Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Quina Merda de Forum Social !!!
19 oct 2004
EL FORUM ES NEGA A FER OPOSICIO CLARA A LA CONSTITUCIO EUROPEA
DIGUEM NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA
Els motius del NO:

Ens nega el dret a l’autodeterminació.

La Constitució Europea garanteix la unitat dels estats i els permet seguir negant el dret a l’autodeterminació dels pobles fins i tot amb la força. Per tant, Espanya i França reforçaran l’opressió sobre els Països Catalans.

L’Europa dels estats margina gran part de les nacions i cultures que formen la realitat d’Europa.

El seu dèficit democràtic.

Retalla encara més la capacitat dels i les treballadores de prendre part en les decisions que afecten el nostre futur. Els principals càrrecs de les institucions europees no seran escollits per sufragi universal sinó per pactes entre estats i grups de poder financers i industrials.

Manté en la il•legalitat bona part de la població treballadora immigrant.

Es reforcen les mesures restrictives i repressives que condemnen a aquestes persones a esdevenir força de treball barata i sense drets, en una situació propera a l’esclavatge.

El Català no serà oficial a la Unió Europea.

El no reconeixement de la nostra llengua, parlada per deu milions de persones, suposa un pas enrera respecte la ja precària i parcial oficialitat del català, per la qual tant hem lluitat.

La UE és el projecte de la burgesia per consolidar i incrementar el seu domini de classe.

Permetrà als empresaris intensificar la retallada de drets socials i laborals, i limitarà la capacitat de resposta dels i les treballadores davant les contínues agressions.

Estableix el capitalisme com a únic sistema econòmic possible.

No es contempla la possiblitat d’aplicar cap altre sistema econòmic que el regit per l’economia de mercat. Tot i que cada cop es fa més palès que el capitalisme és insostenible a nivell social, econòmic, polític i ecològic i que el socialisme no només és possible sinó que és imprescindible per assegurar una vida digna per a tothom.

Perpetua l’opressió de les dones

Tot i que la Constitució Europea reconeix formalment la igualtat de drets entre homes i dones, acabar amb la discriminació i opressió real de les dones passa necessàriament per la destrucció del sistema capitalista i patriarcal sobre el que es fonamenta l'estructura econòmica i social i política de la UE.
A més a més, les dones pagaran el desmantellament de l'Estat del Benestar i les prestacions socials a Europa. Seran les que hauran de cobrir com sempre les mancances de l'Estat en assistència social.

Manté un model de creixement insostenible ecològicament.

La Constitució Europea es limita a fer una declaració de bones intencions en matèria mediambiental sense entrar en el problema de fons: la incompatibilitat entre els criteris productivistes, consumistes i mercantilistes derivats de l’economia capitalista i l’equilibri ecològic del planeta.

Ens aboca a una Unió Europea cada cop més militarista i imperialista.

La Constitució europea reforça el paper de l’Euroexèrcit i promou una política exterior comuna més agressiva, per defensar arreu del món els interessos econòmics de les classes dominants europees, assumnit polítiques de rearmament i intervencionisme en l’estela dels EUA.

Dóna mans lliures a la repressió i a la vulneració de drets humans dels estats.

La nova Unió Europea es regirà pel “principi de confiança mútua�, segons el qual cap estat europeu pot qüestionar el que faci un altre en el camp repressiu. Permetrà a governs antidemocràtics com l’espanyol o el turc augmentar impunement les retallades de drets civils i les vulneracions de drets humans. La Constitució Europea no només no aturarà els abusos repressius, sinó que suposa un reforç mutu de les polítiques repressives dels estats opressors en tots els conflictes polítics i allunya qualsevol solució política i democràtica.

Retalla les llibertats i augmenta el control social

La nova Unió Europea augmentarà el control sobre la població, incrementant el poder de cossos policials sense control democràtic, retallant la llibertat de moviments i de comunicacions, construïnt una Europa fortalesa per a les persones i només lliure per a les mercaderies.

Per una Europa dels pobles i dels i les treballadores:

Construïm una alternativa d’esquerres a l’Europa dels Estats, del Capital i de la Guerra.
Mira també:
http://noconstitucioeuropea.pangea.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re:El Foro Social apoya el derecho de los pueblos a decidir su futuro-GARA_
20 oct 2004
EL FORO SOCIAL APOYA EL DERECHO DE LOS PUEBLOS A DECIDIR SU FUTURO

Finalizó ayer la edición londinense del Foro Social Europeo con un amplio calendario para futuras movilizaciones y un documento de la Asamblea de Movimientos Sociales que hace referencia al derecho de autodeterminación de los pueblos y que rechaza el uso de la «lucha contra el terrorismo» para recortar los derechos civiles. Además, se hizo un llamamiento en favor de la paz y de una Europa social.


