Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Debat: Els Anarquistes i el Nacionalisme
19 oct 2004
Polémica, revista llibertària d’informació i pensament, us convida a participar en el debat Els anarquistes i el nacionalisme, avui, que presentaran Ignasi de Llorens i Gerard Jacas, dos dels autors del dossier del nostre darrer número.
lib5 rentat.jpg
Els Anarquistes i el Nacionalisme, avui

L’acte inclourà la presentació del proper número on el tema central serà Els anarquistes i la Democràcia Parlamentaria.

Hi haurà un pica-pica (també a debatre).

Us esperem a:

Espai Obert
c. Blasco de Garay, 2
Dissabte 23 d’octubre de 2004 a les 18:30 hores.
Mira també:
http://usuarios.lycos.es/polemica/

This work is in the public domain

Comentaris

Un debat important i necessari
19 oct 2004
Molt interessant el debat que plantegeu. Sembla que darrerament alguna cosa s'està movent en referència a aquest tema...(11 de setembre, conferència de CGT, jornades de Reus,...) i encara més que es mouran. Una abraçada a la revista Polèmica per obrir escletxes per on enriquir l'anarquisme, i l'independentisme.
Re: Debat: Els Anarquistes i el Nacionalisme
20 oct 2004
Doncs, que vols que et digui. El debat sempre és bo. Però coneixent la revista Polémica, em fa l'efecte que el debat va a ser difícil. La majoria d'ells/es, són d'un ranci espanyolisme que et cagues. Ja veurem... no serà precisament una maniobra per a contrarestar el debat que s'està duent en altres ambients ja esmentats?
Re: Debat: Els Anarquistes i el Nacionalisme
20 oct 2004
El debat el trobo força interessant per necessari arreu però molt especialment als ppcc. Tanmateix el títol no m'acaba de fer el pes atès que només la tasca de consensuar una interpretació comuna del terme "nacionalisme" i de les seves connotacions diversíssimes ja precisaria de tot un altre debat previ.

Darrerament s'han pres diverses iniciatives semblants. Tantdebó serveixin si més no per desfer uns quants tòpics i malsentesos entre l'independentisme, que no té perquè ser estatista, i l'anarquisme, que en cap cas pot ser espanyolista.

Tal i com jo ho veig, un poble no és veritablement lliure i independent fins que no s'allibera de totes les jerarquies -econòmiques, polítiques, culturals, socials- que oprimeixen a les persones, col·lectius i comunitats que lliurement el conformen. I tant se val si aquestes jerarquies tenen una cúpula autòctona o forana.

Tanmateix, tot i en el supòsit d'haver assolit aquest primer estadi -i el camí és llaaaarg-, mai no podrem sentir-nos completament lliures mentre la resta de persones i pobles amb els qui compartim el planeta, els nostres veïns al capdavall, no gaudeixin d'unes condicions de vida, en llibertat real, similars a les nostres.

salut
Millor el debat que el silenci
20 oct 2004
No et puc dir si la revista Polèmica són criptoespanyolistes (que no ho crec), però en Gerard Jacas no ho és, i malgrat no compartir el títol del debat, el terme "nacionalisme" em fa entrar cagalera, hauria preferit "independentisme", el fet que es produeixi indica com a mínim un interès. Crec que seria interessant que les persones que estem per un independentisme antiestatalista i/o un anarquisme que inclogui el punt de vista de les cultures minoritzades hauríem d'assistir-hi i participar-hi. No podem desaprofitar la iniciativa.
Re: Debat: Els Anarquistes i el Nacionalisme
20 oct 2004
Pel que fa a la CGT, el debat es va fer i de moment l'únic que s'ha decidit és avançar en la relació, pel que fa a la promoció de la llengua catalana, en làmbit llibertari dels Països Catalans. Cadascú des de casa seva però la llengua en la casa de tots. Un primer passet petitó però interessant.
Re: Debat: Els Anarquistes i el Nacionalisme
20 oct 2004
És un debat pendent, més quan vas llegint a la gent de les Assemblees de Joves els lemes "Acció Directa, Internacionalisme", etc. Alguna gent porta un discurs típic de l'anarquisme clàssic amb un funcionament no massa clar... i potser per a algunes persones d'aquests col·lectius aquesta mena de debats els poden obrir noves perspectives sobre què és l'anarquisme.

Salut.

pd. el número de Polèmica està molt bé, a l'Assemblea Llibertària del Vallès Oriental fa molt de tempos que volem portar el debat sobre anarquisme i alliberament nacional a la comarca, a veure si ho podem fer aviat.
Re: Debat: Els Anarquistes i el Nacionalisme
20 oct 2004
CGT ANARQUISTES¿? ....SOBREN ELS COMENTARIS , NOMÉS SON UNS DEMÒCRATES DISFRESSATS..
Re: Debat: Els Anarquistes i el Nacionalisme
25 nov 2004
Trobe que és un debat que podria ser molt enriquidor per ambdós "bàndols"; discutir i debatre per tal de descobrir a la fi en quins punts ( en tants...) acaben complementant-se i cohesionant-se o divergint. No obstant, caldria aclarir prèviament, i de fet supose sortirà al debat, què entenem per nacionalisme i què entenem per anarquisme. És tal la desinformació, la malformació, la transformació, la traducció (etcètera, etcètera)que sofreixen ambdós termes que potser la sorpresa siga molt interessant...
Salut.
Sindicat Terrassa