria de ser gratuït.
Hi ha grups que promouen el col·larse, fins i tot amb webs i molt ben organitzats.
Als països nòrdics aquest debat tb és important
Re: T-10 per 90 dies
20 oct 2004
En bilbao había una web que daba consejos de como colarse y reunía quejas de los usuarios. El creador, ignacio allende, fue demandado por el dominio metroBilbao.com ( ahora pertenece a la compañía ) y se paóo a metroBilbao.info ( al parecer ya no está la web ).

Esta misma persona también fue demandada por el metro de barcelona por el dominio metroBarcelona.com y también por el de madrid.

En praga exite una página http://web.underground.cz/revizor/ dedicada a aconsejar de como colarse y que incluso avisa por tlf de la proximidad de revisores.

En internet hay mucha información, hay gente que incluso está mirando la forma de falsificar las tarjetas, pero esto ya es más problemático porque es un delito mayor, así que mejor colarse que es un acto más reivindicativo.
Re: T-10 per 90 dies
20 oct 2004
Boicot al transport public.
Si no et pots colar, no l'utilitzis.
Re: T-10 per 90 dies
23 nov 2004
La veritat la millor manera es falsificar la t-10.
Si algú sap com fer-lo o on trobar-ne informació sisplau digue-me.
Això es un transport públic? Ells no poden deixar de guanyar diners però nosaltres em de perdre...
Sindicato Sindicat