DONOSTIA


El III Foro Social Europeo (FSE) finalizó ayer en Londres con un llamamiento en favor de la paz y de una Europa social, y propuso a los militantes antiglobalización un calendario de movilizaciones.
El próximo Foro Social Mundial (FSM) tendrá lugar del 26 al 31 de enero en Porto Alegre (Brasil) y la cuarta edición del FSE se realizará en Atenas en la primavera de 2006.

Delegados vascos consultados por GARA destacaban ayer la importancia de que en el documento final de la Asamblea de Movimientos Sociales se recoja una mención al derecho de autodeterminación. «Nuestra Europa promoverá la diversidad cultural y lingüística y respetará el derecho de los pueblos a la autodeterminación, para que decidan su futuro democráticamente», reza uno de los párrafos del texto.

Además, en otro punto relacionado directamente con la realidad política vasca y las sucesivas ilegalizaciones que sufren sus organizaciones, los movimientos sociales reunidos en Londres rechazan «el uso de la lucha contra el terrorismo para atacar los derechos civiles y democráticos y criminalizar a la disidencia y a los movimientos sociales».

La delegación vasca tuvo ocasión de intervenir durante cinco minutos en la asamblea de la mañana de ayer. Se trató de una intervención consensuada. No es la primera vez que delegados vascos defienden la autodeterminación en estos foros, colaborando con activistas catalanes, pero indican que esta vez han hallado menos problemas para plasmar su defensa en el documento final.

El evento de Londres reunió a cerca de 20.000 personas procedentes de unos 65 países, según los organizadores, que señalaron que las delegaciones francesa e italiana fueron las más numerosas. «Es un gran éxito», resumieron los organizadores del FSE, que se alegraron de la «calidad de los debates. Londres nunca vio nada de este tamaño», aseguraron.

Los movimientos sociales reunidos en Asamblea, única instancia habilitada para realizar una declaración, se pusieron de acuerdo sobre un texto común, una especie de «hoja de ruta» propuesta a los militantes sobre diversos temas y un calendario de movilizaciones. «Luchamos por una Europa que se opone a la guerra» y «luchamos por la retirada de las fuerzas de ocupación en Irak», afirma el texto, que también reclama «el fin de la ocupación israelí» y denuncia «las matanzas en Chechenia» y los conflictos en Africa.

En la primera edición del FSE, en Florencia (Italia), los movimientos sociales convocaron una jornada contra la guerra en Irak para el 15 de febrero de 2003, que reunió a diez millones de personas de todo el mundo. Este año, el FSE se realizó en un país cuyo Gobierno sostiene activamente la política estadounidense en Irak y, por lo tanto, este tema estuvo en el centro de los debates, inclusive más que en Florencia o en París (donde se celebró la segunda edición del FSE).

La cuestión de la aprobación de la llamada Constitución de la UE en un eventual referéndum también estuvo en el centro de los debates y será el motivo de una movilización prevista para el próximo 18 de junio.



La Europa social


El texto también convoca, para el próximo 19 de marzo, una movilización en todos los países europeos y una gran manifestación en Bruselas «contra la guerra, el racismo y la Europa neoliberal, por una Europa de derechos y solidaridad entre los pueblos». Esta movilización tendrá lugar tres días antes de la cumbre de dirigentes de la UE en Bruselas, el 22 y 23 de marzo, consagrada especialmente al asunto del «proceso de Lisboa». En la Cumbre de Lisboa en 2000, los líderes de la UE fijaron objetivos de crecimiento económico, al igual que compromisos a favor de una Europa más social, para 2010.
Los manifestantes antiglobalización también propusieron un calendario general de actos, con un llamamiento a una «movilización masiva con ocasión de la Cumbre del G8 (grupo de los siete países más industrializados del mundo más Rusia) en Escocia en julio de 2005».
Re: Quina Merda de Forum Social !!!
20 oct 2004
No s'ha de confondre el que diu el projecte de constitució europea que, efectivament, ens nega tots els drets als pobles sense estat, i seriosament també gairebé tots els altres drets -polítics, socials i civils- amb el que ha debatut el III Fòrum Social Europeu i el que posteriorment ha decidit l'Assemblea de Moviments Socials. Com es feia esment en el comentari que ve d'Euskadi hem pogut consolidar la lluita dels pobles a la seva autodeterminació, a més d'altres drets, es clar. En el document aprovat, es valora molt negativament el projecte de constitució e. i es dona suport a la mobilització que a Barcelona organitzarem la gent del 'NO' per donar la 'benvinguda' als senyors del 'si'. El que cal és treballar plegada tota la gent que estem pel NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA i quan abans comencem millor. Salut.
Re: Quina Merda de Forum Social !!!
20 oct 2004
Quina és aquesta mobilització que et refereixes a Barcelona a favor del no?
algu coneix alguna organitzacio que hagi preparat cartells i adhesius per defendre el no?
Re: Quina Merda de Forum Social !!!
20 oct 2004
Hi ha la Campanya contra la Constitució Europea que va a començar a treballar el tema des del 26 de novembre de 2003. Convido a visitar la pàgina noconstitucioeuropea.pangea.org on hi ha material divers que s'ha anat fent i recopilant, les adhesions a la campanya que és d'ambit Països Catalans i també el lloc de reunió i contactes. Com a tal va haver una intervenció concreta en l'Asssemblea de Moviments Socials a Londres diumenge.
Re: Quina Merda de Forum Social !!!
20 oct 2004
Aleix,

Suposo que si defenses el dret a l'autodeterminació dels pobles, seria per a tots els pobles no?

Jo no faria excepció amb si, per exemple, la Val d'Aran es volgués autodeterminar...
Re: Quina Merda de Forum Social !!!
20 oct 2004
La covardia del FSE respecte el NO a la constitució Europea em sembla que és evident. Per una banda, a l'Assemblea de moviments socials es va evitar parlar explicitament del NO i es va acordar "donar suport a la mobilització que es faria a Barcelona SOBRE la Constitució Europea" (i no CONTRA). D'altra banda, fer una manifestació al març, quan el referèndum serà al febrer, per tant, sobre fets consumats, em sembla una burla i una gran absurditat. A més, fer-la a Brussel·les, per molt que sigui la seu del Parlament Europeu, és una garantia de que no et vegi ningú i, per tant, de ser silenciats una vegada més.
Quina merdeta.
Re: Quina Merda de Forum Social !!!
20 oct 2004
Simplement el FS no s'ha posicionat en contra de la CONSTITUCIÓ EUROPEA, i aixo fa molta pena ...
CAL DIR CLARAMENT NO A LA COSNTITUCIO EUROPEA !!

EL FORUM ES NEGA A FER OPOSICIO CLARA A LA CONSTITUCIO EUROPEA

http://noconstitucioeuropea.pangea.org/

http://noconstitucioeuropea.pangea.org/

Autodeterminació per a tots els pobles oprimits.
Visca la terra !!
Re: Quina Merda de Forum Social !!!
20 oct 2004
La Vall d´Aran és Occitània no Països Catalans.
Re: Quina Merda de Forum Social !!!
20 oct 2004
Visca els Països Occitans i Visca la Val d'Aran!
Re: Quina Merda de Forum Social !!!
20 oct 2004
Als pobles amb Estat els hi nega els drets aquesta constitució?

Menys pobles, menys nació (a sota el sol tots som iguals a la Terra) i més obrers (que classes sí que n'hi ha), collons!
Re: Quina Merda de Forum Social !!!
20 oct 2004
Gilipolles. El principal d'aquesta constitució és que neoliberal i no garantitza els drets socials. A més a més, no reconeix els drets dels pobles que no tenen estat. El FSE és una reunió de la nova socialdemocràcia que preten reconbstruir d'alguna manera l'Eb per tenir-nos callats 50 anys més.
Com deia John Le Carré la burgesia no és que sigui dolenta, és pitjor, és una malaltia.

I a les malalties se les estirpa!
Gavatxos del Chevenement fora del FSE!
Re: Quina Merda de Forum Social !!!
17 gen 2006
visca la republica
a baix la ultradreta de sa merda den rajoy rajoy al paredon con tu no as condenat les
pencartes de salamanca cap a rovire que et matin ja duna puta vegade rajoy de merda¡¡¡¡¡¡
Sindicato Sindicat