Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Aturada i concentració pel judici del company d'autobusos de TMB Pablo Díez
20 oct 2004
Dimarts 26 d'octubre tot a la aturada, tots al judici del company Pablo Díez!
1_26octubrejuiciopablo.pdf
26octubrejuiciopablo.pdf (200,94 KiB)
VAGA EN AUTOBUSOS DE BARCELONA EL DIMARTS 26 D'OCTUBRE DE LES 8´30 HORES A LES 12´30 HORES

CONCENTRACIÓ A LES 9´30 HORES AL JUTJAT DEL SOCIAL NÚM.7 C/GIRONA NÚM. 2

JUDICI PER L'ACOMIADAMENT IMPROCEDENT DEL TREBALLADOR D'AUTOBUSOS QUE ES VA SU�CIDAR DESPRÉS DE REBRE UNA CARTA D'ACOMIADAMENT.

La vaga afecta a tot el personal D'autobusos i els motius per a la seva convocatòria són:


Contra l'acomiadament del nostre company Pablo Díez
Perquè la Direcció de TMB assumeixi responsabilitats al màxim nivell
Contra el règim sancionador establit en autobusos.
Així mateix CGT denúncia les maniobres que està fent el president de TMB, Xavier Casas, encaminades a no tenir que anar a testificar en el judici que s'ha de celebrar el mateix dia 26 d'octubre en què es demana que el jutge declari la improcedència de l'acomiadament de Pablo.

Finalment CGT s'adhereix a la convocatòria de concentració que fa la PLATAFORMA PABLO D�EZ.

Els fets denunciats van succeir, quan a Pablo Díez se li lliura una carta d'acomiadament el 31 de Març, acusant-lo d'apropiar-se l'import d'un bitllet, 1'10 € . L'endemà 1 d'abril va aparèixer penjat en un arbre al barri barceloní d'El Polvorí.

Els treballadors d'autobusos van seguir massivament una vaga els dies 8 i 9 de Maig proposada per CGT, i assumida per tot el Comitè d'Empresa, de la que es va despenjar el dia anterior de la mateixa la UGT.

Per a CGT el règim disciplinari d'Autobusos, signat i acceptat per CCOO, UGT i SIT, és propi de temps passats, cal demostrar la innocència per a no ser sancionat (no es respecta la presumpció d'innocència). Sent això totalment contrari a un estat de dret que diu protegir als seus ciutadans, com en el cas de Pablo Díez a qui creiem que se'l va sotmetre a un estat d'indefensió amb unes conseqüències irreversibles. Un treballador amb 17 anys d'antiguitat, sense cap falta laboral en el seu expedient, a què se l'acomiada sense cap prova constatable i indiscutible, acusant-lo de quedar-se 1´10 €. Ens preguntem com pot passar-li a ningú pel cap el que algú es jugarà el lloc de treball per 1´10 €.

Els Directius de TB van voler pactar amb els sindicats i UGT va acceptar, que internament a l'empresa el motiu de la baixa de Pablo Díez fóra per defunció en compte de per acomiadament, per a CGT hi ha una relació causa-efecte , creiem que no s'hauria produït el suïcidi sense una sanció tan desproporcionada per part dels responsables polítics que gestionen TB.

Per això CGT, exigim que els responsables, dimiteixin o siguin cessats per qui correspongui. Entre ells es troben Xavier Casas, com a màxim responsable de Transports de Barcelona, i Lluis Fornies, Director de Recursos Humans, com a responsable directe de l'aplicació de la sanció.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat